CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Milyen lesz a végkifejlet, milyen lesz a Fidesz-hatalom összeomlása?

2014. április 23. 04:24 - csú

Horváth Gyuszi-5_9.PNGJól tudjuk: a címben feltett kérdés nem aktuális. Most nem aktuális. A hatalom birtokosainak, különösen csepeli helytartóinak reagálásából, kapkodásából, rettegéséből azonban azt is látjuk, hogy a kérdés kimondva, kimondatlanul  foglalkoztatja őket. Mi lesz itt, ha a Fdiesz-hatalom összeomlik? Horváth Gyula erről mondja el véleményét: 

Április 6-a igen sok tapasztalattal gazdagította mindazokat, akik a demokrácia hazánkban kitaposott útvesztőit járják.

Egyesek arra döbbentek rá, hogy a feltámadás, ami annak az igazságát méreti meg az emberek között, amit a baloldal történelmi értékeiből következnek, csak akkor kerülhet a valóságban mérlegre, ha most, a magyarságra kényszerített szabályokat másként értelmezi. Úgy, hogy ebben az értelmezésben benne legyen egyben azoknak a gátaknak a lebontása is, amit a Fidesz rafináltsága, agresszivitása önkényesen beépített.

A baloldali erők sajnos lemondhatnak arról, hogy a demokrácia szabályai szerint le lehet győzni azokat, akik olyan szabályokat alkottak, hogy csak ők győzhetnek. Korlátozott demokrácia uralkodik Magyarországon!

A definíciók alapján és tradicionális értelemben nincs sajtószabadság, nincs bírói függetlenség, nem működnek az alapokat jelentő intézményrendszerek, nincs a nép által legitimált alkotmánya az országnak. A mindent maga alá gyűrő centralizált vezetés megszüntette a hatalommegosztást és erős törekvéseket tesz az ellenzéki álláspontok, gondolatok megsemmisítésére, teljes kiszorítására. Amiket ezek helyett színlelten kitalálnak, egy kicsit tartalmaznak csak mindabból, amit a társadalomtudósok meghatároztak akkor, amikor a demokratikus rendszer fogalmát leírták.

A ma valósága az, hogy más a tudós emberek által leírt elmélet és egészen más a megvalósítás gyakorlata. Bebizonyosodott, hogy azoké lehet a győzelem, akik a szabályokat, törvényeket, erkölcsi sarokpontokat igen lazán, mondhatni, önkényesen kezelik. Azoké, akik ellenzékben a szende szűz szerepét játsszák, és minden velük szemben elkövetett (elsősorban vélt) igazságtalanságot krokodilkönnyekkel mutogatnak a legfelső hatalomnak: a mandátumot osztó népnek. Aztán amikor a hatalmat megragadták, sutba vágják a régi normákat és mérhetetlen agresszivitással irtják ki mindazokat a vívmányokat, amit a magyar nép évezredes államiságának bölcsessége belerakott. Ezzel, pedig lefegyverzik, az ellenfeleket, kiirtják a szabad gondolatokat.
Mert, az csak az antidemokratikus rendszerekben érvényes ám, hogy azért szabad a társadalom, mert tagjai azt írják, mondják, amit szabad!

A valóság az, hogy olyan dolgokért kárhoztatja őket a mostani hatalom, amit meg sem tettek, vagy amit nem is úgy tettek, mint ahogy a hisztériát keltők mutatják. Pedig igen veszélyes játék lehet, ha a politikai gyakorlat ezt az utat választja. Nagy baj lehet abból, ha csupán az állandóan, a hatalom érdeke szerint változtatott értelmezések, és nem az átfogó, az egész társadalom érdekeire való gondolkodás válik uralkodóvá. Baj lehet abból, ha követésre talál mindaz, amit a Fidesz korifeusok az "emúltnyocévben" (általában ellenzékben) a mérhetetlen hatalomvágyuk következtében oktalanul tettek.
A választási eredmények állandó és folyamatos kétségbevonását, a nép által másnak adott mandátumok megkérdőjelezését, ("a haza nem lehet ellenzékben") az utcai demonstrációk, székház gyújtogatások és a törvényes rend demonstratív felbontásának dolgaival, (kordonbontás) a társadalomra való permanens nyomásgyakorlással hatottak.
Azt sugallták ugyanis, hogy a törvényeket szabad szelektíven értelmezni.
Ezek után nem lehet csodálkozni azon, ha a mostani választáson vereséget szenvedett párt vezetője, nem kívánja parlamenti mandátumát átvenni: mondván, a politika fő kérdései nem az országgyűlésben dőlnek el. Ez a cselekmény is azt mutatja, hogy mérhetetlen nagy szellemet szabadított ki a Fidesz antidemokratikus viselkedése az emberekből. A magyaroknak, nem kell a szomszédba menni azért, hogy megtanulják, hogyan kell mást mutatni, mint amit valójában gondolnak.
Még élnek azok az emberek (sokan a Fideszben) akik beleszülettek abba a társadalomba, ahol a képmutatás a megmaradás záloga volt. Nem kell tanulni, csak felfrissíteni!
(De az a társadalom az emberi emancipációban lényegesen többet mutatott, mint a demokráciakorlátozásban felé közeledő Fidesz) Ezt akarják? Igen úgy látszik, hogy ezt akarják!

Ezek a képmutató társadalmak pedig törvényszerűen bukásra vannak ítélve.
Csak az a kérdés, hogy a bukást egy 56-os népfelkelés, vagy a Dél- Szláv háborúk példája sugallja.
A végkifejletet, a demokrácia kudarcát illetően az egyik 19, a másik meg egy híján húsz! A társadalom mérhetetlen kettéosztása, ellenségre és barátra bontása, az ellenfelek kiszorítása és (ön) megsemmisítésre kényszerítése, a nacionalista, soviniszta és irredenta elméletek felújulása Dél és Kelet felé mutat.
Ha így haladunk, nem az újjászületés és a megtisztulás, hanem egy háborús retorikával félrevezetett kettéosztott ország kettéosztott szava válik valósággá: Fel! Támadunk!
Ha becsületes jobb és baloldaliak nem látják be, és nem fognak össze azért, hogy ezt az elferdített értékmérőt megszüntessék, és az igazságot visszaültessék az őt megillető piedesztálra, akkor valósulhat meg Magyarországon Orbán Viktor jóslata: térdre, imához!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző blogja

 

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr746067913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wallenberg8805 (törölt) 2014.04.23. 14:39:16

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"nincs a nép által legitimált alkotmánya az országnak"

Utoljára mikor fogadta el népszavazáson a magyar nép az alkotmányt?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ambiorix 2014.04.23. 15:34:48

Hangol már a Kun Béla Emlékzenekar?

Vagy csak a sarokba szorított patkányhorda rémült visítását hallom?

Netán Csepelen megszakadt a tér-idő kontinuum, és még nem érkezett meg az április 6-i közvéleménykutatás eredményének híre?

Mert ha így áll a dolog, részvéttel tudósítalak, Gyulám, hogy az ország mintegy 75-80 százaléka nem nagyon kér már belőletek, a fröcsögő gyűlöletkampányotokból, a demagóg, uszító hazugságaitokból, pénzmosó, okirathamisító bissau-guineai típusú politikusaitokból.

Idén májusban és ősszel még eltaknyoltok, majd 2018-ban vége a dalnak. Sajnos nem mondhatni, hogy kár lenne értetek.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.04.23. 15:39:32

Nem elég, hogy úgy néz ki, mint egy idióta, még úgy is ír? Hová vezet ez? :D

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.23. 16:21:25

"sarokba szorított patkányhorda rémült visítását"

"Kun Béla Emlékzenekar"

"a fröcsögő gyűlöletkampányotokból, a demagóg, uszító hazugságaitokból, pénzmosó, okirathamisító bissau-guineai típusú politikusaitokból."

"eltaknyoltok"

"nem mondhatni, hogy kár lenne értetek"

Aha, a baloldal aki gyűlöletkampányol...
Ugye te is fejben döntöd el, hogy ki a magyar, és ki nem része a nemzetnek.

Itt egy link a sikeres munkáról, amit a kormány végzett. Elég egyértelmű a PISA-felmérés eredménye.

kep.index.hu/1/0/593/5937/59374/5937464_f220ad87295c2248e9c1b2c06b3c75eb_wm.jpg

Az ország hülyül, Orbán örül.

CsepeliBlogos 2014.04.23. 16:28:44

Fanyelű
Gondolom azért nem hibáztatod Orbánt,mert aHiller által vezetett oktatási kormányzat alatt nem tanultak meg a gyerekek írni és számolni? Gondolom tudod milyen korosztályt és mikor mértek?

CsepeliBlogos 2014.04.23. 16:31:30

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!:
Azt nem is tudod,hogy szereti a pénzeket elrejteni,azután pedig elveszíteni.Ő is Bécsbe vitte a vagyont?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.23. 16:32:08

@CsepeliBlogos: Azt ugye tudod, hogy két év is elég, hogy egy korosztályt elbaszarintsanak az oskolában?

szonár 2014.04.23. 16:44:15

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: hogyne, két év alatt elfelejtenek számolni, meg olvasni...

Egyébként kár az erőlködésért, a 80-as évek eleje, vagyis a libeárlis oktatáspolitika térnyerése óta egyértelműen lefelé tart a trend...

vénkujon 2014.04.23. 16:44:39

kommunista dolog a fidesz összeomlását vizionálni

szonár 2014.04.23. 16:51:48

Sajnos nem igen tudtam meg az írásból, hogy milyen lesz a végkifejlet, csak valami homályos utalást arra, hogy a végkifejlet egyszer majd eljön, és hogy nem demokratikus úton fog eljönni, hanem valami népfelkelés vagy polgárháború formájában.

Egyébként az egész csak uncsi fikázás, meg diktatúrázás, amelyben az a szép, hogy egy nyilvános blogon, névvel arcképpel vállalva ítélik el a szörnyű diktatúrát.

Mit lehet mondani erre, Hülye vagy, Gyula. :)

a keresztényeket bántani tilos 2014.04.23. 17:03:25

@wallenberg8805: Lovagolsz a szavakon. Ha a '89-esre gondolsz, azt legalább az ellenzékkel együtt fogadták el, és mindenki elfogadta azt (a fidesz is) így lényegesen nagyobb legitimitása volt, mint az egypárti alaptörvénynek (ami egyébként nem is alkotmány, még nevében sem, heló)

s 2014.04.23. 17:21:20

"Milyen lesz a végkifejlet, milyen lesz a Fidesz-hatalom összeomlása?"

Röviden? Rettenetes. Hosszabban? A fidesz nem demokratikus úton fog elbukni, mert a szabályok úgy lettek kialakítva, hogy ez ne történhessen meg. Nem lesz olyan választás, aminek az eredménye a fidesz veresége lehetne, mert ez a jelenlegi vezetés számára elviselhetetlen arcvesztéssel járna. A fidesz viszont nem marad állandóan hatalmon, mert idővel minden vezetést leváltanak. A két tényből következik, hogy itt csak nem demokratikus átmenet jöhet szóba. Valószínűleg egy előre ki nem számított gazdasági megrogyás - tömeges elszegényedés, reményvesztettség, teljes kilátástalanság - fog elvezetni a fidesz bukásához, ami Magyarország számra nem annyira a demokrácia hiánya miatt lesz oly keserű, hanem sokkal inkább a leváltáshoz vezető folyamatok tragikussága okán.

papa4411 2014.04.23. 17:22:57

Ha így megy tovább mindannyian meg fogunk bolondulni! Lásd a németeket Hitler alatt, az oroszokat Sztálin alatt. akik hazudoznak (Fidesz), rágalmaznak (Fidesz) és még el is hiszik a saját hülyeségüket (rezsicsökkentés), előbb utóbb a diliházban kötnek ki, vagy egy vesztes háború tömegsírjaiban.

J.László 2014.04.23. 17:45:37

Nem tudom, miért Bill Gates a világ leggazdagabb embere. Miért nem Horváth Gyula?

J.László 2014.04.23. 17:48:16

@a keresztényeket bántani tilos:
Bocsánat a közbeszólásért. A Fidesz 1989-ben nem írta alá a kerekasztal megállapodást.

IPetya 2014.04.23. 18:39:28

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Mikor adtak lehetőséget a továbbjutásra akár elégtelen teljesítményre is az első négy osztályban? Mikor fogják a gyerekek kinőni?

IPetya 2014.04.23. 18:43:15

@papa4411: Kik ámították magukat kétharmados győzelemmel? A 45%-os eredmény az összefogásnak is kétharmadot jelentett volna. Az összefogás ellen szavazott a választók 65%-a.

Megoldó 2014.04.23. 18:47:31

A terror lesz itt is a megoldás meglátjátok!

Kim lr Szen 2014.04.23. 18:52:46

@J.László: Sikerült már megtanulnod mit jelent a doktrinér és miért nem passzol a liberálissal?

űrszelvény (törölt) 2014.04.23. 19:03:26

@papa4411: "Ha így megy tovább mindannyian meg fogunk bolondulni! Lásd a németeket Hitler alatt, az oroszokat Sztálin alatt. akik hazudoznak (Fidesz), rágalmaznak (Fidesz) és még el is hiszik a saját hülyeségüket (rezsicsökkentés), előbb utóbb a diliházban kötnek ki, vagy egy vesztes háború tömegsírjaiban."
Csak szerényen jelzem, hogy már most is van egy kisebb csoport az országban, aki lényegében belehülyült 2/3-ba és az újabb győzelembe... :)

űrszelvény (törölt) 2014.04.23. 19:13:14

"A társadalom mérhetetlen kettéosztása"
[...]
"Ha így haladunk, nem az újjászületés és a megtisztulás, hanem egy háborús retorikával félrevezetett kettéosztott ország kettéosztott szava válik valósággá: Fel! Támadunk!"

A baloldaliaktól nem először hallani, hogy az emberek megosztásával vádolják a jobboldalt. Kicsit sajátos világkép az, hogy van az én véleményem, és mindenki más, akinek a véleményét nagyobb tömegek osztják, na az már csak megosztó lehet :)

tobias2 2014.04.23. 19:14:43

@tfedo: "Hú vazze, ez ám a mondat."

De "a Dél- Szláv háborúk példája" se semmi. Mondhatni Al- Pári hejesirrás.

Netuddki. 2014.04.23. 19:26:03

@Ambiorix: "részvéttel tudósítalak, Gyulám, hogy az ország mintegy 75-80 százaléka nem nagyon kér már belőletek"

De a balfasz fideszesekből SE...

torró 2014.04.23. 19:35:16

A" becsületes baloldal" lemondhat a demokratikus úton...stb. Kétszer elolvastam ezt a posztot. Megmondom 1970-n ezért mondtam le egy nagy vállalat KISZ titkári beosztásról, mert fél év alatt elegem lett a baloldalból örökre, pedig akkor még kitüntetést is kaptam, igaz, kiváló szakszervezeti munkáért. Nos barátom, nálunk olyan, hogy becsületes, meg tisztességes baloldal soha nem volt. Az igazi baloldal a Szociáldemokraták voltak annó, csak a kommunisták bebörtönözték őket. Ennél fogva ne tessék itt felkelésről beszélni és agitálni, mert nincs rá szükségünk. A baloldal eljátszotta még a kevés illetve szikrányi tisztességét is! Az Orbánék semmi egyebet nem tesznek, csak leépítik a háború utáni baloldal selejtes termékét.És éppen ideje. Amúgy milyen elnyomásról beszél?Ha úgy néznénk a dolgokat mint a kedves posztíró?
A választás mindenki szabad akaratán működött. Az emberek , akik elmentek, véleményt alkottak. Akik otthon maradtak, elfogadták a végeredményt. Arra nem gondol a kedves posztíró, hogy a baloldalnak valóban át kellene formálódni? Ha nézné az egyes baloldali megszólalókat akkor nem írna ilyen zöldségeket össze. Már látják ők is, hogy át kell formálódni és elhagyni a régi szokásokat.Nincs olyan, hogy csak a baloldalnak van igazsága, most főleg. Úgyhogy tessék megnyugodni, magukba nézni, és nem másokat hibáztatni.

Jock Ewing 2014.04.23. 19:46:00

@s:

Bolgár úr, megint itt van?
Ugyan olyan hülye maga, mint volt.

laci_52 2014.04.23. 20:12:02

"A baloldali erők sajnos lemondhatnak arról, hogy a demokrácia szabályai szerint le lehet győzni azokat, akik olyan szabályokat alkottak, hogy csak ők győzhetnek"

Ez ritka nagy hülyeség! Tessenek gyúrni '18-ra és több szavazatot szerezni, mint a Fidesz, akkor győzni fognak. Ennyire egyszerű!

Sztavrosz_ (törölt) 2014.04.23. 20:29:32

@torró: Az otthon maradtak nem biztos hogy elfogadták az eredményt.

Én személy szerint a demokráciát se fogadom el, ugyanis ezt is elfelejették megkérdezni a néptől 1989-ben.

torró 2014.04.23. 21:03:12

@Sztavrosz_:
Csak nem király párti vagy?
Amúgy aki otthon maradt, ha elfogadta, ha nem, gyakorlatilag nem ellenezte, legalábbis nyilvánosan. Ez pedig hallgatás, beleegyezés kategória!

Gunboat-Diplomat 2014.04.23. 21:16:12

Az Összerogyás a szavazatok negyedét szerezte meg.

Leírom még egyszer, hogy az összes, kannásbortól beborult csepeli lumpenproli értse: a negyedét.

Lehet képzelegni a "Fidesz-hatalom" összeomlásáról, de ha kihúznátok a fejeteket a seggetekből, végignézhetnétek a posztkomcsi kurzus végvonaglásait is.

Most megy élőben, úgy hat-nyolc éve ...

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.04.23. 21:41:36

@Ambiorix:

"az ország mintegy 75-80 százaléka nem nagyon kér már belőletek"

Az ország 90 százaléka Orbán hordájának hazugságával van szó szerint szájbakúrva, a köz pénzéből, orbitális, vérbüdös narancsfosos hazugságtakonnyal arconkenve. Tehát mit is akarsz mondani, te fidesznyalonc seggfej?

Ambiorix 2014.04.23. 22:02:28

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?:

Én? Csak azt, hogy későre jár, máma már ne igyál többet. Eredj haza a kocsmából, mert még ki kell ganyézni a disznót. :D

s 2014.04.24. 10:07:18

@Jock Ewing: Ajánlok egy fogadást, öreg harcos. Legyen a tét egy üveg hideg sör (nem szeretnélek kifosztani a vagyonodból, csak éppen az érdekesség kedvéért javaslom a dolgot).

2014.04.25. 16:00:39

@csentecsa: A csalódott fideszbirkák fognak fellázadni, amikor elfogy a konc. Just watch!
süti beállítások módosítása