CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel sportja soha nem látott mélységekig süllyedt

2014. március 06. 05:57 - csú

Takács Krisztián -facebook képe.PNGMiként korábbi beszámolónkban jeleztük, a hozzánk eljutott beszámolók a kétharmados fideszes többségű grémium keddi értekezését botrányosnak minősítették.

A mai írásunk címében szereplő kijelentés, vagyis hogy Csepel sportja soha nem látott mélységekig süllyedt blogunk értesülése szerint Takács Krisztiántól, az MSZP önkormányzati képviselőjétől hangzott el a csepeli képviselő-testület legutóbbi ülésén. Ötmillió 300 ezer forint sorsáról, három birkózó edző havi 80 ezer forintos bértámogatásáról volt szó. Nincs csepeli, aki ellenezné a juttatást ennél a mostoha körülmények ellenére is jelentős hazai és nemzetközi sikereket felmutató sportágnál, de joggal juthat eszébe bárkinek, miért csak ők? A mameluk városatyák és városanyák már nyomták volna a gombot, a birkózó edzők bérének finanszírozásával kapcsolatos előterjesztésnél, ha a lendületüket Gergely István MSZP-s képviselő kérdése meg nem akasztja. Gergely István is azt kérdezte, hogy miért csak a birkózó edzők kapnak ilyen juttatást, talán csak nem azért, mert Németh Szilárd egykoron maga is birkózó volt?

Németh Szilárd a Hókuszpók.PNGAz ülést vezető polgármester már ettől a kérdéstől méregbe gurult, de azonnal jelezte, elfogultságról szó sincs. Takács Krisztián javaslatától és annak indoklásától azonban annyira kiborult, hogy alig tudott magán uralkodni. Érvek híján zabolátlanul kommunistázott. Kimutatta foga fehérét. Olyan embereket becsmérelt, vádolt, akik – mivel nem voltak jelen az ülésen - nem válaszolhattak a polgármesteri rágalmakra, gyalázkodásra. Németh Szilárdtól megkapta a magáét Podolák György, a kerület korábbi szocialista országgyűlési képviselője, de ha már itt tartott, akkor nagyon bátran nekiment Avarkeszi Dezső volt MSZP-s parlamenti képviselőnek is, a munkásotthoni alapítvány egykori kuratóriumi elnökének. Egyetlen jogi fórumon sem fogalmaztak meg gyanút, vádat velük szemben, de ez csak inkább bőszíti Németh Szilárdot, sem, hogy tiszteletben tartaná elvégzett munkájukat.

A legjobban azonban az hozta ki a béketűrésből a polgármestert, hogy korábban Takács Krisztián néhány televíziós interjúban feltárta a csepeli sportélet jelenlegi sanyarú helyzetét, a rengeteg méltánytalanságot és valós pénzügyi veszteséget, amelyet a polgármester elvakultsága okozott és okoz jelenleg is, miközben országszerte a csepelinél jelentéktelenebb sportklubok kapnak sok milliós, milliárdos állami támogatást vagy inkább ajándék csomagot. Németh Szilárd visszafogott véleménye szerint ez – idézzük az ő kulturált kifejezését – pofátlanság. Csepel jelenlegi első polgára oly annyira felhergelte magát, hogy Takács Krisztiánnak már szót sem akart adni, hogy válaszoljon az őt és a másokat ért sértésekre, gyalázkodásra. Aztán mégis kegyeskedett szót adni. Takács Krisztián a sértések méltó visszaverése után, megelőzve a további hasonló jeleneteket,  távozott az ülésről.

Lássuk, mi volt az ami Németh Szilárdot ennyire kiborította, s kis híján kivetkőztette emberi mivoltából!

Takács Krisztián természetesen egyetértett a birkózó edzők évi 5 millió 300 ezer forintos, személyenként havi 80 ezer forintos javadalmazásával, de javasolta azt is, hogy a keretösszegen felül, az alábbiakban felsorolt - Csepel hírnevét öregbítő - Csepeli Sport Club-ok edzői részére (összesen 15 fő) 1 évig (2014. március 15-től) ugyancsak havi nettó 80 ezer forint bért (továbbá annak adóit és járulékait) biztosítson az önkormányzat. Ez további 26.500.000 forint vissza nem térítendő támogatást jelentene a még mindig létező , úgynevezett észak-csepeli maradvány terhére.

A Takács Krisztián által támogatásra javasolt klubok: BC Csepel Kosárlabda Szakosztály, Csepel Diáksport Egyesület, Csepel Evezős Club, Csepel Hungary Club 94 SE, Csepeli Amatőr Birkózó Iskola, Csepeli Diák Atlétikai Club, Csepel Futball Club, Csepeli Kajak-kenu Egyesület, Csepeli Kézilabda Sport Egyesület, Csepeli Öttusa és Triatlon Sportegyesület, Csepeli Ritmikus Gimnasztika Klub, Csepeli Röplabda Club, Csepeli Vívó Egyesület, Király Team Küzdősport Centrum és Csep-gól FC SE

Takács Krisztián ehhez hozzátette, a képviselő-testületi ülésen elmondta:

„Felhívom a Tisztelt Képviselő- testület figyelmét, hogy ezzel a keretösszeggel a csak Csepelen az utánpótlásban hosszú évek óta dolgozó edzők munkáját próbálnánk meg elismerni és megbecsülni. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt –közel 4 évben - miközben az ország sportélete fellendült és infrastruktúrája fejlődik, a Csepeli sport és annak létesítményei soha nem látott mélységekig jutott, az Önök hathatós, nem támogatásának köszönhetően. (évi ötmillió forint az egész csepeli sportnak)

Tisztelt Németh Szilárd, polgármester úr, egykori sporttanácsnok! A mostani fideszes többséggel bizonyíthat, hogy önnek, önöknek nem csak ellenzékben volt fontos a sport. Az eddigi sportpolitikájuk téves, kicsinyes és elhibázott.
Próbáljuk meg közösen jóvátenni!"

A fideszes polgármester előzőekben leírt reagálásából és a javaslat mamelukok általi elutasításából tudhatjuk, ennél a kurzusnál már nem lesz semmilyen jóvátétel. Németh Szilárdnál kamatosan halmozódik a csepeli sporttal, sportolókkal, szüleikkel és a csepeliekkel szembeni adósság. Ahogy keresetlen szavakkal mondják egyre többen: tovább nő a bűnlajstrom.

L U X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr185845516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása