CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fidesz-győzelmi tor Csepelen hazugságokkal, Isten áldását kérve?

2014. október 19. 11:28 - csú

000-2 Borbély-Németh_2.pngOktóber 17-én, pénteken győzelmi ünnepet ült a Fidesz a Csepeli Munkásotthonban. Néhány nappal az önkormányzati választások megnyerése után gyorsan beiktatták az új polgármestert, az egyéni választókerületekben megválasztott önkormányzati képviselők egy részét, valamint a nemzetiségi képviselőket. Az ünnepi program előtt ökumenikus istentiszteleten vettek részt, majd, Nemcsák Károly tolmácsolásában, Szép Ernő: Imádság című versét hallgatták meg, a színházterem hallgatóságával együtt.

Az eseményről két cikkben is tájékoztat az önkormányzat honlapja, a csepel.hu. (Borbély Lénárd átvette polgármesteri megbízólevelét – beiktatás a Munkásotthonban, október 17. péntek, 23:55; Németh Szilárd leköszönő polgármester beiktatási ünnepségen elhangzott beszéde, október 18. szombat, 10:51) A cikkekhez, illetve a győzelmi ünnephez azonban van néhány megjegyzésem:

Érthetetlen volt számomra a sietség. A 12. sz. és a14 sz. önkormányzati egyéni választókerület vasárnapi eredményét ugyanis megtámadták, a fellebbezésről a Fővárosi Választási Bizottságnak kellett dönteni. A döntés megszületett, de a csepeli baloldal két képviselő-jelöltje, Takács Mónika és Borka-Szász Tamás még mindig nem érezheti magát képviselőnek, mert még a bírósághoz is lehet fellebbezni. A megbízólevelek átadására e folyamat lezárása után, akár az alakuló testületi ülésen is sor kerülhetett volna. Valamiért azonban nagyon siettek a fiúk. Azt sem vették figyelembe, hogy a fellebbezés miatt a hat listán megválasztott képviselő sem kaphatta meg megbízólevelét, hiszen az egyéni választókerületi végeredmény befolyásolja a kompenzációs listáról bejuthatók összetételét is. Mindezt elnyomta a politikai érdek, annak mielőbbi demonstrálása, hogy győztek, Csepel az övék maradt.

Ebből következett, hogy nem véletlenül, inkább nagyon is tudatosan, nem köszöntötték Szabó Szabolcsot,  a kerület által április 6-án megválasztott országgyűlési képviselőjét, aki egyébként jelen volt az ünnepségen. Tudatosan, mert nem bírják elviselni, hogy Németh Szilárd tavasszal Csepelen elvesztette az országgyűlési képviselői választást.  És ha nem beszélnek, írnak róla, akkor olyan számukra, mintha nem is lenne.

A politika egyébként Németh Szilárd és Borbély Lénárd beszédét is teljesen áthatotta. A leköszönő polgármester beszéde nem csak az önkormányzatról, a Fideszről és egymás fellegekbe emeléséről szólt. Most csak Németh Szilárd néhány mondatát emeljük ki:

1) „Tíz egyéni és egy listás képviselővel megtartottuk minősített többségünket a testületben.”

Az előző testületben kétharmados többsége volt a Fidesznek, amit most elvesztettek, csak a minősített, egy fős többség maradt, ami még okozhat gondot a későbbiekben. Nem véletlen hogy megfellebbezték a két egyéni választókerületben elért baloldali győzelmet.

2) „A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választásokon az egész ország, a nemzet fővárosa és mi, csepeliek is győztünk! Az áprilisi és májusi kétharmadok után meglett az októberi is.”

Németh Szilárd és pártja áprilisban elvesztette Csepelen az országgyűlési képviselő választást, s október 12-én is rosszabbul szerepeltek.

3) „Köszönöm a helyi választási bizottság elnökének és tagjainak,… hogy biztosították a választás törvényes és zökkenőmentes lebonyolítását.”

A helyi választási bizottság, melynek testület által megválasztott három tagja csak fideszes lehetett, a kampányban két alkalommal is jogszerűtlen, politikai döntést hozott. Mindkét esetben a fővárosi választási bizottság, a helyi döntés megsemmisítésével, állította vissza Csepelen a törvényességet.

4) „Ez a győzelem az egész Csepelé.” 

Borbély Lénárdot október 12-én a csepeli választópolgárok 19,39 %-a választotta meg Csepel polgármesterének. Az ünnepségen nem köszöntött Szabó Szabolcsra, a kerület megválasztott országgyűlési képviselőjére a csepeliek 24,04 % -a szavazott.

Csepel érdekeinek „ésszel, szívvel és tisztességgel”való képviselete már nem csak az előző négy esztendőben maradt írott malaszt, a mostani győzelmi ünnepségből is hiányzott. Igaz, az ökumenikus istentiszteleten és utána is többször Isten áldását kérték. Csepelnek nagy szüksége lesz minden segítségre az előttünk álló években…

V O X

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr766807301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása