CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ingyenes segítség álláskeresésben, családi és szociális ügyekben

2014. október 29. 02:03 - csú

Stop_3.pngÁlláskeresésben, tanulási nehézségekben, családi és szociális ügyekben, valamint egyéb élethelyzetekben ingyenesen nyújtanak segítséget alternatív utcai mentorok a kerületben. Az itt élőkkel közvetlen kapcsolatteremtő munkájukat tavaly november óta sikerrel végzik, hiszen pártfogásuknak köszönhetően számosan találtak már munkát, kaptak tanácsot, útmutatást különféle problémáikhoz. Folyamatos jelenlétük a rehabilitációval érintett akcióterületen (Vermes Miklós utca – Kossuth Lajos utca – Karácsony Sándor utca – II. Rákóczi Ferenc út) zajlik.

A támogató szolgáltatás a „Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja” elnevezésű, európai uniós finanszírozású projekt részeként indult azzal a céllal, hogy a mentorálásban résztvevők eredményesebben kezeljék, oldják meg problémáikat, nehézségeiket.

A program keretében négy, a gyermek- és családvédelem, az utcai szociális munka és a kortárssegítés területén tapasztalatokkal rendelkező szakember nyújt segítséget a hozzájuk fordulóknak. A mentorok munkájukat az elmúlt év decemberében nyílt, ideiglenesen a Kossuth Lajos utcában működő Alternatív Utcai Mentorirodában végzik. Ide várják heti négy alkalommal az érdeklődőket korosztálytól függetlenül.

„Az adott korcsoportokra tervezett rendszeres programokkal és foglalkozásokkal várunk mindenkit. Egyéni segítségnyújtást biztosítunk tanulási, életvezetési és munkakeresési ügyekben, az aktív álláskeresést internet hozzáféréssel és felhasználói segítségnyújtással támogatjuk. Önéletrajzírásban, álláskeresésben (telefonálás, önéletrajzküldés e-mailen) segítünk legtöbbször, de személyes állásinterjúra is felkészítettünk már bejelentkezőket. Előfordult olyan eset, hogy valaki csupán egy megértő beszélgetésre vágyott, meghallgattuk. Látogatottságunk változó, főként középkorú álláskeresők fordulnak meg nálunk. A fiatalokat inkább az utcán érjük el, ahol többet is vagyunk.” – osztotta meg eddigi tapasztalatait Boglacsik Tímea projektvezető.

Mentori iroda elérhetősége:

1211 Budapest, Kossuth Lajos u. 76. (korábbi mezőgazdasági bolt)

Telefon: 06-70-620-3597

E-mail:  csepelimentorok@gmail.com

Honlap: www.csepeldelilakokozpont.hu

Nyitva tartás:

Hétfő: 8.00-19.00
Szerda: 14.00-20.00
Péntek: 14.00-20.00
Szombat: 10.00-19.00

Forrás: csepel.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr526841991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása