CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ömlenek a súlyos ügyek

2014. december 21. 03:29 - csú

Korrupció_2.PNGEgyre több súlyos ügyre derül fény az egyik fideszes oligarcha, és az állam résztulajdonában lévő, csődbe ment Széchenyi Bankkal kapcsolatban: a hvg.hu írt arról, hogy vaskos, több mint 100 oldalas dokumentumot töltött meg az MNB a pénzintézetnél fellelt hiányosságokkal és törvénysértésekkel.

Töröcskei István érdekes nyilatkozatot adott a lapnak. Azt mondja, csak azzal a feltétellel vállalta el az Államadósság-kezelő Központ vezetését  2011 nyarán, ha egy 10 éves hitelt kap a bank. Erről pedig kötött egy szóbeli megállapodást “a kormány vezetésével”. Én nem vagyok jogász, de ennek a kijelentésnek olyan btk-s íze van, érdemes lenne megvizsgálni. A bank ugyanis akkor magánkézben volt, az állam pont azért szállt be tőkével, mert ez a hitelre vonatkozó vállalást nem sikerült betartani. Ki hallott már ilyen feltétel-szabásról? Töröcskei következő célpontja a BB-MKB összevont állami bank? (Mutyimondó)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr136990847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása