CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: K Ö S Z Ö N Ö M !

2014. április 15. 11:31 - csú

Szabó Szabolcs a facebookról_1.jpgA CSÚ változtatás nélkül közli Szabó Szabolcsnak az április 6-i választáson győztes csepeli országgyűlési képviselőnek szerkesztőségünkbe küldött levelét:

Több mint egy hét telt el az országgyűlési választások óta, és most már biztos, hogy Csepelen és Soroksáron az ellenzéki erők összefogásának jelöltjeként sikerült legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét, Németh Szilárdot.

Először is szeretném megköszönni minden csepeli és soroksári választópolgárnak, aki élt a választójogával és a számára legszimpatikusabb listára, valamint egyéni jelöltre szavazott április 6-án. Egy demokrata számára nincs is annál fontosabb, minthogy négyévente dönthessen az ország sorsáról. Csepel és Soroksár polgárai pedig úgy döntöttek, hogy változást akarnak! Külön köszönöm azon csepeli és soroksári választópolgárok bizalmát, akik szavazatukkal az ellenzéki összefogást támogatták a választásokon. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a csepeliek és soroksáriak bizalmukba fogadtak, és rám bízták a XXI. és a XXIII. kerület országgyűlési képviseletét. Őszinte hálát érzek azért, hogy mindössze 11 éves csepeli múlttal a hátam mögött befogadott a közösség.


Persze az országgyűlési választásokon nem lehet egyedült eredményt elérni, ahhoz szükség van egy jó csapatra! Az elmúlt majd’ egy évben rohamtempóban sikerült felépítenünk az Együtt-PM szimpatizánsaiból egy olyan ütőképes csapatot, akik őszinte meggyőződésből vállalták a fizetség nélküli munkát. Vállalták, hogy hóban-fagyban ott álljanak az utcán, kopogtassanak az ajtókon, üzemeltessék az irodát, programokat szervezzenek, plakátokat ragasszanak, kidolgozzák a helyi programunkat, elkészítsék a helyi kiadványainkat. A csapat minden tagja nagy-nagy köszönetet érdemel, de itt most mégis kiemelném Klárit, akit emberfeletti munkát végzett, és mindannyiunk pótmamájaként gondoskodott rólunk és az irodáról. Innen is mihamarabbi gyógyulást kívánok neki mindannyiunk nevébe! Külön szeretném ezen kívül megköszönni az egész kampányt összefogó Hudák Jánosnak, amiért családi kötelezettségeit is némileg háttérbe szorítva profi szervező munkát végzett. Nélküle nem ment volna.

Végül, de nem utolsó sorban köszönöm az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok helyi szervezeteinek, valamint aktivistáinak a támogatását. Az MSZP, DK, MLP helyi vezetői és tagjai saját jelöltjükként fogadtak el, és mindent megtettek a siker érdekében. Hatékonyan együtt tudtunk dogozni a közösen felállított kampánystábban, közösen tudtuk mozgósítani szimpatizánsainkat, kölcsönösen megszólalási lehetőséget biztosítottunk egymásnak a rendezvényeinken és kiadványainkban. És persze ami a legfontosabb: aktivistáink közösen dolgoztak az utcán, ezzel is egyértelmű jelét adva, hogy mi tényleg győzni akarunk a választásokon. Rajtunk nem múlott!

Sokan kérdezik tőlem az utóbbi napokban: hogyan lehet majd képviselni Csepel és Soroksár érdekeit a kétharmados Fideszes többségű Országgyűlésben? A válasz egyszerű: meg kell hallgatni a csepeliek és soroksáriak véleményét, majd’ azt közvetíteni kell a parlamentben ülő képviselők és a kormány felé. Meggyőződésem, hogy a jó ügy mellé mindig lehet támogatást szerezni. A következő négy évben mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csepelieknek és a soroksáriaknak kétségül se legyen afelől, hogy képviseli őket valaki a parlamentben. Nagy hangsúlyt fogok helyezni arra, hogy itt legyek a választópolgárok között, és személyesen tudják elmesélni problémáikat, panaszaikat, véleményüket.

Nem lesz egyszerű a következő négy év, de kétségem sincs a felől, hogy sikeresek leszünk. Minden esélyünk megvan arra, hogy ősszel leváltsuk a csepeli városvezetést is, és nekikezdjünk felépíteni azt a Csepelt és Soroksárt, amit megálmodtunk.
Kérem, hogy támogassanak bennünket a jövőben is. Várjuk észrevételeiket, javaslataikat, kritikai megjegyzéseiket. Mi ugyanis olyan helyi közéletet szeretnénk, ahol elérhető a képviselő, ahol mindenki őszintén és bátran elmondhatja a véleményét, és ahol a politikusok átgondolják a választópolgároktól hallottakat. Ennek érdekében vállaltam, hogy átmenetileg feladom az egyetemi karrieremet, és kizárólag a választókerületre, valamint az itt élőkre koncentrálok. Bízzanak bennem!

Végezetül pedig fontos megjegyeznem, hogy demokrataként mindent meg fogok majd tenni a demokratikus normák betartatása érdekében. Én hiszek a nyilvánosság erejében! Én hiszek a képviseleti demokráciába! Én hiszek a Köztársaságban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr396038664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása