CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

LEFOKOZTÁK A FŐVÉDNÖKÖT?

2014. május 19. 05:57 - csú

Kisbíró-333_9.pngHova lett Németh Szilárd? Végleg leírták a polgármestert vagy csak cenzúrázzák? ‑ Gyanús, roppant gyanús – Se kép, se hang – Nem lesz ebből baja a szócsőnek? ‑ Borbély Lénárd lesz az új „villalakó” sztár és a fideszes polgármester-jelölt a csepeli való világban ? – Kérdések, amelyekre egyetlen fideszes városvezető sem hajlandó válaszolni

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó május 12-én megjelent 9. számából:

Mi van Németh Szilárddal? A Csepeli Hírmondó legújabb számában megjelent írásokhoz kapcsolódó megjegyzéseink előtt, ezzel a szokatlan kérdéssel kezdjük az új, eredetileg május 9-re tervezett lapszám elemzését. Mi történt Németh Szilárddal? Talán nincs valami baja? Lehet, hogy még nem heverte ki a választási vereséget? Esetleg valamiért megsértődött a csepeliekre és nem hajlandó nyilatkozni, „szerepelni” saját lapjában sem? Vagy nem volt egy szobor-, intézményavatás, egy díjátadás, konzultációs levélötlet, netán testületi ülés, esetleg annak egyik napirendje, aminek kapcsán ismét olvashattuk volna megszokott kirohanásainak egyikét, kommunistázását, egy újabb rezsicsökkentést meghirdető sajtótájékoztató, illetve egy „újabb alaptalan vád”, amelyek ürügyén kinyomtathatták volna a nevét a Csepeli Hírmondó 9. számában? Hogy miért ez a sok kérdés? Mert ebben a számban nincs egyetlen kép sem Németh Szilárdról. Sőt! A lap 7. oldalának alján olvashatunk egy, az önkormányzati honlapon május 7-én megjelent kis hírt, „Lemezbemutató s Nemzetiben” címmel. Az önkormányzati honlap szerint „Az est fővédnöke: Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere”. A hírmondó szerkesztősége most simán kihúzta ezt a mondatot. Nem volt helyük? A szerkesztő szerint nem ő lesz a lemezbemutató fővédnöke?

Netalántán már a fideszes polgármesterjelöltre „készül” a lap vezetése? Borbély Lénárd alpolgármester kissé kócos képe a 16. oldalon, ennek a jele? (Mi egyébként azt hallottuk, hogy néhány iskolai pedagógus arra próbálja rávenni Morovik Attila alpolgármester urat, hogy induljon el a polgármesteri címért.) Habár az is lehetséges, hogy mi teljesen félreértjük a helyzetet, s nem vesszük észre, hogy a hírmondó már egy baloldali polgármesterre készíti fel magát és a csepelieket.

Lezárva a Németh Szilárd dicsőségéről, rezsiharcos munkásságáról eddig lapszámról-lapszámra olvasott mondatokat, riportokat és a róla készült fotókat hiányoló kérdéseink sorát,  félve kérdezzük: nem lesz ebből baj? Nem rúgják ki a fél szerkesztőséget? Netán ezt is megszüntetik, mint annak idején a Csepel újságot?

Bár igaz, ami igaz. A szerkesztőség igyekszik ellensúlyozni Németh Szilárd „leírását”. A közpénzből fenntartott önkormányzati lap a 2. oldalon (a Megalakult az új Országgyűlés c. cikknél) a „független” fidesz.hu-t használja „forrás”- ként, valamint ingyenesen közli (3. oldal), a Fidesz-KDNP kampánygyűlésére készült politikai hirdetést. Ingyenesen, mert a szegény párt, állítólag még a politikai gyűlései után járó bérleti díjakat sem tudja megfizetni a Királyerdei Művelődési Háznak.

A Csepeli Hírmondó ezt követően kizárólag a kultúrának, közművelődésnek, szabadidőnek, sportnak, szórakoztatásnak és a hirdetéseknek szenteli a lap nem éppen olcsó oldalait. Csak semmi gond, semmi kemény valóság, még elmegy a kedve az élettől a csepelieknek. Ezért most a „Kimaradt témák, események” – re koncentrálunk:

> A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Április:

26-27.  A 60-as, 70-es és 80-as évek autótípusai találkoztak egymással a csepeli Orion Parkban. A Retropartyzánok nevű kiállításon a „sztár” a II. János Pál pápa által 35 éve  Polski Fiat 125p kabrio volt.  A kiállítást több mint ötezren tekintették meg.

27.       „Nótakalendárium” címmel népdalműsor volt a Csepeli Munkásotthonban, Morvay  Károly és Leszler Ferenc emlékére.

28.       Elhunyt a Csepel SC korábbi kapusa, Varga Ferenc. 65 éves volt.

            Több mint százan emlékeztek meg a munkahelyi balesetben elhunytakról,  megrokkantakról, a volt Csepel Művekben álló, tiszteletükre emelt, 2010. április 28-án felavatott emlékműnél.

30.       Újabb szakaszához érkezett a csepeli Burattino Általános Iskola tornatanárának botránya. A sajtónak nyilatkozó kuratóriumi elnök elmondta, hogy lezárult a vizsgálat, 27 kisfiút erőszakolt vagy rontott meg az iskolában korábban tanító testnevelő tanár.

            Kilenc autó gumiabroncsát szúrták ki a csepeli Kőrösi (volt Bordás) és Szent László utcában. Csepelen még nem fordult elő hasonló eset.

Május:

1.         A BKV elindította idényjáratait, így ismét közlekedik a 171-es busz a Csepeli Strandfürdőhöz, félóránkénti indulással.

            Hagyományos sportrendezvénnyel ünnepelte május elsejét a csepeli Szabadkikötő Sportegyesület. A majális labdarúgó tornáján 23 csapat vett részt. 

3.         A Nemzetközi sajtószabadság napja.

4.         Az Édesanyákat köszöntötte az ország, az Anyák Napja alkalmából.

5.         A Csepeli Munkásotthon színháztermében tartotta kampánynyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció. Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos, teltházas rendezvény szónoka, Gyurcsány Ferenc volt.

            Megnyílt a Csepeli Strandfürdő.

6.         A Dunatükör folyóirat Csepel Galériában tartott rendezvényén Prokop Péterre emlékeztek. A résztvevők átvehették a folyóirat legújabb számának egy-egy példányát is.

7.         Egy zöld színű, 2001-es Renault Megane autót loptak el Csepelen, a Csikó sétány közepéről.

8.         Bringás reggelit szervezett a Magyar Kerékpáros Klub Csepelen, a Weiss Manfréd  úton.

            Női szépség Férfi szemmel c. fotókiállítás nyílt a Csepeli Munkásotthon Galéria 21 kiállító termében. A kiállítást Darvasi Ilona, a Csepeli Munkásotthon igazgatója nyitotta meg.

8-9.     A II. világháború végét, a Győzelem Napját ünnepelte Európa, és hazánk.

9.        A Budapesti Vöröskereszt szervezet véradást szervezett a Csepel Plázában.

           Kigyulladt egy 159-es busz Csepelen, a Kossuth Lajos utcában. A járművet mindenki

           elhagyta, senkinek nem esett baja.

10.      Madarak és Fák Napja.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr746177874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

citrix 2014.05.20. 07:24:11

Szilárd nem tűnt el hanem új feladattal bízta meg a Párt: kémügyi népbiztos lett. Első fogása KGBéla kém aki ürgebőrbe varrott bádogdobozokba zárt jelentéseket hajigált a Dunába a KGB békaemberének. Na, itt tartunk 2014 nyarának elején.

felcsutisuttyo 2014.05.20. 08:22:18

Szilárdan ül a tükör előtt és nyomkodja a borvirágos arcán a ragyáit:))
süti beállítások módosítása