CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Z S A R O L Ó K

2014. november 10. 03:27 - csú

Somfai Péter-2-255_1.pngAzt mondja Csepreghy államtitkár, hogy „Magyarországot megilleti” a norvég adófizetők 36 milliárd forintja, de szerinte nem illeti meg a civileket az a 4 milliárd, mert arra már jó ideje fáj a kormány foga. Méghozzá nagyon fájhat, mert kiabálnak is: szerződésszegést, meg a „magyar adófizetők” zsarolását emlegetik. Hogy mi köze van mindehhez a magyar adófizetőknek? Talán csak az államtitkár tudná megmondani, de ne legyünk szőrszálhasogatók.

A kákán is lehet persze csomót keresni, az állam „kopóival” bűnnyomokat kutattatni, de az vagy sikerül, vagy nem. Nem tetszik Oslónak, hogy még el sem indult a „vizsgálat”, máris feketeseggűnek mondták az Ökotárs Alapítványt, amely véleményük szerint az általuk elfogadott szabályoknak megfelelően gazdálkodott az adófizetőik pénzével. A dolgot kissé árnyalja, amit az államtitkár elegánsan elhallgat, hogy azokat a bizonyos civil milliárdokat a NAV-nál éppen a napokban kibukott korrupciógyanús módszerekkel szerették volna megkaparintani és a Századvég számlájára terelni.

Úgy tűnik, ezekre az évek óta csiszolgatott zsarolási módszerekre egyre kevésbé vevő a világ. Betelt a pohár Amerikában, Németországban, de most már Norvégiában is. Ők is védik a saját polgáraik pénzét: nem kérnek a magyar hatóságok „pártatlan” vizsgálatából. Ha kell, ők néznek a körmére az Ökotársnak, s ha tényleg találnak valami visszaélést, akkor majd meglátjuk…

Addig meg nem jár semmi. Legfeljebb az államtitkár szája.

SOMFAI PÉTER

NÉPSZAVA

Szólj hozzá!
Címkék: botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr916877713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása