CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TUDJON RÓLA!

2014. január 21. 02:34 - csú

Kérdőjel-más_10.PNGTudja, hogy...

> a Világbank adatai szerint mintegy 462 ezer magyar vándorolt ki, ami a lakosság 4,6 százaléka? Az okok között különösen aggasztó a fiatalok 27 százalék feletti munkanélküliségi aránya. A legkedveltebb célpontok Németország és Nagy-Britannia. A külföldön dolgozókkal a kormány két oldalon számol: egyrészt kihagyja a munkanélküliségi statisztikából, másrészt figyelembe veszi őket a foglalkoztatási adatok kozmetikázásánál. Egyébként a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén tavaly 2403 millió dollár, a GDP 1,8 százaléka, „érkezett haza" az itthon maradt családokhoz. További kivándorlás várható: minden ötödik magyar tervez hosszabb-rövidebb idejű külföldi munkavállalást.

Tudja, hogy...

> csaknem 300 ezer külföldön élő állampolgár kapott levelet Orbántól? A miniszterelnök levelében, aminek költsége csaknem 80 millió forint, arra biztatja az embereket, hogy vegyenek részt a közelgő országgyűlési választásokon. Orbán Viktor eddigi levelei összességében már több mint 6 milliárd forintba kerültek az adófizetőknek.

Tudja, hogy...

> Orbánéknak a hiány csökkentése sem sikerült? Surányi György, a CIB felügyelőbizottságának korábbi elnöke szerint, ha figyelmen kívül hagyjuk a magánnyugdíjpénztárak államosítását, akkor a költségvetési hiány ma is annyi, mint amennyi az Orbán-kormány hatalomra kerülésekor volt. Sőt az úgynevezett csődkockázati prémium (cds) alakulását vizsgáljuk akkor egyértelmű: Magyarország nem teljesít jobban, mint 2010 első felében. Ez azt jelenti, hogy bár nincs csődveszély, a piaci szereplők, az elemzők, a közgazdász kutatók, a nagy befektetők ma úgy látják, hogy Magyarország csődjének kockázata nagyobb, mint 2010-ben volt.

Forrás: Népszava és napi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr855770153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása