CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Négy évig ész nélkül, szívtelenül, tisztességtelenül a Fidesszel Csepelen

2014. április 03. 05:59 - csú

ELÉG VOLT-221_1.pngÚjabb levelet fújta be a szél a csepeliek postaládájába.  Pontosabban a Magyar Királyi Posta postásai dobták be valamennyiünk levélszekrényébe. Feladói, Csepel jelenlegi fideszes országgyűlési képviselői, Németh Szilárd és Borbély Lénárd.  A kiadó „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata”.  A minőségi, keménypapírra készült, színes képeket, grafikonokat tartalmazó választási kampányanyag valószínűleg néhány millióba került. Amit nem is tennék szóvá, ha nem ez lett volna a sokadik propagandaanyag, amelyhez, a pártkassza helyett, mindannyiunk közös pénztárcájából, a kerület költségvetéséből vették ki a szükséges milliókat.  

Az A5-ös méretű, 36 oldalas politikai kiadvány a „Csepel új utakon 2010-2014” címet kapta szerzőitől. Gyorsan belelapoztam. A fentiek ellenére, érdeklődéssel, kíváncsisággal vártam a négy esztendő számvetését. A képviselő urak 3. oldali közös előszava azonban azonnal kiverte nálam a biztosítékot. Ismét hülyének néznek, s ezt nehéz elviselni. Nehéz elviselni a hazugságot, miszerint „Három évtizedes hanyatlás után az elmúlt években ismét látványosan fejlődni kezdett” a kerület.

Eddig csak „nyocéveztek”, most már minden, ami előttük, harminc éven át ebben a kerületben történt, az a „hanyatlás” volt. Mintha náluk kezdődött volna az időszámítás Csepelen. Mintha azok a csepeli tízezrek, mert itt nemcsak a szocikról van szó, hanem mindazokról, akik az utolsó három évtizedben Csepelért, a kerület fejlődéséért, a csepeliek boldogulásáért dolgoztak, azok nem csináltak volna semmit, vagy amit csináltak, az is „hanyatlás”-hoz vezetett. Senki nem hatalmazott és kért fel, hogy nevükben nyilatkozzak, de azt gondolom, hogy ez emberileg és politikailag is, elfogadhatatlan és sértő. Esztelen, szív nélküli és tisztességtelen!

Igen. Esztelen, szív nélküli és tisztességtelen. Mert tudatosan lebecsüli az elmúlt évtizedek emberi erőfeszítéseit, az elért eredményeket. Mert nemcsak lebecsüli, hanem megpróbálja az emberek emlékezetéből is kiirtani hitet, az ésszel, szívvel, tisztességgel végzett alkotó, teremtő munka jelentőségét. Ha ugyanis négyévente átírják a történelmet, leértékelik az elért fejlődést, a megtett utat, akkor előbb utóbb senki nem akar ésszel, szívvel, tisztességgel élni, dolgozni, tenni a közös ügyért, a kerület, a csepeliek boldogulásáért.

Mondjak tényeket is, az Orbán-rezsim csepeli urainak a „három évtizedes hanyatlás”- t vizionáló mondatával szemben? A csepeliek.blog.hu oldalain, más csepeli blogokon, újságokban, mások és magam is sokszor cáfolták, cáfoltuk a két képviselő rendre megfogalmazott, az elmúlt évtizedeket meghamisító állatásait. Most kezdjem el újra felsorolni a fejlődés legfontosabb eredményeit, a megvalósult beruházásokat, a több tízmilliárdos nagyságrendű változásokat? Van értelme? Még mindig azt vélem, igen.

Barátaim mesélik, hogy korábban a rezsicsökkentés ügyében aláírást gyűjtő hivatali munkatársak, vagy mostanában a Fidesz Csepeli Szervezete tagjai, időnként maga Németh Szilárd is, szombatonként a Csepeli Piac déli bejáratánál gyűjtötték, gyűjtik az aláírásokat, osztogatták, osztogatják a kampányanyagokat. Ott, annak a Csepeli Piacnak a tövében, amit az előző önkormányzati vezetés egy milliárdért épített, mellettük az 1,8 milliárdért újjáépített SZTK épülete, a megszépült parkkal. Az egészségügyi intézmény mellett közvetlenül található a 40 milliós önkormányzati támogatással épült új mentőállomás, távolabb a 2000 körül épült McDonald’s, mögötte a védőnők új szociális helyisége, távolabb az 1995-96-ban épült Csepel Pláza, az újjáépített HÉV vonal, a teljesen helyrehozott HÉV végállomással. Fiúk! Arrébb kellene állni, hogy lássanak is, ne csak osztogassanak, hintsék az igét – mondanám nekik. Vagy esetleg menjenek ki a II. Rákóczi Ferenc útra, pár lépés csak, s a gyár felöli oldalon ott állnak a hétemeletes lakópark házai, feljebb meg az önkormányzat építette kétemeletes, mediterrán típusú 116 lakásos lakópark épületei. Még tudnám sorolni. Nem teszem. Csak egy költői kérdés még. Uraim, hol éltek ezekben az években? Azt tudom, mert olvastam, hogy Németh Szilárd egyszerre önkormányzati képviselőként, országgyűlési és fővárosi képviselőként, szakági igazgatóként „tengette” életét. Ette az ellenzékiség keserű, szikkadt kenyerét. Lehet, hogy ezt érti „évtizedes hanyatlásnak”? Nem tudom. 

Van azonban az idézett mondatnak második része is: „…az elmúlt években ismét látványosan fejlődni kezdett” a kerület. Igen. A csepeli gerincút, a szennyvízcsatorna befejezése, megépítése, több éves előkészítés, többszöri halasztás után rájuk maradt. Megcsinálták. Mint ahogy mást is, de nekem most nem dicsérni kell. Megteszi helyettem a propaganda kiadvány, igaz, tartalmilag elég gyenge színvonalon. Viszont nincs benne egy sor sem arról, hogy elmaradt az ígéretek teljesítése. Nem lett Csepelnek fedett uszodája, nem szerezték vissza a Csepeli Kórházat. Vagy azt vegyük a fejlődés jelének, hogy „a korábban lepusztult parkok, közterületek ma ismét a csepelieket szolgálják”? Eddig kit szolgáltak? A korábban megépült 40 új játszótér kit szolgált? Kit szolgált az iskolák államosítása, a jól működő kulturális intézményrendszer szétdarabolása, a CSEPP TV műsorainak leállítása, a Csepel újság megszüntetése, az SZTK önkormányzati támogatásának 300 milliós csökkentése? Kit szolgált, hogy három évig nem működött a térfigyelő kamerarendszer? Kit szolgál például, hogy elsők között épül Németh Szilárd utcájában csapadékvíz elvezetéssel ellátott szilárd útburkolat? Ezek a fejlődés látványos elemei? 

Ennél nagyobb baj, hogy olyanokat is „elhallgat” a politikai brosúra, ami elfogadhatatlan: az antiszemita nézetek, írók, közéleti személyiségek, szervezetek nyílt támogatása, a II. világháború előtti, hazánkat katasztrófába sodró Horthy-rezsim átértékelésére való törekvés, revizionista emlékművek állítása stb.  

Végül. Az általam leírtak is részei voltak az elmúlt négy évnek. Még akkor is, ha a két képviselő, természetesen szívesen hallgat róluk. Hosszasan elemezhetném a kiadvány oldalain megfogalmazott mondatokat, tényként feltüntetett dolgokat is. A leggusztustalanabb a két „konzultációra” való hivatkozás. Nem azért, mert sok vagy kevés volt a választ adók száma.  Ez nem „konzultáció” volt. Egyetlen szakma sem vállalná fel. Az urak nem veszik észre, hogy önmagukat is becsapják. Persze, ez legyen az ő gondjuk.

Mi most arra koncentráljunk, hogy ilyen „ésszel, szívvel, tisztességgel” végzett munka után egyikük sem kapjon április 6-án újabb négy évet. Mert nem érdemlik meg! 

vox

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915889878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Behajtó70 2014.04.04. 06:34:36

Amikor te Orbán-rezsimezel, akkor pont azt teszed, amit a másik oldalnál éppen bírálsz!

Igazi balos kettősmérce!

Emellett még a blogod címe is hazugság, mert nem vagy te itt minden csepeli szószólója, hanem csak egy balos szócső úgy beállitva, mintha itt összcsepeli veleményközösseg lenne!

Ezért nem áltok meg ti egyenes gerinccel sehol!

tomfree 2014.04.04. 07:41:25

A McDonalds önkormányzati beruházás volt? Ne szórakozzatok már...

CsepeliBlogos 2014.04.04. 08:36:02

A gyorsetető a 90-es években épült.
Az előző rezsim elveszítette a kórházat,a papírgyári uszodát.Tényleg hánytató cikk.

DFK 2014.04.04. 08:47:52

Szóval a Csepel Pláza, mint az vörösök büszkesége. de bolondok vagytok.
Kérdezném, Tóth elvtiéknek miért nem sikerült a csatornázás? Mert nem is akarták.
Kérdezem a komcsik alatt miért engedték bezárni Csepelen a kórházat?
Kérdezem, a Maszopos önkormányzati képviselők, amikor többségben voltak, miért mondtak le egyszer s mindenkorra a papírgyári uszodáról?
És még van pofátok megkérdezni, miért nem szerezték vissza a kórházat; azt a kórházat, amit a ti aktív közreműködésetekkel zártak be.
Nem véletlen, hogy hánynoi kell a csepeli maszoptól, ettől a hazug bűnöző bandától.

konrada 2014.04.04. 08:50:05

...hát volt csepeliként csak azt látom, láttam, hogy a szocialista korszakban - a munkásos, meg a munkásos nélküliben is - Csepel nem igazán fejlődött.
A "belvárosából" lakótelepet csináltak, a közlekedése inkább csak visszafejlődött, útjai legfeljebb csak romlottak.
Ehhez a nem munkás szocialisták csak annyit tettek hozzá, hogy bezárták uszodáját, és tartósították a munkásosok által megteremtett állapotokat.
...illetve valami sokáig hatót, Csepel jövőjét megatározót mégis tettek:
Csepel fejlődésének jövőjét, a belvárostól percekre lévő - remek adottságú: vízpart, budai kilátás - szigetcsúcsára telepítették Magyarország legnagyobb sz.rfeldolgozóját, hogy oda senkinek ne legyen kedve fejleszteni....

shwarcz bácsi 2014.04.04. 09:15:18

@konrada: Annyit tegyünk hozzá, hogy a csepeli szennyvíztisztító projektet 1999ben a fidesz indította el... nem szocialista érdekből épült fel, hanem a főváros Élőduna projektje kapcsán. Teszem hozzá, a duna és vize védelmében valamint a főváros érdekében.
Nyilván fellehetne sorolni, hogy ki mit tett csepelért, viszont a cikk hangsúlya azon van, hogy mindaz amit a jelenlegi fideszes propaganda állít, miszerint : az elmúlt 30 év hanyatlásai után ...
Megkérdezem, hogy Te csepeli lakosként ugyanúgy élsz a kerületben mint 30 éve ? csepel ugyanúgy néz ki most, mint 30 éve, sőt, még rosszabb, mint 30 éve? csepelen jelenleg 1984 es állapotok vannak? By the way, teszem hozzá, amikor a fideszes propaganda leírja azt, hogy az elmúlt 30 év, akkor abba vegyük bele azt a 2x4 fideszes és 4 mdf kormányozta éveket is.

konrada 2014.04.04. 09:55:21

@shwarcz bácsi:
A szennyvíztisztító projekt egyértelműen fővárosi volt, nem kormány.
A szükségességét nem vitatom, de már a tervezésekor volt olyan alternatíva, hogy nem a szigetcsúcsot teszik tönkre vele, hanem leviszik Háros magasságába, és a hajóbontó környékén építik fel. (Persze növelte volna a költséget, de ennyi erővel a Boráros környékére is tehették volna, mert az még olcsóbb: de nem az volt a szempont, hanem a környék értéke. Csepelnél meg nem.)

...és mint volt csepeli lakos, mint írtam. Természetesen valamennyit fejlődött - de a változás annyi volt a többi városrészhez, városhoz képest, mint Kelet-Európáé a Nyugathoz képest a szocializmus évei alatt. Fejlődött mindkettő, de az ütem...!!!
(S akármit is gondolsz, a település vezetése, tehetsége vastagon benne van. A szocialista vezette Angyalföldön látszik a hozzáértés, ott nyertek is. A náluknál is balosabb bázisú Csepelen meg nem látszott. Ezért hajtották el őket.)

♔batyu♔ 2014.04.04. 09:58:39

@konrada: Csepel tipikusan olyan sorsú, mint pld. Újpalota, Kőbánya. Annyira stabil volt a ballib vezetés, hogy nem is fárasztották magukat fejlesztéssel, minek, úgyis mindent besöpörtek 4 évente. Ráadásul ilyen helyekről rengeteg pénzt ki lehet venni, hiszen rengeteg a vállalkozás.

Jön a fideszes vezetés, új fiúk, nem is biztos, hogy nyernek mégegyszer a prolinak tartott városrészekben, egyetlen esélyük van, a lehető leggyorsabban polgárosítani kell. Azaz villámgyorsan emelni a környezet színvonalán.

Ez történt Újpalotán is, meg lehet nézni 4 éve és most.

♔batyu♔ 2014.04.04. 10:14:03

@konrada: Angyalföldet te olyan módon félreérted, hogy bár Kádárék munkáskerületet csináltak belőle, az valójában egy nagyon értékes terület. Nem véletlenül gyalulódtak le ott pillanatok alatt a gyárak és épültek legfőképpen irodaházak.
Azzal együtt egyáltalán nem kisebbíteném az MSZP-s kerületvezetés érdemeit, hiszen a XIII. kerület fejlődése az ő érdemük is. Bp. egyik legmocskosabb kerületéből az egyik legélhetőbb lett.

Csepel sajnos nem ilyen, azt inkább Újpalotával, Kőbányával hasonlítanám.

VAN MASIK 2014.04.04. 10:52:34

PUSZTULJON AZ MSZP !
ELJEN A FIDESZ !

DezInf 2014.04.04. 10:55:46

@CsepeliBlogos:

Te hányógép!

Erre a blogra csináltad ezt a csini nickedet?

Kis fidijóta :))))

digitime 2014.04.04. 10:58:28

@VAN MASIK: Ez mondjuk roppant komoly érv volt.

konrada 2014.04.04. 11:29:48

@♔batyu♔:
Írtam: ...még annál is balosabb...
azaz: a hozzáértés, az akarás tán még mindig fontosabb egy település vezetésének megítélésénél, mint a pártszimpátia.
...egyébként meg: potenciálisan van olyan értékes terület a Szigetcsúcs, mint a Váci út... ...illetve volt, míg nem sz.rfeldolgozó lett.
Azaz ha a bolgárkertész földeket jobban menedzselték volna, ott is épülhetett volna új al-városközpont.

eßemfaßom meg áll 2014.04.04. 11:32:46

a Csepel Pláza az a büszke épület amiben van egy Match (vagy mi most a neve) meg vagy 2 mobilbolt?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.04. 11:50:50

A vörös Csepelnek mennyire jobbak voltak a balos képviselői, még jó, hogy nem volt iskolai lövöldözés és sikkasztás sem... Vagy mégis?
süti beállítások módosítása