CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: A csepeliek pénze a polgármesteré vagy a csepelieké?

2014. március 18. 05:55 - csú

Szabó Szabolcs a facebookról-156.pngAz elmúlt években sok furcsaságot megéltünk már Csepelen: épült turulos országzászló, Nagy-Magyarországos virágágyás, volt Nyirő est a Radnóti Művelődési Házban, és még sokáig folytathatnák a sort. Igazából sosem tudtam eldönteni, hogy mi lehet ennek a hátterében: szándékos provokáció vagy  butaság és műveletlenség. Hajlok rá, hogy inkább az utóbbi áll közelebb a valósághoz. Mindenesetre a kampányban eddig szerencsére mellőzték ezeket a témákat, és voltaképpen másról sem beszéltek, csak a rezsiátverésről. A Fidesz kampánya csak és kizárólag arra épült, hogy ők csökkentették a rezsit. Az, hogy közben a megélhetés költségei az egekbe szöktek, na, ez őket pont nem érdekli. Vita nincs. Szó szerint.

Úgy látszik azonban, hogy a kampány finisében Németh Szilárd megint előhúzza a szélsőjobbos kártyát.

A csepeli képviselő testület ugyanis megszavazott egy millió forintot 100 fotóreprodukció megvásárlására. Történt ugyanis, hogy Németh Szilárd, Kövér László és Szász Jenő megnyitott egy kiállítást a száz évvel ezelőtti Székelyudvarhelyről „Az én népem” címmel. Hogy mi a fenét fognak csinálni száz székelyföldi tematikájú fényképpel, azt még most sem lehet tudni, de biztosan jó lesz valamire. A hivatalos magyarázat szerint „az önkormányzati üzemeltetésű intézményekben fogják hasznosítani”. Én például biztos gyógyszer nélküli is meg fogok gyógyulni, ha az orvosi rendelő várójában székely települések utcaképét nézhetem majd. Már alig várom.

Persze azért csak furdalta az oldalamat a kíváncsiság, és kicsit utána néztem ennek a gyűjteménynek. Kiderült, hogy a fényképész dinasztia alapítója (id. Kováts István) igen jó kapcsolatban volt Nyirő Józseffel, így több fényképen is szerepel az egyébként vállalhatatlan múltú író. Így nem csoda, hogy a kiállítás egy része is kifejezetten Nyírő Józsefről szól. (Níirő 1944 októberétől a nyilas parlament tagja és propagandafőnöke volt - a szerkesztő megjegyzése.)

És akkor egy rövid idézet a végén a csepel.hu-ról:

„Ifj. Kováts Árpád annyit árult el a jelenlegi összeállításról, hogy létrejötte Németh Szilárd, Csepel polgármestere személyes érdeklődésének köszönhető, hiszen a közelmúltban megismerkedett az udvarhelyi Kossuth Lajos utcában található fényműteremmel és a családi archívummal. Ezek után szívügyének tekintette, hogy elvigye és a maga környezetében is bemutassa az itt rejlő értékeket.”

Na szóval, akkor így néz ki a helyzet: Németh Szilárd utazgatott Erdélyben, és közben megtetszettek a képek, ezért kifizettette a csepeliek pénzéből annak megvásárlását. A mi pénzünkből! Ábel Attila alpolgármester kvalitásait mutatja, hogy ezt még büszkén ki is teszik a honlapra. Persze nem újdonság a dolog, hiszen nem olyan régen derült ki, hogy Németh Szilárd egy MIÉP-es ismerősének is a csepeliek pénzén építtetett síremléket Pácinban 300.000 forintért. Az indoklás részéről ennyi: nagyon remek ember volt.

Én most is csak azt a kérdést tudom feltenni, mint a pácini síremlék ügyében:

TESSÉK MONDANI, MIKOR FOGJA EZT VISSZAFIZETNI A CSEPELIEKNEK?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr325866565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása