CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Két botrány egy hétvégén Csepelen a fideszes városvezetéstől

2014. szeptember 29. 04:35 - csú

Borbély-Németh duó_1.pngKétszer közölték a Csepeli Hírmondóban a Borbély Lénárdról szóló cikket - Közpénzszórás: Bebetonozás tízmilliókért, 

Miként korábban részben már beszámoltunk róla,  képviselő-testület szeptember 25-ei, cikluszáró ülését botrány szakította meg: az ellenzéki képviselők kivonultak az ülésteremből, így tiltakoztak a Városkép, a Városgazda és az Egészségügyi Szolgálat vezetőinek meglepetésszerűen előterjesztett, felháborító és komolytalan bebetonozása ellen. A HÍRKOMP részleteket közölt a botrányról és más botrányos eseményről is:

Hajdan, a fideszes ellenzék fennhangon ordibált már 2009 végén, hogy az akkor szocialista vezetésű önkormányzat egy évvel az önkormányzati választás előtt már ne hozzon olyan intézkedéseket, döntéseket, amelyek esetleg megköthetik a 2010-es választáson hatalomra kerülő vezetők kezeit. Most pedig – arcul köpve saját magukat – ők döntöttek korábbi, saját elveikkel szemben.

Nagy mellénnyel azt hiszik, október 12 után maradnak, s nem lesz semmi gond e tegnapi barba-trükkből.

Persze a pakliban az is benne van, hogy szégyenteljesen megbuknak az önkormányzati választáson – ennek igen nagy a valószínűsége –, ekkor viszont a markukba röhögnek: jól kitoltunk a hatalomra került ellenzékkel, fizethetik a súlyos milliókat, ha el akarják zavarni a most bebetonozott, eddig „hűségesen” szolgált vezetőket.

Nos, Vida István (a Csepeli Hírmondót kiadó Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója) – láthattuk az elmúlt négy évben – mindent megtett, hogy kiszolgálja Németh Szilárd és tettestársai igényeit. Sőt, amúgy lelkesen (majdnem azt mondtam, hogy rákosista módon) rendre túllihegte az elvárásokat: nagyon akarta bizonyítani, hogy a szocialista városvezetés évtizeden át történő szolgálata csak egy eltévelyedés volt az életében, ő a lelke mélyén mindig Fidesz-hívő volt.

A Csepeli Hírmondóban kilóra és négyzetméterre lehetett mérni Németh Szilárd arcképeit, s mióta kiderült, hogy ki lesz a fideszes polgármester-jelölt, azóta Borbély Lénárd-mániában szenved. Olyannyira, hogy a legfrissebb lapszámban kétszer is megjelent a PRO-URBE díj átvételéről szóló tudósítás: egyszer a második oldal alján, aztán – biztonság kedvéért – a 6. oldal alján is elhelyezve…

Megszolgálta tehát a – 235. számú előterjesztésben foglalt - 2019. szeptember 25. napjáig tartó, újabb öt évre szóló megbízását.

Ugyancsak újabb öt évet kapott a kft könyvvizsgálója, és felügyelő bizottsága is.

Hasonló – közpénzből fizetett és öt évre szóló (és a 236. számú előterjesztésbe foglalt) – vállveregetésben részesült Werner Péter, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt vezérigazgatója, és a cég felügyelőbizottsága is. Az ő kinevezésük 2019. szeptember 30-ig szól.

A botránykrónikákban szereplő vezérigazgató ügyei, az offshore-cégekkel ápolt kapcsolatai, a baráti- és urambátyám módon osztott megbízásai, a más kerületek vezetőinek családtagjait és rokonait „keresztben” alkalmazó cselekedetei egyáltalán nem zavarták a fideszes többséget, hogy megszavazzák ezt az előterjesztést is.

A képviselő-testület zárt ülésen tárgyalta dr. Juhász Györgynek, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatójának öt évre szóló, 2019. szeptember 30. napjáig tartó kinevezését, valamint Fatérné Rothbart Mária Juditnak, a Humán szolgáltatások Igazgatósága intézményvezetői megbízását, és Furák Jánosnak, a Gazdasági Szolgáltató Igazgatóság igazgatójának kinevezését. Valamennyien öt évre szóló megbízást kaptak.

LéT

Forrás: HÍRKOMP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr996736413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása