CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Végső búcsú egy igaz embertől, Váradi Andrástól, a kisemmizett alcsúti juhásztól

2014. október 19. 10:52 - csú

Váradi András temetése.PNGAz etyeki temetőben helyezték végső nyugalomra Váradi Andrást, az Együtt-PM alcsúti polgármester-jelöltjét, aki a választások előtti éjszakán hunyt el egy balasetben. (Ferenczi Krisztina korábbi, megrendítő írása itt olvasható a "kisjuhászról")

Ma örök nyugalomra helyeztünk egy igazi hétköznapi hőst, egy hű harcostársat, egy apát, egy barátot. Egy embert, aki úgy élt, hogy az igazodási pont lehet valamennyiünk számára. Így is lesz. Emlékét mindörökre megőrizzük, elvei és eszményei mellett mindig kiállunk – írta az Együtt Facebook-oldalán.

Váradi Andrást az etyeki temetőben temették el, miután egy hete elgázolta őt egy autó. Váradit a választások előtti nap, múlt szombat este egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgár Alcsút határában elütötte, amikor az a saját kocsijáról lecsúszó létráért sétált vissza. A polgármesterjelöltet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol később belehalt sérüléseibe.

Váradi András többször szervezett tüntetést a felcsúti polgármester ellen, miután Mészáros Lőrinc ki akarta tiltani azokról a földekről, ahol a birkáit tartotta. Mészáros ugyanis megvette azt a birtokközpontot, amelynek egy kisebb részét Váradi is használta, ott tartotta a birkáit. Orbán Viktor barátjával hosszú ideje háborúztak, idén májusban első fokon pert is nyert ellene. Magának követelte azt a területet Mészárostól, ahol korábban a birkáit tartotta. Csakhogy ez a per megakasztotta a hirtelen gazdaggá vált polgármester nagy terveit: így nem tudta megvenni az újabb földeket, ahhoz ugyanis hitelre lett volna szüksége. A banknak viszont a per miatt várnia kellett a sorára.

Szabó Rebeka, a PM politikus, országgyűlési képviselője többek között ezt írta Váradi Andrásról:

Tényleg Dávid és Góliát küzdelem zajlott. András juhász ugyanolyan elszánt és rettenthetetlen volt, mint a bibliai Dávid. Hiszen Andrást nem a birtoklásvágy hajtotta, hanem a szeretet és tisztelet a föld, az állatok iránt. Ott volt mögötte az a tankönyvből nem is megtanulható tudás, a gazdálkodás, állattenyésztés minden csínja-bínja, ami igazi mesterévé teszi a szakmájának. Mellette állt a családja, felesége, aki vele együtt gazdálkodott, és két jólnevelt, okos, jó tanuló kislánya, akiknek olyan oktatást szántak, amiben nekik nem lehetett részük. És ott a közösség is, a helybéli romák, szegény emberek, akiken András segíteni akart, akiknek élelmiszert, télen tüzelőt hordott, akikben ő tartotta a lelket az egyre viszontagságosabb időkben.

Váradi Andrástól búcsú.PNGA viszontagságok pedig az Orbán kormány új földesurainak földéhsége miatt csőstül jöttek...(Képünkön: Váradi András a kislányával egy tüntetésen, ellentüntetők a nyomában.)

Forrás: MTI-HVG-Népszava-NOL

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr856807121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása