CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd beteg, Borbély Lénárd remeg és nyakló nélkül ígérget

2014. szeptember 17. 10:46 - csú

000-2 Borbély-Németh_2.pngNémeth Szilárdnak, Csepel fideszes polgármesterének jobbulást, mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A betegség hírét ma délelőtt a fideszes városvezetés szócsöve még elhallgatta a csepeliek előtt ismeretlen okok miatt. Németh Szilárd betegségéről nekünk  a Fidesz-kormány hivatalos hírügynökségétől, a Magyar Távirati Irodától (MTI) kellett értesülnünk. Az MTI a blogunk által előzetesen jelzett csepeli fideszes kampánygyűlésról tudósított. Az írás végén egy lakonikus mondattal jelezték: " Németh Szilárd, Csepel jelenlegi fideszes polgármestere betegsége miatt nem volt ott a lakossági fórumon." Vájt fülű és nyitott szemű olvasóinkkal együtt szívesen elidőznénk a hivatalos hírügynökség most idézett mondatának rejtett üzenetei mellett, de nem szeretnénk megfosztani senkit sem a Fidesz-bulin elhangzottak ismertetésétől, ahol a Fidesz-vezérek által leértékelt Borbély Lánárd alpolgármester, polgármesterjelölt volt a főszereplő. Közreműködőként Kontrát Károly belügyi államtitkárt vezényelték ki az illetékesek.

Jöjjön hát a Borbély-féle lódításoktól, nagyot mondásoktól, ígérgetésektől hemzsegő beszámoló, amely pontosan mutaja, hogy mennyire reszket a hatalom elvesztésétől az országgyűlési  képviselőségét már elvesztett alpolgármester. A jelek szerint a hivatalos csepeli fideszes média nem kapkodja el a tudósítást alpolgármesterének fórumáról. Ma 11 órakor még egy sort sem közöltek belőle. Mi most pótoljuk a hiányt, jelezve, hogy a tegnapi MTI tudósítás szerint - ha úgy hangzott el, ahogy írva vagyon, akkor  - valami nagy-nagy gyalázatra készül a csepeli bíróság előtt kedden megjelenni képtelen vádlott Borbély Lénárd. De erről majd máskor. Addig is átnyújtjuk, ami tudható:

MTI: "Az önkormányzatok adósságkonszolidációja után most az embereket menti ki a kormány az adósságcsapdából azzal, hogy elszámoltatja a tisztességtelen bankokat - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Csepelen.

A politikus a XXI. kerületi lakossági fórumon úgy fogalmazott, ilyen jellegű pénzügyi művelet még nem volt Magyarország történetében. Kontrát Károly, utalva az önkormányzatok korábbi adósságrendezésére, emlékeztetett, hogy több mint 1200 milliárd forint tartozást vállalt át a kormány a helyhatóságoktól.
Ezzel a lépéssel az önkormányzatoknak lehetőségük nyílt a fejlesztésre, beruházásra, munkahelyteremtésre - mondta a politikus.
A bankok elszámoltatásával most hasonló a helyzet, csak most a családok terhein próbálnak enyhíteni - folytatta Kontrát Károly, hozzátéve, ezzel az intézkedéssel egyharmadával csökken a háztartások adóssága.
Borbély Lénárd, a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje azt mondta, folytatni kívánja a korábbi fideszes városvezetők munkáját, programjában a munkahelyteremtést, a családok támogatását, a közbiztonság javítását és a fejlesztések folytatását jelölte meg.
A politikus közölte, az elmúlt négy évben véget vetettek az önkormányzat veszteséges gazdálkodásának, visszaszerezték a csepeli közvagyont, illetve felbontották a "korrupciógyanús" szerződéseket.
Borbély Lénárd a legfontosabb beruházások közé sorolta a csatornázást, hangsúlyozva, hogy nem kellett közműfejlesztési hozzájárulást fizetniük a beruházásban érintett csepelieknek. Ezt a programot mindenképpen folytatják - tette hozzá.
Mint mondta, tervei között szerepel a városrehabilitáció és a panelprogram folytatása, amelyhez kormányzati segítséget is remélnek.
A kerületi polgármesterjelölt kiemelte a Weisz Manfréd-tervet, mint mondta, ennek végrehajtása során "munkahelyek ezreit" lehet újra Csepelre hozni. Az elképzelések szerint első lépésként rendeznék a csepeli gyár tulajdonjogát, a tervek szerint visszakerülne az államhoz, és így már volna befektető a működtetésére.
Megemlítette többi között, hogy jövő évtől csökkentik a csepeli kis- és középvállalkozások építményadóját, nem emelik az önkormányzati lakások bérleti díját, egyben lehetőséget biztosítanak arra, hogy ezeket a lakásokat kedvezményes konstrukcióban meg is vásárolhassák bérlőik.
Tervezik továbbá a kerületi iskolák, óvodák, bölcsődék felújítását, a csepeli strand fejlesztését és a térfigyelő kamerarendszer további kiépítését.
A Gubacsi híd felújítása is szerepel a polgármesterjelölt 35 pontban meghirdetett programjában, az elképzelések szerint a hidat felújítják és kiszélesítik, és része a programnak a Duna-part rendbehozatala és a terület újrahasznosítása is.
Borbély Lénárd arra kérte a lakossági fórum résztvevőit, hogy október 12-én az önkormányzati választáson szavazzanak rá és a Fidesz képviselőjelöltjeire, hogy a megkezdett munkát folytathassák.
Németh Szilárd, Csepel jelenlegi fideszes polgármestere betegsége miatt nem volt ott a lakossági fórumon."

Forrás: MTI és CSÚ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr166705477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása