CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabad szappanozni?

2014. október 27. 02:46 - csú

Mosakodás.PNGArra kevesen gondoltak, hogy eljön az idő, amikor a tisztálkodás politikai kategória lehet. Sőt, gazdaságpolitikai! Konkrétan szerintem senki fejében nem fordult meg, és most mégis…

A pánikköltségvetés – értsd: nem tudjuk, miért, honnan, de azonnal pénz kell, de sok! – a népesség vélhetően legalapvetőbb igényeit találta megadóztathatónak. A szappant, a tusfürdőt, esetleg a fogkrémet – és nem reklámfogás lesz a kérdés: ettől a mosógép is tovább él-e? Persze a nem házi főzésű pálinka is áldozatul esik, mert a szesz az adószesz, és felkészül még számtalan materiális mártír.

A mosószappan, a Pitralon, a tűzkő, a telexpapír, az ikresített telefon, a tantusz, és még ezer találmánya a zsebfosztogatásnak adóköteles lehet. Csupa olyasmi, amit a vénségükbe belehülyült XXI. századi ostobák nem tudnak földolgozni, mert a XIX. századi sütőtöknél is butábbak.

Néhai Veres Pali bátyám, a nemzet egykori szexológusa, a fogászati hónap alkalmából rádöbbentésileg azt mondta, hogy hazánkban évente egy tubus fogkrémet használunk. Annak is a felét kinyomja a gyerek, a másik fele beszárad… Bár ő ezt csak viccnek gondolta, de most azt is megadóztatjuk…

A szappanadó mai jelkép. Egy illiberális országé. 

Veress Jenő

NÉPSZAVA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr116833983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása