CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Besencei romák krumpli-adománya csepeli és soroksári rászorulóknak

2015. február 08. 05:16 - csú

besence_polgarmestere.PNGA besencei romáknak köszönhetően Csepelre és Soroksárra érkezett egy teherautónyi burgonya, amelyet az Együtt aktivistái az elkövetkező hetekben rászorultaknak osztanak szét. A program itt nem ér véget, nyáron csereüdültetési akciót szerveznek majd – derült ki Szabó Szabolcs, Ignácz József és Hudák János sajtótájékoztatóján.

Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője, az Együtt politikusa elmondta: a húsz mázsa burgonyát a besencei romák önköltségi áron bocsátották rendelkezésére, és azt a kerületi rászorulók kapják meg a következő két hétben. A krumplit az Együtt aktivistái osztják majd szét. Az akció nem lesz egyedüli, az Együtt további hasonló kezdeményezéseket fog tenni, nyáron pedig csereüdültetést is szervez majd, melynek keretében besencei gyerekek érkeznek Csepelre, valamint Soroksárra és  fordítva. Szabó Szabolcs hozzátette: a program ráadásul hozzájárul a romákkal kapcsolatos előítéletek felszámolásához is.

Ignácz József, Besence polgármestere arról beszélt: 2007-ben indult el Besencén a Gondoskodó faluprogram, amely EU-s és hazai forrásokból működik. A 11 hektáros kertészetben több mint 30 embert tudnak foglalkoztatni egész évben. Bérüket a közmunkaprogram kereteiből állja az önkormányzat. A kertészetből befolyó teljes hasznot az önkormányzat visszaforgatja fejlesztésekbe, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a közmunkaprogram után is lehessen Besencén élet és munkahely – mondta el Ignácz József. Hozzátette: a burgonyán kívül káposztát, paprikát és dinnyét is termesztenek, melyekből exportra is jut.

Hudák János csepeli önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy nem ez az első akció, korábban is gyűjtöttek élelmiszert és ruhát a szegényeknek, és a továbbiakban is folytatják ezt a tevékenységüket. Azzal azonban tisztában vannak, hogy a leszakadó társadalmi rétegek problémáját az ilyen akciók nem oldják meg, ahhoz hathatósabb és átfogóbb módszerekre, kormányzati programokra lenne szükség – tette hozzá HudákJános. (Forrás: facebook)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr337145285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása