CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kegyúri ajándék a mi pénzünkből

2014. május 03. 05:57 - csú

Kósa-Orbán.PNGMagyarország Orbán Viktor vezette kormánya a mi pénzünkből megajándékozta érdemeiért a hű cívis lovagot, Kósa Lajost, a vitéz fegyvertársat, a kitartó bajtárst...A főnökök főnökének kegyéből az egyik alvezér megkapta jutalmát az elmúlt huszonöt esztendőben végzett szolgálataiért. Legyen ez intő jel a feltörekvők előtt: ha jól szolgálod az uradat, s nem fordulsz vele szembe még akkor sem, ha tökéletesen ismered a bűnlajstromát, akkor jutalomban részesülsz.

Magyarország bizonyos értelemben még mindig európai ország, Debrecen pedig ennek az országnak a második legnagyobb városa, ahol egy sikeres és népszerű futballklub működik immár több mint száz éve. Nem kétséges, hogy egy 210 ezer lakost számláló, Európában található város és annak többszörös bajnokcsapata megérdemel egy olyan korszerű, minden tekintetben igényes és jól fölszerelt arénát, amilyet a debreceni Nagyerdőn  ünnepélyes külsőségek közepette fölavattak.

Igaz ugyan, hogy a Nagyon Fontos Személyeket az első emeleti VIP-páholyba szállító mozgólépcső rongyrázásnak tűnik, de legyen meg az örömük. Ha Kósa Lajos polgármesternek és a többi fideszes nagyúrnak mozgólépcső kell, mert a sportos életmód apostolaiként még egy emeletet sem képesek gyalogolni, akkor rendben, járjon nekik mozgólépcső. Telik rá a mi adónkból. Belefér abba a 12 milliárd forintba, amelyet az ország adófizetői dobtak össze Kósa Lajosnak ajándékba.

Merthogy Debrecenben tegnap nem pusztán egy húszezres stadiont avattak föl, hanem pazar ajándékot adtak át. Magyarország Orbán Viktor vezette kormánya a mi pénzünkből megajándékozta érdemeiért a hű cívis lovagot, Kósa Lajost, a vitéz fegyvertársat, a kitartó bajtárst.

A kormányfő militáns, hűbéruras gondolkodását ismerve másról nem lehet szó: a főnökök főnökének kegyéből az egyik alvezér megkapta jutalmát az elmúlt huszonöt esztendőben végzett szolgálataiért. Legyen ez intő jel a feltörekvők előtt: ha jól szolgálod az uradat, s nem fordulsz vele szembe még akkor sem, ha tökéletesen ismered a bűnlajstromát, akkor jutalomban részesülsz.

A Debrecen éléről idén ősszel távozó Kósa Lajos ugyanis azon kevesek egyike, aki jól ismeri a főnökök főnökének titkolt szennyesét: elvégre évek óta közelről szagolja. Ha van valaki a maffiaállamban, aki tisztában van Orbán Viktornak a Fidesz és a Fidesz-frakció ellen elkövetett disznóságaival, az Kósa Lajos. Ha van valaki, aki testközelből látta, hogy miként gázolta le Orbán Viktor a Fideszt, ezt az egykor jobb sorsra érdemes pártot, az Kósa Lajos. Ha van valaki, aki tudatában van, hogy Orbán Viktor mit követett el a magyar demokratikus intézményrendszer ellen, az Kósa Lajos.

De nem szólt.

Egy szava sem volt a párt és az ország érdekében.

Kósa Lajos az elmúlt húsz évben nem emelte föl a szavát a pártjáért, amelyet Orbán Viktor gúzsba kötött. Kósa Lajos az elmúlt négy évben szó nélkül végignézte, hogyan alázza meg Orbán Viktor a magyar parlamenti többséget. Kósa Lajos nem az ország érdekét nézte, hanem a magáét, és befolyásos, sőt a Fideszben roppant népszerű ember létére hagyta, hogy a kétharmados Orbán azt csináljon, amit akar.

A hallgatásért cserébe most megkapta a jutalmát: tegnap felavatták végre a stadionját, amellyel beírhatja nevét a debreceni helytörténetbe. A kegyúr ajándéka egyúttal azt jelenti, hogy a polgármester idén ősszel bántódás nélkül elvonulhat a debreceni fellegvárból. A búcsúzó menetet gazdagon megrakott szekerek kísérik majd, de a málha élén haladó Kósa lovag soha többé nem lehet benne biztos, hogy a zsákmány vajon biztonságban van-e: Orbán Viktor bajtársaként neki is meg kellett tanulnia, hogy már régen nem a barátai lovagolnak mögötte, hanem üzlettársak. Nekik pedig nem tanácsos hátat fordítania.

KÁCSOR ZSOLT

Forrás: Népszabadság

Fotó: CZEGLÉDI ZSOLT - MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr246108570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása