CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: így is lehet! Üvegzseb, nyitott könyv

2014. június 02. 05:59 - csú

Szabó Szabolcs ATV-s-255-OK.pngNémeth Szilárd, 2014 áprilisáig Csepel korábbi fideszes országgyűlési képviselője, fővárosi képviselője, polgármestere volt és mellette még rezsikommandós is. Ő a csepeli sajtóban, a helyi nyilvánosság előtt saját jószántából egyetlen egyszer sem számolt be arról, hogy mennyi a havi jövedelme, amelyet közpénzből kap. A választók a funkcióhalmozó politikus hatalmas propagandagépezetének mesterkedései ellenére sem kértek Németh Szilárdból, elegük lett belőle. Vigaszágon Orbán Viktor juttatta vissza az Országházba. A Bourbonokhoz hasonlóan Németh semmit sem felejtett, de nem is tanult semmit.. Magától egy nyikkot sem hajlandó szólni jövedelmi viszonyairól. Bogarásszon a megismerhető adatok után, akinek kedve és ideje van hozzá...

Dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár baloldali összefogással megválasztott országgyűlési képviselője az interneten, saját facebook oldalán tette kézzé, hogy mekkora jövedelmet kapott májusi munkája után a Parlamentből. A beszámolót változtatás nélkül közöljük:

Megkaptam az első fizetési papírt, így be tudok számolni arról, hogy mennyi pénzt is kap egy mezei képviselő. 
Május hónapra a nettó fizetésem 441.000 forint volt (mivel május 6-án alakult meg az új országgyűlés, ezért kimaradt 2 munkanap, valamint május1.). Szóval a normál havi fizetés ennél picit több lesz.
Ezen kívül jogosult lennék még 75.000 forint benzinre, de ugyebár nincs autóm, így 10.500 forintot veszek csak igénybe (BKV bérlet). Végül pedig 187 ezer forintért béreltethetnék lakást (hiszen nincs lakásom, és bérelt lakásban életem eddig is), amiből én 55 ezer forintot igényeltem (pontosabban azt kértem, hogy ennyiért béreljék nekem azt a lakást, amiben most is élek). Szóval a rendelkezésre álló 262 ezer forint fizetésen felüli költségkeretből mindössze 65.500 forintot használok majd ki (vagyis a negyedét)
A teljes havi juttatásom így a fele annak, amit Németh Szilárd a 4 főállásával felvett havonta az elmúlt négy évben. Őszintén szólva szerintem ebből is bőven meg lehet élni, hiszen a korábbi adjunktusi fizetésem ennek a harmada volt, és akkor sem haltam éhen. (Forrás: dr. Szabó Szabolcs facebook oldala)

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr136249701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2014.06.02. 14:34:21

Majd jol jonnek a fidesztrollok es megmagyarazzak miert is jobb ha megegyszer ennyit ellop egy fideszes.

Netuddki. 2014.06.02. 15:29:04

Hajrá! Csak így tovább! nem kevés pénz ez azért ha a versenyszférához viszonyítjuk. Főleg ha cserébe sok képviselő csak a seggét mereszti és legfeljebb azt a gombot nyomja amit előre megmondanak neki...

Netuddki. 2014.06.02. 15:30:35

@Szelid sunmalac: Szerintem még csak most hívták össze őket mítingre mit is lehetne erre a blogra összetrollkodni.

EzVan:) 2014.06.02. 15:32:42

@kovi1970: a versenyszférában is lehet ennyit keresni, elég könnyedén... de hopp, egy közös pont: a legtöbb cégnél ugyanúgy tabu a fizetés, ha elpofázod, ki is rúghatnak. Nem csak a politikában általános a sumákolás (legalábbis bizonyos téren)

Tisztelem az egyetlen Úriembert a parlamentben. Csak így tovább.

high up! 2014.06.02. 16:24:33

@EzVan:):

a versenyszférában ennyit csak a felső vezetői szinttel lehet keresni, a mezei alkalmazottak krémje jó ha 500 bruttóig jut. De ez már egy kézen megszámlálható krém. Szóval a felső 10% (havi 450-500 ezer bruttótól felfele) itt kezdődik és az átlaguk jövedelmük havi 2 millió bruttó.
Na erre az úri osztályra mondja az Átlaghülyemagyar, hogy nehogy már 16%-nál többel adózzanak ezek, mert akkor szegények éhen halnak (ergo nem tudnak többé 23 milliós fácán vadászatokra járni), aztán fogják magukat, oszt elmennek külföldre, oszt itthagynak minket. Oszt akkor velünk mi lesz?

FOLYTASSUK!

Atengerimalac 2014.06.02. 16:37:47

Gratulálok a nyíltsághoz! Valahogy így lehet ezt a kapari tetves férgek gyülekezetét kitakarítani, ha egyre több ilyen ember kerül az országgyülevészségbe! Mégegyszer, le a kalappal előtte! A lézergázoló tetves patkánytól ilyet sohasem fogunk látni!

lavór 2014.06.02. 17:59:57

Nem leszólván a gesztust, de volt itt már "üvegzsebezés". Hamar el is halt. Nehogy az önkormányzati választások végéig tartson ez a jó példa is. Kövesse a jó példát a többi eltartott képviselő is.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.02. 19:25:10

"Ezen kívül jogosult lennék még 75.000 forint benzinre, de ugyebár nincs autóm, így 10.500 forintot veszek csak igénybe (BKV bérlet). Végül pedig 187 ezer forintért béreltethetnék lakást (hiszen nincs lakásom, és bérelt lakásban életem eddig is), "

Nincs lakása?

Nincs autója?

Veszélyes. Mi a garancia arra, hogy nem azért állt politikusnak, hogy mindez mielőbb meglegyen?

Réz Vlagyimir Napóleon 2014.06.02. 20:59:02

@polyvinyl: Netán azért, mert komolyan gondolja, hogy az országnak meg kell újulnia, mert így nem mehet tovább? Esetleg úgy gondolja, hogy ezt valakinek el is kell kezdenie?

Gábor Vilmos Varga 2014.06.03. 07:43:32

Tisztelt Képviselő Úr!

Tiszteletre méltó és példa értékű ez az "ÖNBEVALLÁS" első képviselői jövedelméről, jövedelmi viszonyairól. Köszönjük. Azonban sokan gondoljuk úgy hogy a mögöttes és a személyre célzott kritikai felvezetése nemcsak most lett időszerű, hanem sok-sok évekkel ezelőtt is aktuális témaként szerepelhetett volna.....! Volna! Mert akkor, amikor az ANNO MSZP-s képviselők ugyanilyen "áldott" helyzetben lehettek s vehettek fel nem túl kevés jövedelmet különféle címen, akkor ÖN, mint "kritikus szemléletű polgár" valószínűen nem tett, nem mert megjegyzést tenni a nagyérdemű nyilvánossága előtt! Merthogy bizony akkor ezek az elvtársai is számolatlanul juthattak hatalmas összegekhez. Ha nem tévedek, pont a mostani megbízatást nyert politikai és kormányerő volt az, akik elég bátrak voltak ahhoz hogy megváltoztassák a parlament létszámát, megszüntessék a többszörös funkció halmozását, tettek olyan intézkedéseket amelyekkel bizony lényegesen csökkentették saját képviseletükben dolgozó elvbarátaik fizetését. Ahhoz hogy a kép némileg teljesebb legyen ezt is be kellett volna számítani! Végezetül, még egyszer tiszteletet érdemel önbevallásáért, s csak remélni lehet, hogy majd 3-4 év múlva is megteszi ugyanezt! Munkájához kívánok erőt és egészséget és mértéktartó igazságérzetet!
süti beállítások módosítása