CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valóban Németh Szilárd a tulajdonosa a csepeli SZTK-nak?

2014. szeptember 02. 14:18 - csú

NSZ-szuper-EZ.PNGMegnéztem Németh Szilárd tegnap esti produkcióját az atv.hu-n. Magam sem tudom miért. Talán a téma (a baloldali jelöltek SZTK-ban tett látogatásának, kampányolásának kapcsán kirobbant botrány) aktualitása miatt, bár ebben az esetben is tudnom kellett volna, hogy mit várhatok Tőle. Semmit. Ez be is jött.

Az olvasók bizonyára ismerik a rémtörténetet:

>  néhány nappal ezelőtt, augusztus 26-án a baloldal főpolgármester-jelöltje Falus Ferenc Csepelen kampányolt, és Horváth Gyulával a csepeli baloldal polgármester-jelöltjével betértek az SZTK-ba is;

>  augusztus 27-én Németh Szilárd polgármester előtt esküt tettek a legutóbbi képviselő-testületi ülésen zárt körülmények(sic!) mellett megválasztott választási bizottság tagjai, akik egyébként, ismereteink szerint mindhárman igen erősen kötődnek a Fidesz csepeli szervezetéhez;

>  augusztus 28-án Horváth Gyula leadta a szükséges aláírás többszörösét a kerület aljegyzőjének;

>  augusztus 29-én Horváth Gyula két levelet kapott a helyi választási bizottságtól. Az egyikben értesítették, hogy elfogadták a leadott aláírási íveket, a másikban viszont, Németh Szilárd polgármester CD-vel alátámasztott „kifogásának” helyt adva, jogsértés miatt azonnal elmarasztalták, s eltiltották a „további jogsértéstől”. Megjegyzendő, hogy a HVB döntésekor az ellenzék jelöltje még nem képviseltethette magát az akkor még fideszes összetételű választási bizottságban. A bizottság tehát a jelölt, illetve képviselőjének meghallgatása nélkül, pusztán a polgármester kezdeményezésére hozott elmarasztaló határozatot...

Nesze neked tisztességes választás!;

>  a Demokratikus Koalíció fellebbezése kapcsán a Fővárosi Választási Bizottság megtárgyalva az ügyet, a következőket állapította meg:

„…téves a helyi választási bizottság álláspontja, hogy a szakrendelő állami hatóság elhelyezésére szolgáló épület lenne, és mivel az egészségügyi szolgáltató nem tekinthető hatóságnak, ezért nem is tilos ott kampányolni és így a jelöltek nem is sértették meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.” 

A rezsicsökkentés szokásos témája mellett erről is megkérdezte Kálmán Olga a kerület polgármesterét. Mivel a riport az atv.hu-n megtekinthető, csak néhány megjegyzést fűzök hozzá:

Németh Szilárd, aki negyedik éve polgármester, sokadik éve pedig törvényalkotó országgyűlési képviselő, nem ismeri a választási törvényt, és ez számomra megdöbbentő. A 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról, a 145.§ (2) bekezdésében kimondja:

„Állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben választási kampánytevékenységet folytatni, választási gyűlést tartani tilos, kivéve az ötszáznál kevesebb lakosú településen, feltéve, hogy más közösségi célú épület nem áll rendelkezésre.” A helyi választási bizottság tagjai sem ismerték a választási törvény ezen paragrafusát? Nem hiszem. Akkor… a többit az olvasókra bízom.

A kerületi SZTK azonban nem hatóság elhelyezésére szolgáló épület, lehet benne kampánytevékenységet folytatni. És igen, lehet a „kórházakban, orvosi rendelőkben, iskolákban, óvodákban…orvosi műtőktől a temetőkig bárhol” kampányolni, mert ezek sem állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületek. Innentől kezdve – szerintem –, Németh Szilárd a törvénysértések sorozatát követte el, bár ennek megállapítása nem az én feladatom;

>  a riporter kérdéseire adott válaszokból egyértelműen kiderült, hogy Németh Szilárdnak, aki „tulajdonosa” az SZTK-nak, mindent szabad: törvénytelenül bekérni a kamera felvételeit, módosíttatni az ott látottakat, választási kampánycélokra felhasználni annak tartalmát, még azt is hogy ne válaszoljon a feltett kérdésekre, vagy ordenáré magatartással vádoljon meg baloldali politikusokat. Egyébként a „tulajdon”, amiről Németh Szilárd beszélt, az önkormányzati vagyon része, a „tulajdonos” a képviselő-testület. A tulajdonost két testületi ülés között valóban a polgármester képviseli, de ez, véleményem szerint, nem jogosítja fel semmilyen törvénytelen cselekedetre;

>  Németh Szilárdot már csak a hatalom, a legfőbb politikai vezetésnek mindenáron való megfelelés kényszere mozgatja. A hatalomban töltött évek alatt elvesztette politikai érzékenységét, saját pártja valódi érdekeinek felismerését, a hibák tisztességes beismerésének és kijavításának szándékát. 

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr436659043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2014.09.02. 16:37:32

Most akkor tényleg odamehet a rendelőben Mari nénihez a Gyula,és biztathatja arra hogy rászavazzon?
Esetleg bemehet az osztályterembe és a pedagógust hülyítheti?
A rendelő és az iskola munkahely,itt ilyent nem lehetett eddig-erre nincs utalás a jogszabályban?
süti beállítások módosítása