CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Lázár János lesz Orbán Viktor árnyéka

2014. május 14. 05:59 - csú

Szabó Szabolcs Bajnaival.PNGCsepel és Soroksár baloldali összefogással  megválasztott országgyűlési képviselője, dr. Szabó Szabó Szabolcs ismét saját facebook oldalán számolt be választóinak és minden érdeklődőnek a Parlament munkájáról. Ezt írta:

Kedden a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosításáról vitatkozott az Országgyűlés. Lázár János az előterjesztők részéről azt kérte a háztól, hogy a szokásjog szerint fogadja el a kormányfő által javasolt változtatásokat. Szíjjártó Péter a Fidesz részéről hosszasan elemezte, hogy miért jó az, ha a korábbi Külügyminisztérium neve kiegészül a külgazdasággal, hiszen a kettő milyen szervesen kapcsolódik egymáshoz.

Az ellenzéki pártok alapvető kritikája azzal kapcsolatban fogalmazódott meg, hogy a 2010 óta létező hatalmas minisztériumok olyan sok területet próbálnak lefedni, hogy egyes szakterületek háttérbe szorulnak (környezetvédelem, vidékfejlesztés, területfejlesztés), ráadásul az oktatás még államtitkári szinten is két részre bontották (köznevelés és közoktatás).

Végül az összes ellenzéki pártnál kiverte a biztosítékot, hogy a Miniszterelnökségből külön minisztérium lesz, így Lázár egyfajta árnyék miniszterelnökként funkcionál majd a jövőben. Az LMP és a Jobbik hozzászólói szerint jogilag is értelmezhetetlen, hogy a minisztériumok feladatait nem határozza meg a törvény, és a Kormány rendeleti úton fogja azt meghatározni.

Azt azért megjegyzem, hogy a hozzászóló képviselők jellemzően eléggé elkalandoztak a témától, így szerintem feleslegesen beszéltek hosszú perceket. A magam részéről erősen támogatnám, hogy minden hozzászóló a tárgyra koncentráljon. 

Az Együtt-PM képviselői összességében nem értenek egyet az elmúlt négy év kormányzati struktúrájával, így a most beterjesztett javaslat is elfogadhatatlan. Lázár azt kérte, hogy a ház támogassa Orbán előterjesztését.

Akkor szavazzák meg maguknak.

Forrás: Szabó Szabolcs facebook oldala

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr416160897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.14. 15:10:58

ezt láttam a tvben, és tényleg sok volt a melléduma.

J.László 2014.05.14. 17:59:57

Csepel az a hely, ahol halomra gyilkolásszák egymást az MSZP-sek?
süti beállítások módosítása