CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felszólítom, kezdeményezze a napirend tárgyalásának elhalasztását

2014. június 03. 05:43 - csú

Szenteczzky-ok.PNGSzenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke, az önkormányzati szocialista frakció vezetője a Budapestet érintő önkormányzati választással kapcsolatos törvénymódosítás, a Fidesz-tervezet miatt nyílt levelet küldött Németh Szilárd csepeli polgármesternek:

Tisztelt Polgármester Úr!

Ríz Levente, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnökeként szombaton sajtóközleményt juttatott el az MTI-hez. Ebből kiderül, hogy a szervezet hétfőn rendkívüli ülésen tárgyalja az Országgyűlés elé terjesztett, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról, valamint a választási eljárásról szóló törvénymódosító javaslatot.

A kormánypártok által minden előzetes egyeztetés nélkül benyújtott törvényjavaslattal szemben szakmai, etikai és komoly alkotmányos aggályok is felmerültek, továbbá azt is fontos hangsúlyozni, hogy a javaslat tudatosan megismétli a választási eljárási törvény már korábbi manipulatív megoldásainak egy részét. 

Polgármester Úr!

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata jelenleg a BÖSZ-nek a tagja. A szervezet Alapszabályának preambuluma is rögzíti, hogy a kerületek választott vezetői, az általuk vezetett önkormányzatok nevében hozzák létre a szövetséget. A dokumentum egyértelműen fogalmaz abban a kérdésben is, hogy a szervezet tevékenységét az egyes tagok érdekeinek és véleményének figyelembevételével fejti ki.  

Kerületünket polgármesterként Ön képviseli ebben a szervezetben. Az idő rövidsége miatt még nem állhatott módjában rendkívüli képviselő testületi ülést összehívni, ahol módja lenne megismerni a képviselő testület tagjainak véleményét a jogszabály tervezettel kapcsolatban. Ezért felszólítom, figyelemmel a BÖSZ Alapszabályára a szervezet mai ülésén kezdeményezze a tervezett napirend tárgyalásának elhalasztását, és haladéktalanul hívja össze a XXI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését.

Az ülésen módja lesz megismerni a jogszabály tervezettel kapcsolatos kerületi véleményeket, így Ön hitelesen tudja majd képviselni kerületünk álláspontját a szervezetben. A kerületi vélemények becsatornázásának hiányában ugyanis Ön - ellentétben a szervezet Alapszabályával - csak a személyes véleményét tudja képviselni a testület ülésén!

Budapest, 2014. június 2.

Szenteczky János

az MSZP frakcióvezetője

Forrás: szenteczky.hu  és csepelimszp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr836261211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása