CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tüntetés Csepelen ma délután hattól lufis családi felvonulással

2015. április 14. 05:59 - csú

tuntetes_szoveg_nelkul.PNGTalálkozzunk ma 18 órakor a Csepeli Munkásotthonnal szemközti területen, ahonnan lufis családi felvonulással átsétálunk a Csepeli Polgármesteri Hivatalhoz.

Tisztelt Csepeli Polgárok! Kedves Szülők és Nagyszülők!

Csepel fideszes önkormányzata merényletre készül a gyermekeink és unokáink ellen. Egy intézménybe akarják összevonni az óvodákat. Anélkül, hogy azt érdemben  előkészítették volna. Anélkül, hogy érdemi egyeztetést folytattak volna. Anélkül, hogy közös aggodalmainkra világos válaszokat adott volna. Nem, nekik ez nem fontos. Nekik nem fontos a csepeli gyermekek jövője. Nekünk, csepeli szülőknek viszont igen. Éppen ezért ma tüntetést szervezünk. Legyen ott Ön is! Csatlakozzon a csepeli szülők akciójához!  Találkozzunk ma 18 órakor a Csepeli Munkásotthonnal szemközt található óvodánál. Ne engedjük, hogy semmibe vegyék a szavunkat! Ne engedjük, hogy becsapjanak minket!

Találkozzunk ma 18 órakor a Csepeli Munkásotthonnal szemközti területen! Onnan lufis családi felvonulással átsétálunk a Csepeli Polgármesteri Hivatalhoz...

A tüntetés szervezői ezzel a demonstrációval azt szeretnék bizonyítani,  hogy

gyermekeik érdeke, jövője azonos Csepel érdekeivel és jövőjével.

A csepeli óvodás gyermekek szülei 2015. februárjában tudták meg, hogy a csepeli városvezetők az óvodák egyesítésére készülnek.

Az általuk megismert tervek alapján joggal aggódtak az eddigi igen jó színvonalú pedagógiai munka, gyermekeik  fejlődésének megzavarása miatt.

Álláspontjukat , aggodalmaikat, javaslataikat értekezletek, fórumok keretében világosan, határozottan  az önkormányzat vezetői tudomására hozták.

Részt vettek, felszólaltak, érveltek  a képviselő-testület február 26-i ülésén is, ahol ígéretet kaptak a konzultáció folytatására, de ennek ellenére újabb egyeztető fórumra azóta sem került sor...

Érveik leperegtek a kormánypárti képviselőkről, akik a csepeli óvodák egyesítését érvelés és megszólalás nélkül, egyetlen gombnyomásossal elfogadták.

A felháborodott  szülők számára a csepeli óvodák egyesítése ilyen körülmények között elfogadhatatlan. A tiltakozók közül többen hangsúlyozzák:  "A demokratikus fórumok lehetőségeivel mi éltünk, a városvezetők visszaéltek vele, becsaptak bennünket, ígéreteiket nem tartják be. Egyetlen lehetőségünk maradt, a tüntetés, hogy álláspontunkat világosan, félreérthetetlenül a városvezetők tudtára adjuk."

A felháborodott szülők  a jelenlegi csepeli óvodai rendszeren csak olyan változtatást fogadnak el, amelyben megalapozott szakmai érvekkel bizonyítható, hogy a csepeli gyerekek fejlődése zavartalan marad, nevelésük színvonala jobb lesz az eddiginél.

Követelik,  hogy a szakmai egyeztetésbe a szülők képviselőivel együtt a városvezetők vonják be a megbecsült,  magasan képzett, a gyerekek által is szeretett óvónőket, óvodavezetőket. Hangsúlyozzák:

"Ne engedjük, hogy Csepel választott vezetői lenézzenek, becsapjanak minket, ne engedjük, hogy semmibe vegyék véleményünket, ne engedjük, hogy megfélemlítsék az évek, évtizedek  óta áldozatosan dolgozó óvónőket, távozásra kényszerítsék a sikeres óvodavezetőket."

A tiltakozók a csepeli gyerek érdekében, ezeknek az elveknek az alapján hívnak a mai tüntetésre mindenkit, akinek fontos a gyerekek fejlődése és mindnyájunk otthonának, Csepelnek a jövője. További részletek ITT

tuntetes_az_ovodakert-520-as.PNG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr687365544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása