CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán Viktor törölve

2014. augusztus 04. 12:28 - csú

Orbán biggyeszt-221.pngTörölték a magyar miniszterelnököt az Oxfordi Egyetem híres diákjait tartalmazó listájáról – tudta meg a Bors.

A magyar miniszterelnökről kevesen tudják, hogy a 80-as évek végén az ELTE Jogi Karának elvégzése után, egy évig tanult a híres Oxfordi Egyetemen, a Pem­broke College-ban. Tanulmányait azonban 1990-ben felfüggesztette, hogy hazatérjen az országgyűlési választásokra. Bejutott a parlamentbe, ami azóta is a munkahelye. Az adat szerepel Orbán Viktor hivatalos önéletrajzában, de bárki megnézhet­te az oxfordi egyetem honlapján is. A magyar kormányfő neve szerepelt a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listáján. Méghozzá rendkívül előkelő körben, Naruhito japán koronaherceg és Michael Palin, a legendás Monty Python tagja között. Egészen mostanáig.

A Bors munkatársai felfedezték, hogy Orbán eltűnt a listáról, amelyen rajta van még Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus is. Nem beszélve politikusok egész soráról. Hogy ennek politikai vagy technikai oka lehet, az nem derül ki a honlapról, ezért megkeresték az egyetemet. Levelükre szinte azonnal reagált is az iskola egyik sajtómunkatársa, aki azt írta: rendszeresen felülvizsgálják a listát, és nemrég döntöttek a kurtítása mellett, amikor új honlapra költözött az intézmény. Hogy pontosan miért kell egy honlapon a helyhiány miatt aggódni, azt nem tudni, hiszen miközben új hírességek helyet kaptak, addig Orbánén kívül csak néhány nevet töröltek, elsősorban olyanokét, akik már régen elhunytak, mint például Dudley Moore színész.

A Fidesz elnöke tavaly díszdoktori címet kapott Japánban. Ott még nem merült fel a törlése. (Bors, Népszava, továbbiak)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr766572417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása