CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leleplezett rezsiátverés: a társasházak is szívnak Németh Szilárd miatt

2014. március 04. 04:44 - csú

figyelem-x1B_5.jpgCSEPELIEK LEPLEZTÉK LE A CSEPELI FIDESZES POLGÁRMESTER REZSIÁTVERÉSÉT, ÉS BEMUTATJÁK A TRÜKK KÖVETKEZMÉNYÉT IS

A csepelhirek.blog.hu folyamatosan kapja az újabb és újabb jelzéseket arról, hogy Németh Szilárd hazudik: nem hogy csökkennének, inkább nőnek a rezsiköltségek. Egy három panelházat fenntartó szövetkezethez tartozó tulajdonosok például az alábbi levelet kapták:

Számla a lakásszövetkezettől.JPG

Talán mindenki emlékszik még rá, hogy Németh Szilárd javaslatára arra kötelezték a közös képviselőket, hogy függesszék ki a rezsicsökkentést bemutató lapokat a hirdetőtáblákra. Ezt megtették az érintett társasházban is, melyből jól látszik, hogy havonta és lakásonként 50-78 forint megtakarítást sikerült elkérni havi szinten. Közben azonban a társasház banki költségei az előző évhez képest mintegy 350 ezer forinttal növekedtek. Figyelembe véve, hogy az említett társasházban kb. 500 lakás van, a banki költségek növekedése el is vitte a rezsiátverés összegét. Még mielőtt mindenki a multikra verné rá a költségnövekedés okát: a banki költségek azért növekedtek, mert a fideszes képviselők (köztük Németh Szilárd), bevezették a tranzakciós adót, meg a bankadót. Mindenki megmondta előre, hogy ezt a lakosok fogják végső soron fizetni. Itt a bizonyíték, hogy ezt meg is valósul. Tényleg ezeknek akarunk újabb négy évet adni?

Forrás:csepelhirek.blog.hu

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr85838737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Heltai 2014.03.09. 10:22:06

EGYETÉRTEK ÖNNEL! OSSZA MEG MÁSSAL IS EZT AZ ÉRTÉKES TAPASZTALATÁT!

Boggyor 2014.03.09. 16:18:36

@Tsims02:
Mondjuk én tudok számolni, ellentétben veled, amit itt látok az annyit jelent, hogy a társasház saját rezsijén megtakarít egy évben 408.000 forintot, míg a banki költségeken veszít 334.744 forintot, ennek a kettőnek a különbözete 73.256 forint. Tehát ennyit takarít meg a társasház, ha rezsi csökkenést, és a banki költségek emelkedését egymással szembe állítjuk. Ez természetesen nem tartalmazza azokat a lakókat érintő megtakarításokat, melyeket a lakásaikban saját maguk által fizetett, közüzemi számláikon látnak. Nos nekem ez, így összesen mégis csak kedvezőbbnek tűnik, mintha nem lett volna rezsi csökkentés, és a banki költségek csak kisebb mértékben emelkedtek volna.

terlasz 2014.03.10. 03:17:13

@Boggyor: Azt is látod bizonyára, hogy ez lakásokra lebontva 50-78 Ft között mozog. Így már nincs mire vernie a mellét a fidesznek. Lehetne ez sokkal több is ha az olcsó gáz hasznát nem a haverok tennék zsebre, hanem átengednék a lakosságnak. Biztosan tudod mire célozok.

Boggyor 2014.03.10. 13:07:37

@terlasz:
A levél amelyet a közös képviselő küldött, értelemszerűen, a társasház közös helységeinek a megtakarítását tartalmazza (lépcsőház, pince, tárolok, stb.) ennek a csökkentő hatása valóban nem meghatározó mértékű. Mint ahogy a banki költségek növekedése, ha vissza osztod az összegét, az 500 lakás területének négyzetméterével, illetve a 12 hónappal, akkor ez az összeg a tulajdonosokra vetítve kisebb kiadás, mint amit a közös helységek rezsijének csökkenése bevételként hoz. Ismétlem ez az összeg nem azonos azokkal az összegekkel, amit a tulajdonosok a saját lakásainak rezsijén ezen felül megtakarít. Tehát a lakások rezsije, amit minden tulajdonos maga fizet, ettől a levéltől függetlenül csökkent minden tulajdonosnak. A levél mindössze azt bizonyítja, hogy a banki költségek növekedését, már önmagában a ház közös helységeinek a rezsi csökkentése meghaladja. Így csupán e két összeg különbözete önmagában is indokolná, a közös költség csökkentését.

Boggyor 2014.03.10. 17:42:06

@Tsims02:
Mindenkinek a fogyasztása mértékétől függ a csökkenés. Ez kinek több kinek kevesebb, de az élelmiszer árak akkor is emelkedtek volna, ha nem csökken a rezsid. Szóval mennyivel volna jobb, ha rezsid sem csökken, és az árak meg ugyan olyan magasak lennének? Mert az árak többségéhez, egy- két kivételtől eltekintve, semmi köze a mindenkori kormányoknak. Az egyik ilyen kivétel a hatósági áras közüzemi díjak összege. Itt tehetett valamit a jelenlegi kormány, és tett is. Persze ezt megtehette volna már az előző kormányok bármelyike, és akkor most nem lehetne a rezsi csökkentére hivatkozni. De nem tették.

CsepeliBlogos 2014.03.11. 10:53:08

Szerintem teljesen logikus Boggyor okfejtése.Én is igaznak érzem.A mi házunknál a szemétdíj,a nagyon kevés lépcsőházi áram és fűtés csökkentése csak töredéke annak amit mi lakók összességében megtakarítottunk.
süti beállítások módosítása