CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Parlamenti vita a kilakoltatási moratóriumról

2014. május 13. 10:15 - csú

Szabó Szabolcs - Kónya Péter.PNGCsepel és Soroksár baloldali összefogással  megválasztott országgyűlési képviselője, dr. Szabó Szabó Szabolcs ma reggel saját facebook oldalán számolt be választóinak és minden érdeklődőnek a Parlament munkájáról, amelynek legnagyobb figyelemmel kísért eleme a kilakoltatási moratórium határidő nélküli meghosszabbítása volt.

Szabó Szabolcs ezt írta:

Tegnap volt az első normális munkanap az Országgyűlésben. A legfontosabb napirendi pont a bírósági végrehajtásról szóló törvény (1994. évi LIII. tc) módosítása volt, mely értelmében meghosszabbításra került a kilakoltatási moratórium. Hosszas vita volt a TAB-ban (Törvényalkotási Bizottság), majd később az Országgyűlésben is a téma kapcsán. Egyrészt az ellenzék felvetette, hogy miért csak a devizahitelekre vonatkozik a moratórium?

Felmerült az a probléma is, hogy vajon nem kellene-e megszüntetni azt a gyakorlatot, hogy közjegyzői okirat alapján indítanak végrehajtási eljárást, így kerülve ki a bírósági eljárást. Végül teljes joggal merült fel a kérdés, hogy vajon miért csak tüneti kezeléssel próbálkozik a kormány ahelyett, hogy valódi megoldást talán a problémára? A vitában sem a kormány, sem a frakcióval rendelkező ellenzéki pártok nem beszéltek olyan megoldási javaslatokról, melyek valódi megoldást kínálnak. Mit kell tennünk az Együtt-PM szerint? (1) meg kell erősíteni az eszközkezelőt, így a nemfizető adósok lakása állami kézbe kerülne, a családok pedig bérlőként továbbra is lakhatási lehetőséghez jutnának (2) meg kell erősíteni a magyar gazdasággal szembeni bizalmat, az erősebb forint pedig alacsonyabb törlesztőrészeteket eredményezne (3) a bankadót célzottan a fizetésképtelen adósok problémáinak kezelésére kell fordítani (4) a munkanélkülieknek havi maximum 10 ezer forintra kell csökkenteni a törlesztőrészletét (5) mindenki számára biztosítani kell az adósságkezelési programokban való részvételt. Ennyi.

Forrás: Szabó Szabolcs facebook oldala

A fotón: Szolidaritás: Szabó Szabolcs mögött Kónya Péter

A magyar média és sajtó információi a kilakoltatási moratórium meghosszabbításával kapcsolatos döntésről ITT

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr736159294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása