CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli (ön)fényezők az Orbán-gépezet árnyékában

2014. január 08. 05:05 - csú

Ábel-Németh_1.pngMindig érdeklődéssel olvasom kedvenc blogomnak, a csepeliek.blog.hu-nak, a gazdaság állapotával, a társadalom, helyzetével, az egészségüggyel, a szociális kérdésekkel foglalkozó rövid, tényszerű írásait, így például a Tudja, hogy…, vagy a Magyarország ROSSZABBUL teljesít rovatokat.  Ez utóbbi január 5-i „számában” például a szerkesztő, a tényeket, adatokat tartalmazó írás felvezetőjében arról ír, hogy a Fidesz-kormány tavaly közel 800 milliót fordított a Magyarország jobban teljesít című kampányra. Önfényezésére, teszem hozzá. Állítólag minden kormány ezt csinálja. Ennyire? Ennyiért?

Egyébként ezt csinálja a fővárosi és a kerületi fideszes önkormányzat is. A csepeli a csepel.hu-t, a Csepeli Hírmondót használja saját munkájának népszerűsítésére, a Csepel is jól teljesít reklám jegyében. Ráadásul mindketten – a kormány és a helyi vezetés is, annak ellenére, hogy a teljes média a kezükben van –, nagy levelezők is. Ha jól emlékszem a számokra, akkor csak a kormányfő, hatalomra jutása óta 3,5 milliárdot ellevelezett.

Ha ezeket a számokat egyszer összeadnák, könnyen kiderülhetne, hogy 2010 óta az Orbán-rezsim felső-, közép- és alsó szinteken sok-sok milliárdot költött és költ a kampányra. Saját, pártja és kormányára kampányára. A baj nem csak ennyi. Ez egy hazug, valós tartalom nélküli kampány. Egy Patyomkin-ország, Orbánisztán, médiában történő felépítésének kampánya. Ugyanis miközben három éve folyik Orbánisztán kiépítése, Orbán hatalmának teljes kiteljesítése, „megkoronázása”, az egyeduralom gazdasági, jogi, közigazgatási, társadalmi feltételeinek megteremtése, egy korábbi, bukott rezsim újjáépítésével, a korrupció állami szintre emelésével párhuzamosan, a 2014-es győzelem érdekében szükséges, sőt egyre inkább szükséges az emberek folyamatos félrevezetése, becsapása. A cél szentesíti az eszközt, ezért nem számítanak a folyamatos kampányra költött milliárdok sem. Az pedig, hogy közben az ország egyre inkább leszakad Európától, a régió országaitól, a gazdasági válságból való kilábalás pedig egyre messzebb kerül, nem érdekes. Mint ahogy az sem, hogy mi lesz az országgal a választások után.

Egy adalék a fentiekben idézett rovatokban olvasható tényekhez, bizonyítandó, hogy sajnos Magyarország ROSSZABBUL teljesít. A portfolio.hu-n a Hol állunk Európához képest a válságban című elemzésben a következő olvasható:

„Az Európai Unióban a válság kirobbanása óta a lengyel és a szlovák gazdaság teljesített a legjobban, a görög mellett pedig a horvát és a lett gazdasági visszaesés a legnagyobb….A 2007-hez viszonyított kép alapján a magyar gazdaság is a nagyobb visszaesők közé tartozik, sőt azok közé sorolható, akik az előrejelzések szerint 2015-re sem érik el a krízis előtti gazdasági teljesítményt.”

A megrázó mondatok után természetesen sok-sok szám, grafikon, az Eurostat és Portfolio.hu adatainak felhasználásával. A legfontosabbat idemásolom: „Jelenleg a magyar GDP az Eurostat adatai alapján 4,3 %-kal elmarad a 2007-es szintjétől.”

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr955745467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása