CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botka: Most Tóbiás alkalmasabb pártelnöknek

2014. június 03. 05:55 - csú

Botka László-168ora.PNGTóbiás József most alkalmasabb arra, hogy az MSZP következő elnöke legyen – derül ki Botka László, a 168 Órának adott és csütörtökön megjelenő interjújából. Botka nem a pártelnöki, hanem egy megerősített választmányi elnöki posztot pályázna meg az MSZP júliusi tisztújításán. A tervezett munkamegosztás szerint az elnök a párt építéséért lenne felelős, a választmányi vezető pedig csapatával kidolgozná, hogyan nézzen ki a 2018 utáni, demokratikus Magyarország. Botka szerint a baloldali pártok szoros egységét a ciklus közepéig ki kell alakítani.

Botka László szerint Tóbiás József nála alkalmasabb a pártépítésre – derül ki a szocialista választmányi elnök 168 Órának adott, csütörtökön megjelenő interjújából. 

– Ha az MSZP úgy dönt – és most ez a többségi álláspont –, hogy először vissza kell térni a gyökerekhez, le kell bontani a lojalitásra épülő rendszert, nyitottá kell tenni a pártot, a legkisebb településeken is meg kell kezdeni a pártépítést, akkor erre a munkára Tóbiás József alkalmasabb nálam – fogalmazott.

Mint mondta, ő soha nem épített pártot.
– Szegedi erősségünk titka, hogy közös értékekről, álmokról, ideákról beszélünk. Én ebben vagyok jó – nyilatkozta a 168 Órának. 

Botka ismét a választmányi elnöki posztot pályázná meg az MSZP rendkívüli tisztújításán. Szerinte a szocialistáknak a következő napokban abban kell megállapodniuk, hogy teremtenek-e egy megerősített, politikaformáló választmányi elnöki pozíciót.

– A pártelnök stabilizálja, építi a baloldalt, de más dolgozza ki azt, hogy a 2018 utáni, demokratikus Magyarország hogyan nézzen ki, milyen alapvető értékkel rendelkezzen. Olvastam cikkeket arról, hogy az MSZP liberális és baloldali része csapott össze. Nem látok ilyen törésvonalat – mondta Botka László. 

Szerinte a baloldali ellenzéki pártok szoros egységét legkésőbb a ciklus közepéig ki kell alakítani. Úgy véli, „tudomásul kell venni, hogy Gyurcsány, Bajnai és az MSZP egyetlen táborba tartozik. Mindig is így volt.

(Részletek a csütörtökön megjelenő 168 Órában.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr806261438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása