CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tudjon róla!

2014. június 15. 04:56 - csú

Kérdőjel-más-255_2.pngTudja, hogy...

>  ....a magyar társadalom  legnagyobb rétege a leszakadtak köre a  Gfk és az MTA TK társadalomkutatói szerint? A két tudományos műhely kutatói az eddigi legnagyobb 13.560 fős online megkérdezést és 1000 fős reprezentatív lekérdezést összegző tanulmánya a válaszadók gazdasági, kulturális és kapcsolati tőkéjét vizsgálták.

Megállapították, hogy a lakosság 23 %-ának, bő kétmillió embernek rendkívül kedvezőtlen az anyagi, jövedelmi, vagyoni helyzete, kapcsolatszegények, míg kultúrafogyasztásuk elhanyagolható. Kb. 16 %, mintegy másfél millió ember a kis vagyonnal, jövedelemmel rendelkezők száma, akik nem fogyasztanak kultúrát, leginkább csak „tévéznek”. Munkájuk elvesztése esetén azonnal a leszakadtak „osztályába” kerülnek át. Az úgynevezett sodródók száma is rendkívül magas, 1,6-1,7 millió ember (18 %), akik a mindennapoknak élnek, a család „biztonságában”.Összességében tehát több mint 5 millió ember él ma Magyarországon nehéz, esetenként kilátástalan körülmények között. (Elit? Munkás? Vagy felső közép?, index.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr756300603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása