CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli csődgyár: Németh Szilárd útja a győzelemtől a bukásig

2014. március 12. 05:59 - csú

011-Szembesítés.pngA 2010-es országgyűlési választásokon, 46,4 %-os részvételi arány mellett, Németh Szilárdot a csepeliek 27,5 %-a(!) választotta meg országgyűlési képviselőnek, míg az őszi önkormányzati választásokon, 37,5 %-os részvétel mellett, a kerületi választópolgárok 18,5 %-ának(!) támogatásával lett a kerület polgármestere. Önkormányzati képviselő társait a választók 12,5-22.5 %-os aránnyal szavazták be a képviselő-testületbe. A számok alapján két következtetés biztosan helytálló: egyrészt, hogy a csepeli választópolgárok többsége nem ment el szavazni, másrészt, hogy a választásokon résztvevők arányaihoz viszonyított eredmények kétharmados képviselő-testületi arányt biztosítottak a Fidesznek a kerület önkormányzati képviselő-testületében is. Mindezt úgy értelmezték, önkényesen és nagyképűen, hogy a szavazófülkékben forradalom zajlott, s az emberek kétharmados támogatása mindenre felhatalmazást ad. Szerintünk ez hazugság, de most nem ez a lényeg, hanem a következő:

Április 6-án újra választunk. Németh Szilárd ismét indul az országgyűlési képviselőségért. Nézve csepeli kampányanyagait, megállapítható: a helyi közmédiával a háta mögött, alapvetően a rezsicsökkentésre koncentrál. Mivel már nem akar az őszi önkormányzati választásokon elindulni a polgármesteri címért, Csepel kiesett a látóköréből. Ennél is fontosabb, hogy nagyokat hallgat 2010-es választási ígéretei sorsáról, illetve saját választási programjáról. Ez utóbbi négy éve sem volt, ezért még inkább fontos, hogy áttekintsük akkori ígéreteinek megvalósulását, illetve, hogy mi tett Csepelért az elmúlt időszakban.

3-együtt.png 

NÉGY ÉVE HAZUDJÁK:

  •          az előző önkormányzati vezetés „10,1 milliárdos vagyonvesztést okozott”, „elsíbolták az északi terület értékesítéséből származó milliárdokat”, „elzálogosították a kerületet”, illetve, hogy „éves szinten két milliárd forintba került a csepeli adófizetőknek az MSZP-s városvezetés”. Az MSZP Csepeli Szervezete nyílt levélben,a csepeli internetes médiában pedig többen nyilvános adatokkal cáfolták ezeket a hazugságokat;
  •          a 2002-2010 között kifizetett, az idő múlásával egyre növekvő, most már százmilliót is meghaladó, polgármesteri, alpolgármesteri jutalmakat, elhallgatva, hogy a „jutalmak”  jelentős része végkielégítés, kötelezően kifizetendő több évtizedes munka után járó jubileumi jutalom, ki nem vett szabadság törvény által előírt megváltása, kitüntetésekhez járó anyagi elismerés volt; 
  •          az előző vezetés nem fejlesztette Csepelt, a kerület fejlődése, a teljes csatornázás, a gerincút megépítése csakis a Németh Szilárd vezette önkormányzat hatalmas munkájának köszönhető. Tudatosan elhallgatják az előző 16 évben történt változásokat, fejlesztéseket, így például a II. Rákóczi F. úti 116 lakásos lakótelep megépítését, az önkormányzati intézmények több milliárdos felújítását, a csepeli HÉV vonalának fejlesztését, a kerület kereskedelmi, szolgáltatói hálózatának bővülését, az SZTK újjáépítését, a Központi Gyermekorvosi Rendelő, az új mentőállomás, a Csepeli Piac megépítését, 40 új játszótér létrehozását, a több száz új parkolót, stb. 

TETTEK,  AMELYEK ÁRTOTTAK A KERÜLET MEGÍTÉLÉSÉNEK:

  •          A múlt átértékelése jegyében megváltoztatták Csepel évszázados hagyományokra épült jelképeit. A kerület új zászlajából kikerült a kék-piros szín, a zászlóban az átalakított címer körüli jelmondat hazugság: Csepel nem volt a magyar ipar bölcsője.
  •          Öt évvel előrehozták Csepel újratelepítésének 2017-ben ünneplendő 300. évfordulóját, melynek jegyében tízmilliókat fordítottak a Szent Imre téri II. világháború előtt épült revizionista országzászló újraépítésére és körülötte a 72 vármegyei címer, továbbá a Nagy-Magyarországot „ábrázoló” virágágyás létrehozására.
  •          Németh Szilárd imára hívta Orbán Viktorért a csepelieket, közben az antiszemita megnyilatkozásairól hírhedt Nyirő József átértékelése érdekében irodalmi estet szervezett a Radnóti Miklós Művelődési Házban.  Kárpát-medencei Nyirő József irodalmi és műveltségi vetélkedőt rendezett. Szélsőséges, Csepelhez nem köthető civil szervezeteket, alapítványokat támogat közpénzből, rendszeresen helyet ad az önkormányzat honlapján Bayer Zsoltnak, akinek egyik cikkéből a Kuria szerint is kiolvasható a szerző antiszemitizmusa.
  •          Utcákat, tereket kereszteltetett át, a civil szervezetek, az ellenzéki pártok, az ott lakók véleményének előzetes kikérése nélkül.
  •          „Likvidálták” a Csepel újságot, a CSEPP TV-t, évekig bezárták a Csepel Galériát és Helytörténeti Múzeumot, átszervezték a csepel.hu-t, a Csepeli Művelődési Központot: újságírókat, művelődési szakembereket rúgtak ki, minden egyeztetés nélkül. A CSEPP TV megszüntetésével „titkossá” tették a képviselő-testületi üléseket, miközben az általuk, közpénzből működtetett médiát (csepel.hu, Csepeli Hírmondó) lakájmédiává silányítva, saját pártpolitikai céljaikra hasznosítják.
  •          Megszüntették a 40 térfigyelő kamera kerületi rendőrkapitányság általi működtetését, majd évekig tartó, titokban tartott közbeszerzési eljárás után a csepeli utcák-, terek megfigyelését az általuk kinevezett közterület-felügyelőkre bízták, miközben adott esetben csak a rendőrségnek van intézkedési jogosultsága.
  •          A CSEVAK Zrt. 2010. október 12-i rendészeti megszállását követően, létrehozták a Csepeli Városgazda Zrt-t, amely ma már egyedül, gyakorlatilag ellenőrzés nélkül  „gazdálkodik” az önkormányzat vagyonával. Vezetője Werner Péter vezérigazgató, aki egyben a XVIII. kerületi Városgazda Zrt, igazgató tanácsának elnöke, az elmúlt időszakban ugyanolyan hatalomra és a hatalommal járó kiváltságokra tett szert, mint a polgármester. Tavalyi 6 milliós prémiuma mellé neki is jár korlátlan használatú, közpénzből fenntartott személygépkocsi. Ugyanakkor az elmúlt időszakban elterjedt róla, hogy felesége borászatából biztosított reprezentációs borkészletet a csepeli és pestlőrinci polgármesteri hivatalnak, továbbá több médiában is támadták a „Csepel-Szentlőrinc-tengely családcentrikus megoldásai” miatt.
  •          Minden ellenállás nélkül átadták az államnak a csepeli oktatási intézményeket, hozzájárulva ezzel egy központosított oktatási rendszer politikai célokat is szolgáló átszervezéséhez, az oktatás állami támogatásának milliárdokkal való csökkentéséhez, a tanárok szakmai munkájának leértékeléshez, nem egy esetben megalázásához. Mintegy 260 millióval csökkentették a csepeli Egészségügyi Szolgálat támogatását.
  •          A Csepel Sport Club Alapítvány és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány támogatásának megvonásával hozzájárultak a két, évszázados hagyományokkal rendelkező alapítvány ellehetetlenítéséhez, a csepeli sport nagyszerű eredményeinek elmaradásához, a csepeli közművelődési intézmény hagyománymegőrző, kultúraközvetítő szerepének csökkenéséhez.
  •          A polgármester a Fővárosi Önkormányzat tavaly őszi közgyűlésén megszavazta, hogy „a csepeli temetőben alakítanák ki a fővárosi halottak szegény parcelláját”, továbbá, hogy felemelték a temetkezési díjakat, bevezetnék a temetői behajtási díjakat.  A nagy felháborodást kiváltó döntést ugyan egy évre felfüggesztették, de a csepeli önkormányzat képviselő-testülete azóta sem tiltakozott a „csepeli szegénytemető” tervezett létrehozása ellen.
  •          Németh Szilárd egy éve gyakorlatilag országgyűlési feladataira, a rezsicsökkentéssel kapcsolatos megbízatására koncentrál. A „rezsiháborúban” tartott sajtótájékoztatóin, újságírókkal folytatott beszélgetésein, az egyes tv-csatornákon készült riportokban számtalan jelét adta felkészületlenségének, hozzá nem értésének, lejáratva ezzel egyrészt önmagát, másrészt csepeli polgármesteri tisztségét is, ami nem használ a kerület hírnevének sem.
  •          A kerület első embere hónapok óta nem válaszol a csepeli embereket érintő kérdésekre. Így:

            >  a Magyar Narancsban feltárt „Csepel-Szentlőrinc-tengely” kapcsán feltett kérdésekre, az MSZP Werner     Péter felmentését szorgalmazó nyílt levelére;

            >  nem teszi közzé, hogy a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok hány

            önkormányzati helyiséget kaptak üzletük megnyitásakor, milyen üzleti feltételekkel

            biztosítottak részükre üzlethelyiségeket;

            >  milyen bérleti díjat fizetett a Fidesz Csepeli Szervezete a csepeli önkormányzat

            művelődési intézményeiben tartott politikai gyűlések esetében?;

            >  valóban rokona a volt pácini polgármester síremlékét készítő fafaragó művész,

            akinek 300.000 forint támogatást hagyott jóvá a csepeli képviselő-testület?

ELÉG VOLT-221_2.pngA fentiek bizonyítják: Németh Szilárd országgyűlési képviselő, fővárosi közgyűlési tag, a közgyűlés tanácsnoka, Csepel polgármestere nem teljesítette választási ígéreteit, tetteivel megosztotta a kerületet, ahelyett, hogy valamennyi Csepelért dolgozni akaró erő összefogására törekedett volna. Egy letűnt, bukott, revizionista, az országot tragédiába vezető rezsim, a II. világháború előtti Horthy korszak átértékelésére, bizonyos mértékű újjáépítésére törekedett. A vezetése alatt bekövetkezett csepeli változások: az előző vezetés által előkészített csepeli gerincút és a szennyvízcsatornázás befejezése azonban nem menti a fentiekben játszott szerepét, felelősségét. Bukása elkerülhetetlen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr405855132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása