CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyílt válasz Németh Szilárd meghívására

2014. január 27. 05:05 - csú

A CSEPELI FIDESZES TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁSBAN NEM VESZNEK RÉSZT A CSEPELI SZOCIALISTÁK

Dobák Pista-1.jpgIsmét meghívót küldött az önkormányzat nevében Németh Szilárd, Csepel polgármestere a kerület lakóinak és a képviselőknek is. „Tisztelt Csepeli Polgárok! Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket 2014. január 27-én (hétfőn) a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából tartandó egész napos megemlékezéseire és kulturális műsoraira”

Már most szólunk, hogy mi, a csepeli szocialisták képviselői hol és miért nem veszünk részt a programban, hol ne keressen minket, polgármester úr, mert a történelemhamisítások sora után még a holokauszt megemlékezést is a fideszes politika akarja maga alá gyűrni és átfogalmazni igen csak sajátságos megemlékezésekkel.

Nézzük a Németh Szilárdtól kapott programot, amelyhez kiegészítésként hozzáfűzzük álláspontunkat is:

 8.00 óra: RÉSZT VESZÜNK A MEGNYITÓN

Helyszín: Csete Balázs Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, 1215 Budapest, Csete Balázs utca 6-8. Radnóti Miklós felolvasó nap ünnepélyes megnyitója.

Radnótiról megemlékezni a költőről, az emberről kötelessége minden magyarnak, aki a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakja, míg az értelmetlen és embertelen kor gyűlölete kioltotta fiatal életét. Ő a holokauszt tragikus áldozata.

 9.00 óra: RÉSZT VESZÜNK A MEGEMLÉKEZÉSEN

Helyszín: Nefelejcs utcai izraelita temető,1214 Budapest, Nefelejcs utca 11.

Beszédet mond Fináli Gábor vallási vezető

Korábbi tapasztalataim szerint Fináli Gábor megrendítő és érzékletes beszédben emlékezett a csepeli zsidóság szenvedéseire, a holokauszt csepeli áldozataira.

 

9.30 óra: RÉSZT VESZÜNK A KOSZORÚZÁSON

Helyszín: Emléktábla megkoszorúzása, 1212 Budapest, Petőfi tér 1.

Egyértelmű és világos csepeli holokauszt megemlékezés.

 

10.30 óra NEM VESZÜNK RÉSZT A PROGRAMON

Helyszín: Salgótarjáni úti izraelita temető, Salgótarjáni út  6. Weiss Manfréd síremlékének megkoszorúzása. Emlékező beszédet mond Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere

 

Miért nem leszünk ott?

Kérdezem: Németh Szilárdnak és társainak miért az auschwitzi koncentrációs tábor 1945-ös felszabadításának 69 évvel ezelőtti feledhetetlen pillanataihoz kapcsolódó Nemzetközi Holokauszt Emléknapon kell emlékezni az 1922-ben elhunyt csepeli gyáralapítóra, a WM Acél- és Fémművek megteremtőjére, felvirágoztatójára, a nagyszerű gazdasági szakemberre? Nagyon egyszerűen fogalmazva: mi köze a holokauszthoz Weiss Manfrédnak? (Született Pesten, 1857. április 11-én – és elhunyt Budapesten 1922. december 25-én) Miért most akar koszorúzni Weiss Manfréd sírjánál Németh Szilárd? Polgármester úr! Ez nem holokauszt megemlékezés, hanem valami más, talán Ön tudja, hogy micsoda, de mi nem veszünk részt rajta.

11.15 óra NEM VESZÜNK RÉSZT A PROGRAMON

Helyszín: Weiss Manfréd út, Csepel

Weiss Manfréd emlékmű megkoszorúzása.

Az előzőekben leírtak miatt ez az esemény sem kapcsolódik az 1944-es csepeli zsidóüldözéshez, ezért nem veszünk részt rajta.

14.00 óra: RÉSZT VESZÜNK AZ EMLÉKMŰSORON

Helyszín: Jedlik Ányos Gimnázium, 1211 Budapest, Táncsics Mihály utca 92.

Radnóti-emlékműsor Bálint András  színművész közreműködésével.

„Csodálatos este volt,” egy évvel ezelőtt cikkel emlékeztem meg erről a nagyszerű előadásról.

18.00 óra: RÉSZT VESZÜNK AZ ELŐADÓI ESTEN

Helyszín: Radnóti Miklós Művelődési Ház, 1214 Budapest, Vénusz u. 2.

Lépcsők - Huzella Péter előadói estje.

***********

Persze tudjuk jól, nem hiányzunk igazán Önnek, mert a közpénzből működtetett helyi sajtónak álcázott Fidesz-médiában mi vagyunk a névtelen koszorúzók. Csak a politikai habverés kellékeként tartanak ránk igényt. A kedves „igazmondó” alpolgármestert, Ábel Attila urat is szeretnénk megkímélni a felesleges fáradozástól: ne küldjön ránk lesifotóst, mert az előzőekben jelzett helyszínekre a holokauszt megemlékezés részeként sem akkor, sem aznap, sem később nem megyünk el.

Polgármester úr! Javasolnám Önnek, hogy a nemzeti együttműködés jegyében, amit fennen hirdetnek persze, csak egy táblán kinyilatkozásként, néha el kellene gondolkozni, hogy mire emlékezünk, miért, mikor és hol.  Történelmileg mi, hova tartozik. Látom, hogy a történelem „Ariadné” fonalát elvesztette, és eltévedt, mint Ábel a rengetegben. Tudja, a korábbi, az Önök által „átkozott” előző vezetés még demokrata módon összehívta a pártok frakcióvezetőinek értekezletét a közös gondolkodás érdekében. Persze tudom, hogy mindent tudnak, nem kell segítség, nem kell közös gondolkodás semmihez sem. Ennek azonban ilyen történelmi tévedések lehetnek a következményei, amilyet egy tragikus évfordulón most Ön és társai követnek el a csepeliekkel szemben.

Budapest, 2014. január 25.

Tisztelettel:

DOBÁK ISTVÁN

önkormányzati képviselő (MSZP)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415783342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása