CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A seggnyalókról szóló részt külön megtapsolta a közönség az Arénában

2014. szeptember 12. 02:34 - csú

A MAGYAR DAL NAPJA ELŐTT MAGYAR DALT CENZÚRÁZOTT A MAGYAR KIRÁLYI TELEVIZIÓ? Á, DEHOGY! BRÓDY JÁNOS ELNÉZÉST KÉR, DE HOGY?

Bródy János_1.PNG"A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj / S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók / Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok" – valami miatt kimaradt a Bródy-dal az MTV-közvetítésből.

Kicenzúrázott a köztévé egy számot Koncz Zsuzsa márciusi jubileumi nagykoncertjéből. A Hír24 írta meg, hogy a köztévé leadta az Arénában tartott nagykoncertet, de az adásból valahogy kimaradt az „Ezek ugyanazok” című dal.

Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zeneszerző, szövegíró a Facebookon tette közzé az "Ezek ugyanazok" című dal felvételét ezzel a megjegyzéssel: "Ami a Magyar Televízió adásából kimaradt... (A műsorhamisítást a törvény nem bünteti.)". Később a zárójeles mondatot Bródy kimoderálta. Bejegyzését több mint 1700-an lájkolták és több mint ezren meg is osztották. A Bródy-rajongók felháborodtak a történteken, a száz hozzászólás többsége arról szól, hogy "ezek tényleg ugyanazok".

A "kalózfelvétel" alapján az Arénában nagy sikert aratott a dal – a "seggnyalókról" szóló részt külön megtapsolták.

A dal szövege:

"Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer' az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavar
A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj
S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Ahogy mindig újra kezdődik a bálvány körül a tánc
Megint befonja életünk egy láthatatlan lánc
És jönnek a lelkes ostobák s a gyáván megalkuvók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok

Óh, valahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad
Van, ahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad."

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kontra Bródy János 

Valótlan hír jelent meg a médiában, azt állítva, hogy a közmédia kivágott dalokat Koncz Zsuzsa tizedik, Aréna-beli nagykoncertjének televíziós változatából – áll az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményében, amellyel Bródy János szerdai Facebook-bejegyzésére reagáltak.
Bródy „Ami a Magyar Televízió adásából kimaradt... (A műsorhamisítást a törvény nem bünteti.)" – írta Facebook-oldalán a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró. Azt kifogásolta, hogy az egyik rendszerkritikus számát a köztévé kihagyta a koncert televíziós változatából.

A közmédia közleménye szerint a valóság az, hogy a felvételek előtt lefolytatott egyeztetéseken az MTVA szerkesztői kétszer 52 perces műsort kértek az alkotóktól, akik ezt el is fogadták. Koncz Zsuzsa – ahogy előző koncertjei alkalmával is – saját stábjával közösen döntött arról, hogy mi kerüljön ebbe a kétszer 52 percbe, és ők maguk rakták össze a televíziós koncertet az eredetileg közel két és félórás felvételből. Az adáskész változatot az MTVA így készen kapta az alkotóktól. Ebben az MTVA szerkesztői nem kértek módosítást.

Bródy csütörtökön elnézést kért, bródyasan.

"Kedves barátaim és nem annyira azok! A híresztelésekkel ellentétben én nem állítottam, hogy a Magyar Televízió kicenzúrázta az „Ezek ugyanazok" című számot Koncz Zsuzsa Aréna koncertjének kétrészes TV közvetítéséből. Megosztottam egy kalózfelvételt a koncertről, azzal a megjegyzéssel, hogy ez kimaradt az adásból. Akinek erről az jutott az eszébe, hogy a Magyar Közszolgálati Televízió esetleg politikai szempontok alapján válogatja és cenzúrázza még a könnyűzenei koncertműsorokat is, az lehet, hogy az igazságot keresi, de félreérti a mai magyar valóságot. Mert a valóság az, hogy ma Magyarországon nincs cenzúra, és a sajtó szabadságát semmi sem veszélyezteti, és a Közszolgálati Média pártsemlegesen működik, és ezt a működést a pártsemleges Médiatanács felügyeli, mely az Alaptörvény értelmében "védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, és biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit."

És elnézést kérek Koncz Zsuzsitól, akit ezzel a félreértéssel kellemetlen helyzetbe hoztam, pedig nagyon is hálás vagyok neki, hogy meghívott vendégnek a koncertjére, és nem mondta azt, hogy melyik számot ne játsszam, és természetesen megbeszéltük, hogy melyik szám fér bele a TV adásba. Tehát nem ért váratlanul az, hogy csak az „Édes életünk" szerepelt. Viszont nagyon örültem, hogy megtaláltam a neten ezt a kalózfelvételt, és elnézést kérek a Magyar Televíziótól is, amiért ezzel rossz hírbe kevertem őket, és kárpótlásul felajánlom „Az Illés szekerén" című, Fonogram-díjas kétszeres platinalemezem bemutató koncertjének felvételét ingyen és bérmentve, minden ellenszolgáltatás nélkül bármikor leadhatják."

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Emlékeztetőül: a közszolgálati médiában az elmúlt években több alkalommal is előfordult, hogy a kormánnyal kritikus, vagy más okból nemkívánatosnak minősített embereket, véleményeket elhallgattak, vagy manipuláltak.

2011 márciusában az MTV Híradóban meghamisították az Európai Zöldpárt budapesti sajtótájékoztatóján történteket, úgy állítva be Daniel Cohn-Benditet, mintha megfutamodott volna a kérdések elől. Az Index birtokába került videóból derült ki, hogy az Orbán Viktorral szemben kritikus zöldpárti politikus - akit már előtte is rendszeresen pedofiloztak a köztévében - részetesen válaszolt az MTV kérdésére.

2011 decemberében a Duna TV és az MTV Híradójában kiretusáltákLomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét egy felvételről, miután a volt főbírót „nem kívánatos személlyé" nyilvánították a hírműsorokban. 

2012 januárjában az Operaház előtt tartott százezres ellenzéki tüntetést az MTV Híradójában úgy próbálták bemutatni, mintha alig lettek volna a demonstráción.

2013 januárjában a Kossuth rádió kulturális programok ajánlására kérte fel Esterházy Pétert, ám az író válogatásából kivágták azt a részt, amiben a Nemzeti Színházat ajánlotta. A történtekről Esterházy Péter úgy fogalmazott: "Legutóbb engem, emlékeim szerint, 1981-ben cenzúráztak."

Tudomásunk szerint egyik ügynek sem volt komolyabb következménye, Lomnici retusálói például egy figyelmeztetéssel megúszták, a manipulált Cohn-Bendit riport készítőjét pedig a közmédia hírfőnökévé nevezték ki.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr456687455

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pozitív Diszkriminálás 2014.09.14. 08:43:24

Kazár származású, zsidó vallásra áttértek szeretete kormányzási szinteken.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József Gombos 2014.09.12. 14:03:38

Nincs ezzel a dallal semmi baj, kimondta az igazságot.
Na ez már baj!

József Gombos 2014.09.12. 14:04:59

Nincs ezzel a dallal semmi baj, ki mondta az igazságot.

Na ez már baj!

durbintss 2014.09.13. 12:28:57

Akkor most ki a hülye ? Senki ? Mégse volt cenzúra, de Bródy se állított valótlant. Nyilván a kommentelők fújták fel szokott módon az ügyet. Csak az a baj, hogy ez már úgy rögzült sokakban, hogy volt cenzúra. De gondolom ez is volt az ördögi cél. Jó módszer a bemószerolásra.

látens liberális 2014.09.13. 13:19:28

Belenéztem a felvételbe, de nem csalt a szemem.Erre tényleg ennyi ember kiváncsi?Meglep.Bár, ha ebben az országban Győzike vagy a Maunika lehetett a legnézettebb műsor, az ember nem lepődik meg semmin.Most nem azt mondom, hogy mindenki Slayer vagy Destruction koncertre járjon, de egy Koncz meg Bródy...és ebből még valami mondvacsinált botrányt is lehet kavarni, amin csámcsog a jónép.Ha már valami rendszerkritikus, akkor legalább bass...on oda,mint egy Ministry vagy D. kennedy's vagy akármelyik más.Ne már egy Bródy, Koncz legyen itt a nagyotszóló rendszerkritikus.Ezeknél bármelyik amatőr punkegyüttes rendszerkritikája autentikusabb.

Endre 54 2014.09.13. 14:25:46

Bródy a kommunizmus középszerű terméke!
Erdős Péter elvtárs kegyelméből lett belőle zenész.
Egy normális világban Radics Béla táskahordozója sem lehetett volna!

www.youtube.com/watch?v=sj-dWBSJVZM

Szabványok 2014.09.13. 15:39:28

@Endre 54: Hát nem. Erdős Péternek nem Bródy volt a kedvence.

látens liberális 2014.09.13. 15:55:59

@Szabványok: Csepregi volt a kedvence.De azért Bródyval egy akolból származtak.Endrének igaza van, zseniális zenészek voltak "el"hallgatva, míg a középszerüek lettek a királyok.Ha már Radics szóba került, ha volt cenzúra ( volt), akkor az Radicsot sújtotta.Bródy csak így utólag szeretné, ha cenzúráznák.

almodhi 2014.09.13. 17:00:10

Hihetetlen, hogy az emberek mennyire nem értik az iróniát, szarkazmust egyebeket. Tényleg azt hiszi a szerző, hogy Bródy elnézést kért? Tényleg azt hiszi, hogy nem volt cenzúra?

Mr. Mojo 2014.09.13. 18:16:46

Ezt az egész nyikorgást nem értem, a köztévé nem cenzúrázta ennek a vén komcsi bohócnak a szánalmas nyekergését, hanem elvtársnője. Aztán bródy letagadta, hogy sipákolt volna, úgy látszik öreg már az internethez, vagy azt hitte még mindig a régi jó toleráns rendszerben éldegél. Most akkor ki a hazug geci, és mi végre jött létre eme szar poszt?

Mr. Mojo 2014.09.13. 18:20:55

AMúgy csak az ostoba faszok hiszik el ama legendát, hogy ez a két nyomorék olyan kurva nagy ellenálló volt, és a "sorok közé rejtette a rendszerkritikát" Tolták mind a kettőt, konczot meg különösképpen... Selejtes társaság, milyen hülye banda vagytok, ennyi erővel Coelho-ra is lehetne a bölcs jelzőt aggatni. Itt egy egész nemzedéket halomra kellene lőni.

mikka 2014.09.13. 19:14:12

A szerző egy faszkalap..
Arról van szó hogy Bródy beleszart az ünnepi torta közepébe egy olyan koncerten ami nem róla szólt.
Koncz Zsuzsa joggal van fölháborodva, bármennyire is jóban vannak, mert ez mégis csak Koncz-ert volt és nem Bródy est.. agán marketing és politikai célokra. Természetes hogy Koncz kihagyta az ominózus dalt a szerkesztett verzióból mert nem hiányzik neki egy botrány az egyébként valóban igényes és jó hangulatú előadásból. Nem azt akarta hogy erre emlékezzenek a népek. Érthető nem? Akik ebből politikai ügyet csinálnak azok nettó faszkalapok.. Érdekes hogy a liberális média felületen egyetlen egyszer nem jelenik meg a nemzetközi hírekben hogy ki mikor és hol szapulta Obama elnököt vagy Izraelt vagy mindkettőt egyszerre..Csak és kizárólag a magyarokat fikázó liberális hangvételű, nemzetközi seggrepacsi haverok írásai jelennek meg.. Bródy és a polbeat mozgalom..bazdmeg, halottak vagy 30 éve..

mikka 2014.09.13. 19:16:36

@Szabványok: nem, persze hogy nem, Bródy egy olvasott, tanult, művelt ember..Nem volt a kedvence..de valahogy mégis mindig útlevelet kapott a mocskos, bűnös nyugatra.. :) Gondold át hogy miért.

űrszelvény (törölt) 2014.09.13. 20:01:55

Ilyenkor diktatúra meg cenzúra van, no meg a szólásszabadság sárba tiprása. De mikor valamelyik művész ellenkező előjellel tesz ilyet, akkor égbekiáltó bunkóságot (aktuálpolitikai kérdésekbe bocsátkozik ahelyett, hogy a saját dolgával foglalkozna) láttok bele a történtekbe :)

nyünyüge 2014.09.13. 20:04:43

@mikka:
Miért is lenne botrány egy normális világban egy kritikus dalból?
A koncerten nem lett kifütyülve Bródy a "jó hangulatból", sőt! (ott voltam, tudom).

Koncz sem kommentálta így azóta sem, pedig lett volna ideje rá, ráadásul nyilván előre egyeztetett volt az élő koncertműsor is, és Bródynak ez nem új dala, hanem legalább öt éves.

Hogy fontosabb Koncznak fontosabb volt az mtv-vel a békesség, mint Bródynak ez a dal, az nyilvánvaló, ilyen az élet.
(Mondhatnám c'est la vie, Koncz Zsuzsa kedvéért).

élveteg 2014.09.13. 21:06:04

Ez zene ?
Silány polbeat Zene az ott kezdődik amikor a Lemmy felmegy a szinpadra beröffenti rickenbackert elordítja magát hogy yeaaaah..... Igaz az tényleg zene nem ilyen budapesti lilagyu filoszoknak való nyimnyám mint ez

exbíró 2014.09.13. 21:18:08

Ejnye de feledékeny lett ez a Bródy!

Elfelejtette, hogy ő volt a lakáj Bródy a 80-as években, miután Lendvay Ildikó elvtársnő előtt elhatárolódott az új zenekaroktól (URH, Bizottság, Nagy Feró)

exbíró 2014.09.13. 21:19:02

Mindez a tatai rockgyűlésen volt 1981-ben.

Fejesrob 2014.09.13. 21:51:55

Már a kádár rendszerben sem csíptem ezeket. OK, fiatal is voltam, nekem Bródy, Koncz Zs. a kommunizmus kegyeltjei voltak, de amúgy sem az én műfajom amit csináltak.

Az azzal együtt gáz, ahogy aztán később eladták magukat mint ellenállók. Ha az ember bekapcsolta a TV-r, rádiót, ezek ömlöttek. Szerencsére a SZER-nek viszont volt izlése.

turista a saját országában 2014.09.13. 21:55:43

@látens liberális: "Erre tényleg ennyi ember kiváncsi? Meglep."

Igen, ennyi ember kíváncsi rájuk, te alantas bélféreg. És most képzeld azokat a milliókat, akik ott se voltak, de szeretik Koncz Zsuzsát és Bródyt.

turista a saját országában 2014.09.13. 21:57:01

@Fejesrob: "OK, fiatal is voltam, nekem Bródy, Koncz Zs. a kommunizmus kegyeltjei voltak,"

A kurvaanyád.

turista a saját országában 2014.09.13. 21:59:57

@élveteg: Akkor hallgassad a Lemmydet szó nélkül, ne itt pofázzál, bazdmeg.

eßemfaßom meg áll 2014.09.13. 22:09:14

turista a saját országában 2014.09.13. 21:55:43 "te alantas bélféreg"

turista a saját országában 2014.09.13. 21:57:01 "A kurvaanyád."

turista a saját országában 2014.09.13. 21:59:57 " ne itt pofázzál, bazdmeg."

Te ugye művelt, európai értékeire büszke liberális demokrata vagy?

turista a saját országában 2014.09.13. 22:14:25

@eßemfaßom meg áll: "Te ugye művelt, európai értékeire büszke liberális demokrata vagy?"

Pontosan. És mint ilyen, a te országrontó fajtádról csak a legnagyobb megvetéssel és gyűlölettel tud beszélni.

turista a saját országában 2014.09.13. 22:17:44

@Fejesrob: Amikor a rohadt kormányod 4 éve bassza széjjel az országot, ez a felétek irányuló hangnem a minimum, amit megérdemeltek.

turista a saját országában 2014.09.13. 22:18:39

@turista a saját országában: Rohadt kis fideszpribék, amikor a rohadt kormányod 4 éve bassza széjjel az országot, ez a felétek irányuló hangnem a minimum, amit megérdemeltek.

Fejesrob 2014.09.13. 22:22:01

@turista a saját országában: Te beteg vagy haver. Az én kormányomban a belügyminiszter eleve jobbikos te faszkalap. A többi lehet fideszes.

De ballibsi NEM, a magadfajtát a kukában szeretem látni.

easywork 2014.09.13. 22:57:56

Ezekkel a szerzői jogvédelem alatt álló és ezen élősködő figurákkal legközelebb a temetésük időpontját kihirdető közleményben szeretnék találkozni. Gondolkozz már! 50 éve a 1962-es dalfesztiválból élnek!
Hány kibaszott generáció próbált érvényesülni ezalatt? Sok, de nem tudott ezek miatt...

Ambiorix 2014.09.14. 07:48:44

Bródy és Koncz kábé annyira voltak rendszerkritikusok, mint Hofi Géza. :)

doktorötker 2014.09.14. 09:15:39

@turista a saját országában:
ha ennyire rossz itt neked, akkor mi a f@szért nem takarodsz el ebből az országból...ferenc testvére is megmondta : el lehet menni...

impala 2014.09.14. 12:28:22

kösz turista.
helyettem is mondtad, csal én lusta lettem volna egyenként elküldeni ezeket a p.csába
süti beállítások módosítása