CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Amikor az ellenzéknek Csepelen még helye volt a helyi sajtóban

2014. szeptember 05. 05:57 - csú

Miről írt a Csepel újság  2010. szeptember 17-én?

Újságolvasó-255.pngA Csepel újság, amíg élt (1945-2010), amíg a fideszes városvezetők meg nem fojtották, mindig pénteken jelent meg. A következő néhány héten péntekenként fogunk rá emlékeztetni.

Ma a fülkeforradalmi kompánia és állandó tettestársaik, a tollforgató, klaviatúra-kalandorok képtelenek tisztességes tájékoztatást adni a csepelieknek arról, hogy kik közül választhatnak az önkormányzati választás napján. V O X sorozatával bemutatjuk, hogy a Csepel újság miként oldotta meg ezt az alapvető feladatot, amellyel a tragikusan hazug „utód”, a Csepeli Hírmondó nem tud, véleményünk szerint nem is akar megbirkózni. Az olvasók tájékoztatása helyett megelégszik az október 12-ig a  Szent Imre téren tanyát vert fideszes gazdáik kiszolgálásával...

Legutóbbi írásomban a Csepel újság 2010-es önkormányzati választások előtti hat lapszámát tekintettem át, bizonyítandó, a 2010-es önkormányzati választások előtt „volt tisztességes csepeli tájékoztatás.” (Tényekkel bizonyítjuk: volt tisztességes csepeli tájékoztatás, csepeliek.blog.hu, 2014.09.03.) A következő három, hetente megjelenő egy-egy ismertető célja:

részletesebben bemutatni az akkori Csepel újság szerkesztőségének felfogását a lap választási kampányban betöltendő szerepéről, feladatáról, arról, hogy az ellenzék véleményének, programjainak, jelöltjeinek bemutatásával, mennyiben szolgálta a csepelieket, a valódi választás lehetőségét. Elsőként a 2010. szeptember 17-én megjelent szám cikkeit tekintettem át.

A szerkesztőség a lap első oldalán, keretezett hírben ad tájékoztatást arról, hogy Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli polgármesterjelöltje, országgyűlési képviselő szeptember 22-én köszöntő beszédet mond a Kék Iskola Galériában megnyíló „Ember a szoborban” című kiállításon.

A második oldalon színesben jelent meg, a Tarlós István és Németh Szilárd közös képét, a Fidesz –KDNP választási szlogenjét tartalmazó fizetett politikai hirdetés.

A lap harmadik oldalára került a Borbély Lénárd frakcióvezető által jegyzett fizetett politikai hirdetés, ¼ oldalon, amelyben a csepeliek segítségét kérik Szenteczky Jánosnak, a Csepeli Vagyonkezelő igazgatójának lakossághoz írt levelével kapcsolatban, mert, ha bebizonyosodik, hogy Szenteczky János ezeket az adatokat „használta fel az MSZP kampányában, úgy haladéktalanul büntető feljelentést” tesznek. A politikai hirdetésben, Szenteczky Jánost, bizonyítékok feltárása nélkül, lakások nem törvényes kiutalásával, „dokumentumok” eltüntetésével, „hazug és fenyegető” levelek kiküldésével vádolták meg. (Ezek a „vádak” alapozhatták meg a rendőrségi feljelentést, amely végül 2014-ben, Szenteczky János esetében, az eljárás megszüntetésével zárult.)

A negyedik oldalon, majd féloldalnyi terjedelemben, Ábel Attila elnök aláírásával jelent meg a Fidesz-KDNP fizetett politikai hirdetése, amelyben hat konkrét kérdés 72 órán belüli megválaszolásához kötik a Szenteczky János által kezdeményezett nyílt vitán való részvételüket.

A lap 6-9.oldalán, az Önkormányzat választás 2010 rovatban biztosított a szerkesztőség ingyenes megjelenési lehetőséget a pártoknak, szervezeteknek, a jelölteknek. Így:

> a lap hatodik oldalán, ¼ - ¼ oldalnyi helyet kapott Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), illetve Pákozdi József (Jobbik) arcképes önéletrajza; 

> a hetedik oldalon, ¼ - ¼  oldalnyi terjedelemben jelentettemeg önkormányzati választási programját, a Civil Mozgalom Egyesület, a Fidesz-KDNP, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, valamint az LMP csepeli szervezete;

> a lap nyolcadik oldalán a Csepeli MDF és a Munkáspárt csepeli szervezetei ismertették választási programjukat;

> a kilencedik oldalon jelent meg, egész oldalon, a választókerületenként induló valamennyi egyéni képviselőjelölt, illetve a választáson induló hat párt kompenzációs listája.

Az összehasonlítás a Csepeli Hírmondó jelenlegi számaival, az olvasó feladata.  Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a Fidesz-KDNP 2010-ben győztes csapata, Németh Szilárd polgármester irányításával, az első, alakuló képviselő-testületi ülésen, 2010. október 12-én, október 15-i határidővel, megszüntette a Csepel újságot.

Itt a vége…?

V O X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr906671035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása