CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pofára estek Csepel városvezetői, de a csepeli szülőket cinikusan átverték

2015. április 16. 12:25 - csú

borbely_kerdojellel.pngMa reggel hétkor a csepeli polgármesteri hivatal földszinti tanácstermében sápadtan jegyezte meg a csepeli képviselő-testület egyik fideszes tagja: "Jól pofára estünk". Igaza volt, és ez a későbbiekben csak fokozódott...A városvezetők és a kormánypárti képviselők abban bíztak, hogy a viszonylag korai időpont miatt az óvodaegyesítési tortúra közben már eléggé felpaprikázott szülők nem mennek el a nyilvános ülésre. Nagyot tévedtek a kerületvezetők. A széksorok megteltek csepeli édesanyákkal és édesapákkal. Az előtérből jókedvű gyerekzsivaj tört be a városvezetők közé, de ők rendíthetetlenek maradtak. Némasági fogadalmat tett mamelukjaikkal együtt két perc alatt, laza csuklóval és kemény fizikai munkát igénylő gombnyomogatással, elkaszálták a szülők javaslatait, illetve a javaslatokat tartalmazó előterjesztést, amit Hudák János ellenzéki PM-es képviselő nyújtott be (Az előterjesztést már el is tüntették a csepel.hu hivatalos hírportálról) Részletek:

Miként tegnap hírül adtuk, Borbély Lénárd ma reggel hét órára rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze két napirenddel. Ellenzéki képviselők az óvodák szeptember elsejei összevonására vonatkozó február 26-i döntést akarták visszavonatni. A polgármester is benyújtott egy előterjesztést, ő - kisebb jogszabályi módosításokkal együtt - az óvoda-összevonás előkészítésének folytatását szorgalmazta. Aki olvasta tegnapi bejegyzésünket, és csak egy kicsit ismeri a Néma Leventét alakító, többségben lévő kormánypárti képviselőket, azokat - sajnos - nem érte meglepetés. A szülők javaslatait már az első pillanatokban lesöpörték, a polgármesterét elfogadták. 

A tiltakozó csepeli szülők és az ellenzéki képviselők miatt azért történt más is a mai képviselő-testületi ülésen, amitől a városvezetők pofára esése tovább fokozódott. Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője, aki maga is jelen volt a rendkívüli tanácskozáson, ezt írja a Facebookon:

"...Az elején Morovik Attila azonnal javasolta az ellenzéki napirendi pont levételét, mely felfüggesztette volna az óvodák összevonásáról szóló határozatot, amit persze a Fidesz képviselői meg is szavazták. A többség által előterjesztett napirendi pont kapcsán aztán elég rendes vita bontakozott ki. Hudák János keményen számon kérte a polgármesteren, hogy az ÁROP keretében készített átszervezési átvilágításban szó sincs arról, hogy ők javasolnák az ovik összevonását. Kérte, hogy mutassák már meg azt a bekezdést, ahol ez az anyagban le van írva. Morovik válasza erre az volt, hogy majd átküldi a tanulmányt Hudák Jánosnak (Értik! Minden képviselő ismeri az ÁROP-os tanulmányokat és háttéranyagokat, azt bárki elolvashatta. Mivel azonban Morovik nem tudja megmutatni, hogy hol javasoltak ilyet a szakértők - hiszen ilyen nincs benne -  ezért inkább mellébeszél. Ilyen egy csepeli alpolgármester). Ezen kívül Hudák János újra számon kérte a testületen, hogy a szülők és az intézmények tiltakozása ellenére verik át az összevonást, és mindenféle demokratikus alapelvet sértve korlátozzák nem csak a szülők és az intézményvezetők, de még az ellenzéki képviselők mozgásterét is, hiszen napirendre sem hajlandók venni az ügyet. Ráadásul a Polgármester ígérete ellenére a múltkori testületi ülésen napirendre nem vett szülői javaslatot oda sem adta a jegyzőnek, pedig akkor azt azért dobták vissza, mert el kell olvasniuk, és a jegyzőnek véleményezni kell.

Ezek után Horváth Gyula (DK) és Pákozdi József (Jobbik) is hozzáfűzte a véleményét, illetve keresztkérdéseket is feltettek, de válaszok itt sem nagyon voltak.

Hozzászóltak még a tüntetést szervező szülők is. Fazakas Gergely szintén nem kapott választ kérdéseire (például az összevont óvodák vezetői tisztségére kiírt, és most visszavont pályázat kapcsán), míg Polgár Izabella keményen beolvasott a polgármesternek, és számon kérte rajta a be nem tartott ígéreteit...  A többi jelen lévő szülő rendszeresen tapssal, morgással, közbeszólásokkal nyilvánította ki a véleményét. Végül Borbély Lénárd kénytelen volt visszavonulót fújni.Szóban ígéretet tett arra, hogy pedagógiai asszisztenseket vesznek fel az ovikba. Most 5 főben gondolkoznak, de lehet több is. Elmondta azt is, hogy elkezdett egyeztetni az óvodák vezetőivel. Ha ilyen irányba fejlődik tovább a Fideszes többség által támogatott átalakítás, akkor a szülők el fogják érni a céljukat."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr227372770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása