CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenvedjenek csak a magyar nők? Agymosás!

2014. június 29. 05:55 - csú

Abortusztabletta.PNGA cseh Semjén Zsoltok most bánatos arccal fordulhatnak a falra applikált kereszt felé, és deprimáltságukat enyhítendő nyúlhatnak is a vadászpuskáért, hogy halomra lőjék a védett madarakat: június 16. óta Csehországban is legális az abortusztabletta. Amelyet előzőleg már 24 európai országban befogadott a helyi hatóság, és szigorúan szabályozott körülmények között engedélyezte a használatát. Ha két évvel ezelőtt Magyarországon nem gáncsolják el a keresztény und demokrata honfiúk és honleányok, illetve a kormány a kezdeményezést, akkor a csehek most a huszonhatodikak lehettek volna a sorban.

2012-ben adott volt a lehetőség, hogy a magyar nők ne okvetlenül hideg fémek durva érintése nyomán szabaduljanak meg a nem kívánt terhességtől, hanem kevesebb fizikai fájdalom közepette, alacsonyabb kiszolgáltatottság- és megalázottságfaktorral. Na, hát ezt a lehetőséget söpörte le az akkori egészségügyi kormányzat, a kiváló Szócska Miklós államtitkárnak itt egy ponton nemcsak Semjén Zsolt, de Novák Előd és Dúró Dóra is a szövetségesévé vált, megannyi élet- és magzatvédővel együtt.

Én nem tudom amúgy, mit gondolnak ezek az élet- és magzatvédők – azt, hogy a magyar nők passzióból mennek abortuszra, mert az abortusz az kéjmámor, kész vidámpark? „Mit csinálunk holnap, csajok? Menjünk küretre, tudok egy jó helyet a sarkon!” Azt képzelik netán, hogy magyar nők üptre abortálgatnak?

A politikai és világnézeti okokon túl ugyanis nincsenek nyomós szakmai érvek a tabletta ellen. A korábbi kezdeményezést például a szakmaiatlansággal a legkevésbé sem vádolható Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium is támogatta. Amikor a TASZ és a Patent Egyesület volt olyan tökös, hogy nem nyugodott bele, hogy a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztő Intézet (GYEMSZI) nem adja ki a tablettára vonatkozó, úgynevezett „szakmai aggályokat” megfogalmazó dokumentumokat, újabb kérelemmel éltek.

Ezúttal sikerrel jártak, és mi derült ki? Nem fogják kitalálni: hogy a tabletta hatásos és biztonságos. A WHO összehasonlító elemzése is azt mutatta ki, hogy a kaparással és a kemikáliákkal végzett abortusz esetében körülbelül ugyanolyan arányban lehet szövődmény – előbbi esetében gyakoribb a láz. Mint minden gyógyszernek, ennek a tablettafajtának is lehetnek mellékhatásai, de még ezeket a lehetőségeket figyelembe véve is egyértelműen kíméletesebb beavatkozás a tablettás abortusz, mint a méhkaparás.

De hát kímélet? Komolyan: ezt várjuk el ettől a társaságtól? Kíméletet? A Patent egyesület szerint hetente nyolc-tíz nőnek ez már meg sem fordul a fejében: ők például Bécsbe mennek el, ha tartózkodnának a küretkanállal végzett abortusztól. Ott ugyanis nincs jelentősége, hogy milyen állampolgárságú a nő. Heti nyolccal számolva évente legalább négyszázan mennek. Akiknek ez nem fér bele, azoknak marad a hideg fém. Szenvedjenek csak. Hiszen gyilkosok, nem?

Csider Zoltán

Népszabadság

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr216435807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása