CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Még azt hiszik...

2014. november 21. 05:47 - csú

RTL-Hiradó-mozgó_1.PNGNagyon világosan üzent mindenkinek a kétharmad azzal, hogy "csont nélkül" elfogadta a jövő évi adótörvényeket. A  parlamenti szavazás jelzi, hogy tántorítatlanul mennek tovább a maguk útján. Nem érdekli őket semmilyen tüntetés, tiltakozás, nem óhajtanak figyelni ellenvéleményekre. Következetesek, kerüljön bármibe.

A megszavazott jogszabályon belül külön is jelképes a reklámadó ügye. A felső kulcs emelését nevezhetnénk büntetőadónak is. Címzettje - mivel mást egyszerűen nem érinthet - az RTL Klub, de értenie kell belőle minden médiumnak, vagyis mindazoknak, akik még fontosnak tartják a sajtószabadságot. Az üzenet arról szól, hogy így járhat az, aki nem áll be a sorba. Megfizethet érte.

Tessék példát venni az egyébként is gazdagon finanszírozott közszolgálatról. Ott - a rádióban és a tévében - olyan programokat, elsősorban hírműsorokat állítanak elő, amelyek méltán hirdetik a jelenlegi rendszer nagyszerűségét. Ott csak az ellenzékkel kritikusak - de azzal nagyon -, pártunkat és kormányunkat viszont a maguk - rendkívül szerény - eszközeivel folyton dicsőítik. Meg is van a jutalmuk. Ha azonban valaki olyan alapelvekhez igyekszik tartani magát, mint objektivitás, függetlenség, s valóban elemzően igyekszik foglalkozni az ország ügyeivel, az nézze meg magát. Megpróbálják pénzügyileg lehetetlenné tenni, lejáratni, elszigetelni.

Az ellenzékinek tartott sajtótermékek és médiumok többségével ez reklámadó nélkül is megy. Az RTL Klub esetében viszont még azzal sem. Ők - egyelőre - fizetnek és nem hagyják magukat. Sem elüldözni, sem elhallgattatni. Igaz, olyan nemzetközi háttérrel teszik ezt, ami másoknak - kisebbeknek - egyáltalán nem áll rendelkezésükre. Kitartanak és azt mondják, magánügyük, milyen híradót csinálnak. Fontosnak tekintik viszont, hogy folyamatosan ellenőrizzék a túlzott hatalomhoz jutott kétharmadot, s beszámoljanak viselt dolgaikról, azokról, amelyeket a magyar közönség a közszolgálati hírműsorokból sosem tudhat meg.

A világban sokfelé a média nagy hatalmú elnököket, politikusokat (is) buktatott. Arrafelé tudják, nem tanácsos kikezdeni vele. Itt még azt hiszik, lehet és érdemes üzengetni.

Van, hogy az ember félelmében ordít hangosan.

Sebes György

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr246916109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása