CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János a változásért!

2014. augusztus 21. 05:38 - csú

Szenteczky-sajátja_1.jpgA változás Budapesten kezdődik. Ezt Falus Ferenc, a baloldal főpolgármester-jelöltje állapította meg. Az ÁNTSZ-t évekig tisztességgel és magas szakmai színvonalon vezető doktor úr diagnózisa helytálló: a Fidesz rombolásából már tavasszal sem kérő fővárosból kiindulva képesek lehetünk megtörni az Orbán-rezsimet.

Továbbmegyek: a változás Csepelen Szabó Szabolcs győzelmével már el is kezdődött, hiszen az ellenzék közös csepeli (és soroksári) jelöltje az MSZP közreműködésével áprilisban már utat mutatott Németh Szilárdnak és tehetetlen, de telhetetlen társaságának. 

De Csepelnek további változásra van szüksége. Változásra, amely ismét haladó, de a hagyományos értékeket sem feledve: a hétköznapi emberek biztonságát, az elesettek védelmét képviseli Csepelen.

Korábbi bejegyzésemben írtam, hogy ma már Németh Szilárd is pontosan látja: a csepeliek nem kérnek az általa kijelölt új, ám piszkos utakból. Nem kérnek a Szent Imre téri urambátyám világából, a Szent Imre tér felesleges és túlárazott felforgatásából, vagy a "Ne bírságold meg!" listákból! 

Ésszel, szívvel, tisztességgel Csepelért - harsogta Németh 4 éve. Majd azt láttuk, hogy éppen észből, (csepeli) szívből és tisztességből produkált a legkevesebbet a polgármester. Ő az elmúlt négy évben bebizonyította: képtelen a csepeliekre odafigyelni, a mindennapi gondjaikat enyhíteni, az értékeiket tiszteletben tartani.

Köztereink átnevezésén, drága és giccses kidekorálásán túl nincs értelmes gondolata a városvezetésről. Nincs víziója Csepelről, a csepeliekről. Miután pedig az itt lakók tavasszal már "meghálálták" neki a törődést, ősszel a még nála is ötlettelenebb helyettesének igyekszik átmenteni hatalmát. Csakhogy ez nem fog neki sikerülni. 

Nem fog, de a Fidesz helyi hatalmának megdöntéséig még sok a teendő. Mi, szocialisták tavasszal már megmutattuk, hogy egyéni ambícióinkat félretéve képesek vagyunk másokkal együttműködve megdolgozni a csepeli közösség sikeréért. Mi, MSZP-sek tavasszal már bizonyítottuk: Németh Szilárd és a Fidesz leváltásához képesek vagyunk hátralépni, ha kell.

Magam személyesen, és az általam vezetett csepeli szocialisták is végig azt az álláspontot képviseltük, hogy a Fidesz leváltásához a demokratikus ellenzéki erők teljes körű együttműködése és a személyes célok közösség céljainak való alárendelése szükséges. Ezért örülök, hogy Csepelen őszre ismét létrejött a tavasszal már győztes formációnak bizonyult MSZP-DK-Együtt-PM balközép ellenerő.

Ám, ha valakik, mi tudjuk: a győzelemhez ősszel sem elegendő az egységről és az összefogásról szóló szép szavak. Drága óriásplakátok és kormányzati médiahátszél híján megint menni, menni és menni kell a csepeliekkel, a csepeliekért.  

Ennek részeként a csepeli szocialisták az őszi önkormányzati választási kampányban együtt fognak menni a DK által polgármesternek jelölt Horváth Gyulával, én pedig immár nem polgármester-jelöltként, hanem a csepeli MSZP elnökeként a baloldali pártok közös listájának második helyéről fogok minden tőlem telhetőt megtenni a következő szűk hét hétben azért, hogy a demokratikus, baloldali pártokkal és a mögöttünk álló többséggel közösen október 12-én visszaadjuk Csepelt a csepelieknek!

Forrás: Szenteczky János weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr16618449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása