CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Burkolt fenyegetés a legyőzött kerületvezetőtől a csepelieknek

2014. április 22. 05:59 - csú

Kidobol-2_13.jpgKéptelen a nagyképűségtől és a szemellenzőtől megszabadulni Csepel polgármestere‑ Németh Szilárddal elszaladt a ló – Nem tanult, de nem is felejtett április 6. óta – Hazug felirat a választási martinász szobor talpazatán – Még hány millió kellene a tisztességes tájékoztatáshoz? Egy tucat eseményről hallgattak, nem adtak hírt.

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó április 16-án megjelent 7. számából:

1)A cikk címe: Csepel sem lehet ellenzékben

A cikk címe, Orbán Viktor 2002-es beszédére utal, amelyet a Fidesz veresége után mondott el összesereglett híveinek. Németh Szilárd úr ezt a 12 évvel ezelőtti üzenetet, az írás végén a következőképpen tolmácsolja: „…Csepel és Soroksár nem lehet ellenzékben!”

 Megjegyzéseink:

> Németh Szilárd Orbán hű követőjeként a demagóg szófecsérléshez fordult, annak reményében, hogy megmaradt helyi csapatait mozgósítsa az önkormányzati választásokra. Csakhogy sem a haza, sem Csepel nem volt és soha nem lehet ellenzékben, hiszen mindkettő teljes közössége magába foglalja a mindenkori kormányoldalt, az ellenzéket és mindazokat, akik egyikhez sem húznak, netán távol tartják magukat a választásoktól, vagy a haza, a kerület jövőjét meghatározó, még nem szavazó gyermekeket, fiatalkorúakat;

> Soroksár gyakorlatilag önálló kerületté válása óta „ellenzékben van”, hiszen 20 éve nem kormánypárti politikus a kerület polgármestere, míg Csepel is volt „ellenzékben”, 1998. és 2002. között, amikor is Orbán Viktor első kormányzása alatt is szocialista polgármestere volt a kerületnek. Mindkét kerület az „ellenzéki” lét időszakában is fejlődött – a helyi közösségek eredményes összefogása révén;

>  Amikor, Németh Szilárd megfogalmazása értelmében, Csepel ellenzékben volt és szocialisták vezették, a szocialista vezetésű képviselő-testület nevezte ki Őt, fideszesként, iskolaigazgatónak a Csikó sétányi iskolába, vagy később ellenzéki képviselőként, a testület sporttanácsnokának, és a szocialista kormányzat idejében lett a VITUKI Nonprofit Kft. szakági igazgatója is;

> Németh Szilárd Soroksáron nyert, a mondattal mégis mintegy előrevetíti, hogy az őszi önkormányzati választásokat ott is elveszthetik. Úgy legyen, bár csak a Fidesz lenne akkor és ott is ellenzékben, és nem Soroksár, a soroksári polgárok;

> A képviselő úr, aki még polgármester, de már képviselői munkájára koncentrál, még nem értette meg, hogy az ilyen kirekesztő, félrevezető, nagyképű mondatai is szerepet játszottak csepeli vereségében. E politika folytatásával, stílusával, együttműködésre képtelen politikusi magatartásával aláássa pártja polgármesteri jelöltjének esélyeit. Ez azonban nem a mi gondunk.

Mondatról-mondatra:

     „A korábbi, kétfordulós rendszerben szinte biztos Fidesz-győzelmet, egy fordulóval egy százalék alatti vereséget hozott a választás Németh Szilárd számára.”

Akkor most a Fidesz által kitalált egyfordulós rendszer a hibás? Miért szavazta meg a képviselő úr a parlamentben? Nem lehet, hogy más okai voltak a vereségnek?

     „…ez a választás elsősorban nem rólam szól.”

Igaz, elsősorban a Fidesz politikája bukott meg Csepelen, az a politika, amelynek országosan elhíresült frontembere Németh Szilárd volt. Németh Szilárd ráadásul több szavazatot kapott pártjánál, mégis vesztett, tehát róla is szólt a választás.

     „Csepelen és Soroksáron több mint 18 ezren értették meg ezt (Orbán és a Fidesz 2010-től folytatott politikáját, szerk.), s támogattak bennünket szavazataikkal”

Ez a választópolgároknak 23,18 %-a! Igaz, a győztes 444 szavazattal többet kapott, de az is csak 23,75 %. Ideje lenne befejezni végre a demagóg politizálást, hosszabb távon nem lehet vele nyerni. Németh úr még hisz benne, a csepeliek már nem.

     „Újra erős és egyértelmű felhatalmazást kaptunk arra, hogy folytassuk, amit elkezdtünk.”

A Fidesz listája 2010-hez képest 441.512 szavazattal kapott kevesebbet, s csak a Fidesz által elfogadott választási rendszernek köszönhető parlamenti kétharmada. Ez a 2.264.780 szavazat, amit a választáson résztvevőktől kaptak, az összes választópolgárhoz viszonyítva, csak 28,14 %, ami messze van az „az egyértelmű felhatalmazástól”. Persze ez a Fideszt és Németh Szilárdot korábban és most sem érdekelte és érdekli. E mondat kapcsán ajánljuk olvasóink figyelmébe az április 16-án, a csepeliek.blog.hu-n is megjelent cikket: „Trükkös többség tükörképe”.

     „Azonban hiába teljesítettünk jobban az önkormányzatban és a parlamentben, a munkatársaink, aktivistáink és önkénteseink nélkül nem nyertük volna meg a választást”

A csepeliek szavazatai azt jelentik, hogy nem értenek egyet azzal, hogy „az önkormányzatban és a parlamentben” jobban teljesítettek. Az országos eredmény(?) meg nem menti fel Németh Szilárdot és csapatát a csepeli kudarc alól. Felelősségükkel előbb-utóbb szembe kell nézni.

     „…megsemmisítő ellenségként” kezeltek, „meghamisított adatokkal és más hazugságokkal támadott”– az ellenzék, állítja Németh Szilárd.

Mivel a Csepeli Hírmondó sosem adott teret ezeknek az „adatoknak és más hazugságoknak”, ezért felhívjuk olvasóink figyelmét néhány, a blogunkon, az utóbbi hetekben megjelent írásra, amelyek cáfolják polgármester úr véleményét:

„Hova tűnt Németh Szilárd?” 2014.04.19.

„Németh Szilárd kudarca: ahogy a Kvassay hídon túl látják” 2014.04.18.

„Tisztességtelenül” 2014.04.18.

„Csepeliek mondtak ítéletet Németh Szilárd felett” 2014.04.14.

„Vörös posztó továbbra is a Csepeli Munkásotthon a jelenlegi polgármester szemében”

2014.04.10.

„Miből lett elege a csepelieknek? Adalékok egy válasz kidolgozásához”

2014.04.09.

„Gyalázkodó kampányt folytat a Fidesz Csepelen és Soroksáron” 2014.04.04.

„Aszfaltoznak Németh Szilárdnál, aki nem válaszol a Klubrádiónak” 2014.03.27.

stb., stb., stb.

Egyébként, ha a polgármester úr annyira biztos lett volna igazában, akkor vállalnia kellett volna a kormányváltó erők jelöltje által kezdeményezett nyilvános vitát. Nem vállalta, megfutamodott. Mint ahogy saját pártja Csepelen terjesztett röplapjairól, telefonos üzeneteiről sem beszél, pedig volna oka önkritikus elemzésre, értékelésre.

      „április 6-án az emberek a szavazataikkal nagyon határozottan nemet mondtak a gyűlöletkeltésre, s elutasították mindkét szélsőséget.”

Melyik két szélsőségről van szó polgármester úr? Beleérti a Fidesz gyűlöletkeltő politikáját is? Vagy csak össze akarja mosni a Fideszen kívüli valamennyi politikai pártot? Ha nem, akkor azt gondolja, hogy az, ahogy Csepelen az ellenzéket megpróbálták lejáratni, az nem volt gyűlöletkeltő? A szocialisták hazaárulással való vádolása nem a gyűlöletkeltésről szól? Nem lenne jobb abbahagyni pl. a képviselő-testületi üléseken, sajtótájékoztatókon, közmeghallgatásokon a kommunistázást? Nem lenne jobb végre egyszer világosan beszélni, s elmondani, hogy konkrétan mit tart szélsőségnek, „gyűlöletkeltésnek”?

     „Azt gondolom, hogy egy azonos pártállású, erős felhatalmazással bíró kormányzati és kerületi vezetés hatékonyabban tud Csepelért tenni”

Mi meg azt gondoljuk, hogy a csepeliek majd ősszel döntenek erről. A világ számos demokratikus országában van arra példa, hogy a haza, az adott település fejlődése érdekében együtt lehet és kell működni kormányzati és helyi önkormányzati erőknek, képviselőknek. Igaz, lehet, hogy ezekben az országokban nincsenek autartikus vezetést megvalósító kormányfők, helyi vazallusok, akik szerint a „haza nem lehet ellenzékben”. Persze tudjuk, erre épül majd a csepeli fideszesek és polgármesterjelöltjük kampánya, s ennek egyértelmű bizonyítéka az idézett cím és mondat is.

2) A cikk címe: Martinász szobor a gyár előtt

A cikk a volt Csepel Művek I. sz. kapuja vagyis a főbejárat előtt elkészült Martinász szobor „átadásáról” tudósít. Mivel blogunk többször is foglalkozott a témával (lásd például az április 8-án közölt, „Szegénytemető ajándékba a szobor mellé” című írást), ezért csak egy megjegyzésünk van. A szoborra írt „Csepel a magyar ipar bölcsője”, nem igaz. Hazugság, amelyre nem lehet „hitet tenni”, amellyel nem lehet tisztességesen méltó emléket állítani „Csepel ipari és munkáshagyományainak, a gyárban dolgozó kétkezi munkásoknak”, s amelyre nem lehet egy kerület fejlesztését építeni. 

Kimaradt témák, események:

 > A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?” címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

> Március 13-án a csepeliek.blog.hu-n 4 kérdést tettünk fel a térfigyelő kamerákkal összefüggésben Borbély Lénárd alpolgármesternek, melyekre azóta sem kaptunk választ.

Március:

29.   A Milánóban megrendezett Kick-Box versenyen is sikerrel szerepeltek a Csepel Haller KirályTeam Kick-Boksz Akadémia versenyzői.

30.   A választási kampány részeként, Bajnai Gordon halászlét főzött Csepelen, Szabó Szabolcs csapatának.

Április:

  2.   Fideszes aktívát támadtak meg Csepelen. A támadót a rendőrség elfogta.

  3.   Születésének 103. évfordulója alkalmából Vermes Miklósra emlékeztek a róla elnevezett Tejút utcai általános iskolában.

  4.   Teltházas kampányzáró gyűlést tartottak a csepeli kormányváltók a Csepeli Munkásotthon színháztermében. A rendezvényen Bajnai Gordon is beszédet mondott.

  5.   Botrány volt a Csepeli Piacon. Felsőbb utasításra zaklatták a kampányoló ellenzéki erők tagjait.

        Második helyezést ért el a Csepeli Népdal- és Nótakör Kulturális Hagyományőrző Egyesület a Kispesti Munkásotthonban tartott Szenior Fesztiválon.

  6.   Az országgyűlési képviselőválasztás napján Orbán Viktor és Bajnai Gordon is Csepelen kampányolt.

10.   NEM JELENT MEG A CSEPELI HÍRMONDÓ!

        Gázpisztollyal lövöldöztek Csepelen, a Damjanich utcában. A két sérültet a kórházba szállították.

        Csepeli, illetve Csepelhez kötődő művészek kiállítását nyitották meg a Kék Iskola  Galériában.

11.   Felborított egy autót a busz Csepelen, a Kölcsey utcában.

        A Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola énekkara egy komplett színházi darabot adott elő a Királyerdei Művelődési Házban.

        A kerület vezetői koszorút helyeztek el a Weiss Manfréd emlékműnél a gyáralapító  születésnapja alkalmából.

12.   A HÉV csepeli szabadkikötői megállójánál a szerelvény elgázolt egy férfit, akit a mentők kórházba szállítottak.

        Az Erdei Éva Galéria könyvbemutatóval köszöntötte a Magyar Költészet Napját.

13.   A Kis-Dunába gurult egy autó a Hollandi út közelében lévő partszakaszról.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr86056379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása