CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Büntetés és jutalmazás a csepeli önkormányzat Fidesz-frakciójában

2015. március 10. 05:55 - csú

horvath_gyuszi-5.PNGHORVÁTH GYULA ÍRÁSA:

Az önkormányzati intézmények felügyelő bizottsági tagsági köreit rendezi át a Fidesz, az új értékek szerint.

Nem telt el a választástól még egy fél év sem és máris elkezdődött a csere-bere a pénzes helyeken. Az ok az, hogy vannak, akik hűségesebbek, és vannak, akik kevésbé.

A csepeli Fidesz-frakcióban pedig eszerint lehet jutalmazni, vagy büntetni.

Az, hogy kinek mennyire van affinitása, ismerete, rátermettsége a kérdéses intézményhez, munkakörhöz, nem számít. A gazdaságosság sem számít! Mert mondjuk, ha egy vezető Egerből jár naponta Csepelre a közpénzen fenntartott személyi használatára kiutalt magas kategóriájú gépkocsival, azt nehezen lehet másnak, mint esztelen pazarlásnak mondani!

Még jó, hogy nem olyan nagy ez az ország.

Képzeljük el, ha mondjuk Nagyváradról, vagy Brassóból járnának kocsikkal közpénzen a vezetők Csepelre. Mennyibe kerülne az nekünk?

Még jó, hogy mindez csak a székely góbéság mondavilágának vízióiban ölt testet.

(Erről jut eszembe, hogy mostanság eltűntek azok az írások a Fidesz újságokból, amik az én „elmúltnyolcév” alatt felvett (és 40% feletti adóval sújtott) bruttó 17 milliós jutalmazásomat emlegették! Hát persze!

Azért, mert mostanság a csókosok egy év alatt megkapják Csepelen az ennél nagyobb összeget jutalomban, kocsi használatban, prémiumban.

Lelkük rajta! A korábbi hisztizésen és a mostani urizáláson is. Majd elszámoltatja őket a csepeli polgár annak idején, amikor ez sorra kerül.

Mert kétség ne legyen: sorra kerül az biztos!

Csak azt nem, tudjuk még, hogy mikor.

Az újraosztott felügyelő bizottsági helyek személyi jelölésénél a polgármester azzal akarta bizonyítani kedvence alkalmasságát: „hogy nem is tehet mást, mint kiválóan tenni a dolgát, ugyanis teljes vagyonával felel a cselekedeteiért”.

A bibi csak ott van, hogy az illetőnek a most beadott vagyonnyilatkozata szerint jóformán semmi vagyona nincs!

Hát ekkora a felelősség is!

Persze más az írás, meg más a valóság.

Nem életszerű állítás, - hogy az a vezető, aki havonta bizonyítottan egy millió forint körül keres - vagyontalan. Még az is furcsa, hogy azok, akik tanácsnokként, csak az önkormányzattól havi félmillió forint körüli közpénzt markolnak, (és ilyen a Fidesz frakció többsége) - valamint erre jön még a fő állásukból származó fizetésük - szintén vagyontalanok. Erre csak egy bölcs mondás világít rá frappánsan: „a papír sokat kibír, és nem pirul el”!

Ennyi pénzt nem lehet elszórni úgy, hogy látszata ne lenne!

Még akkor se, ha hírhedtek a tivornyázásaikról, meg az ittas kocsikázásaikról. Mindezekkel együtt azért megalapozottan sejthető, hogy van is vagyonuk, csak nem szerepel a vagyonnyilatkozatokban! Szülőknél, testvéreknél, rokonoknál, haveroknál lehetnek elrejtve. A vagyonnyilatkozatokban meg ott árválkodik az ágrólszakadt szerénység. Úgy, mint a főnöküknél, akinek - a múltkori közlés szerint ákombákom betűkkel igen hevenyészetten kitöltött- vagyonnyilatkozatán még akkor se tud elmenni az ember, ha a földre teríti.

Az állami fizetése (és papíron nincs más) még az egyik gyereke svájci iskoláztatását sem fedezi. Hol van aztán a másik négy gyermek?

Meg a munkából kivett asszony és az elesett szülők, testvérek, barátok, gázszerelők?

Vagy éppen itt van a kutya elásva?

Arra kellett rájönnünk, hogy mennél szűkszavúbb egy Fideszes vagyonnyilatkozata, annál nagyobb benne a valóság hiánya!

Mesterséges hazug világot festenek, majd ezt kommunikálják valóságként. Aztán erre hivatkozva vezetik félre, csapják be, és röhögik ki az embereket. Közben meg a másikra mutogatnak, mert az igaz és hiteles választ adott a kérdésekre.

Aki őszinte és törvénytisztelő, a most hatalomba lévőknél „félhülye baleknak” minősül, és intrika tárgyát képezi.

Ez az ő emberséges, keresztény erkölcsiségük. Ebből az állításból „csak” három hibádzik: az emberségesség, a keresztényiség, meg az erkölcsiség!

A többi stimmel!

Forrás: Horváth Gyula weboldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr657247549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása