CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendkívüli pofátlan akció kezdődik csütörtök reggel hét órától a csepeli polgármesteri hivatalban?

2015. április 15. 13:55 - csú

borbely_l-x1-255.pngSuttyomban, gyakorlatilag a csepeliek részvételének lehetőségét kizárva akarja megtartani a holnap reggel hét órára összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülést két napirenddel  Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. A jogi trükközések között valójában és mindenek előtt a csepeli gyerekekről lesz szó!

Azokról a gyerekekről, akiknek érdekében kedden szülők, nagyszülők tüntettek.

Az önkormányzat  közpénzből működtetett hivatalos honlapján csak ma 12 óra után pár perccel - 19 órával a kt-ülés előtt - jelent meg hír csütörtök reggeli eseményről....A keményen dolgozó csepeli kisemberek ilyenkor már dolgoznak vagy épp a munkába indulnak. Nincsenek abban a helyzetben, hogy Borbély úr produkciójának szem- és fültanúi legyenek. Pedig gyerekeik miatt érdemes volna...

A második napirendként megjelölt anyaghoz ugyanis

Hudák János, PM-es ellenzéki képviselő egy olyan előterjesztést készített, amely  a csepeli  óvodák szervezeti összevonására és a vezetői pályázat kiírására vonatkozó korábbi határozatok visszavonására tesz javaslatot

A keddi tüntetést pontosan ezért szervezték. A demonstrációra nem került volna sor, ha az óvoda-összevonás feltételeiről Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és kormánypárti társaik hajlandók lettek volna érdemben tárgyalni a csepeli szülőkkel. Borbélyék erre nem voltak hajlandók. Egy fórumon - egyre ingerületebben - meghallgatták ugyan a szülők észrevételeit, de az óvoda-összevonást előkészítő előterjesztésben azok közül egyetlen egyet sem vettek figyelembe. Február 26-án azt még megtették, hogy mitegy két órán át a kt-ülésen meghallgassák a szülők és az óvónők időnként egészen megrendítő gondolatait. Ugyanakkor gondoskodtak róla, hogy az elhangzottak falrahányt borsónak bizonyuljanak, ugyanis a kormánypárti fideszes-mameluk képviselők egyetlen megszólalás, egyetlen érv nélkül szavazták meg a szülők és óvónők által is ellenzett óvoda-összevonást. 

Egy hónappal később, a március 26-i kt-ülésen a városvezetők - a mameluk sereg néma gombnyomogatása mellett -  jogi trükkökkel akadályozták meg, hogy a tiltakozó szülők a szavukat hallassák, és az általuk javasolt, írásban elkészített előterjesztést, az óvoda-összevonást felfüggesztő határozatot megtárgyalja a testület.

ovodakert_tuntettek-2014-05-14.PNGMost megkapják, amit akarnak - gondolhatták a csepeli városvezetők a csepeli szülők kezdeményezéséről és tüntetéséről, és közben egy-egy hátba veregetést is kaphattak a kiváló csütörtöki ötlet kiagyalói

Hudák János, PM-es  ellenzéki képviselő a szülők hetekkel korábbi, a városvezetés részéről visszhang nélkül maradt kezdeményezését előterjesztésként nyújtotta be kedden  a hivatalban. A csattanós választ most kapta meg az általa is támogatott szülőkkel együtt.

Szakértőink szerint ezt a választ nyugodtan tekinthetjük arcátlanságnak, de mi pontosítunk: ez pofátlanság!

A meghívóban ugyanis ott van egy másik, az első előterjesztés is, amelyben Borbély polgármester - korábbi szabálytalanságok miatt kényszerül erre - módosíttatja a február 26-i óvoda-összevonást eldöntő határozatokat, és új vezetői pályázatot is kiirattat mamelukjaival. A lényeget tekintve azonban minden változatlan marad...

Igen ám, de Borbély polgármester előterjesztése megelőzi Hudák Jánosét. Na már most, ha a polgármesterét elfogadják a fideszes mamelukok, márpedig elfogadják,  akkor az ellenzéki képviselő előterjesztése - úgymond - okafogyottá válik, vagyis arról nem fog tárgyalni  a képviselő-testület. Már csak azért sem, mert a Hudák János által beterjesztett - a csepeli szülők követelését teljesítő - előterjesztés szintén az óvodák egyesítésére vonatkozó döntést érinti, azt akarja visszavonatni. Borbély úr azonban addigra már módosította a döntést, tehát azt Hudák János már nem vonathatja vissza. Talán majd máskor, amikor már visszavonhatatlan károkat okozott az akarnoksággal végigerőltetett óvoda-összevonás.

Ügyes! - mondhatnák csettintve, kacsintva  egyesek. 

Szemérmetlen pofátlanság! - ez a véleményünk 

anzágo 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr557370074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacspanna 2015.04.15. 14:18:55

Ha! Az összevonás után nem kell fizetni az óvodai díjakat, akkor tegyék?! Ha kell fizetni - minden szülő az adójából teszi ezt, kutyakötelessége az Önkormányzatnak és Borbély úrnak azt tenni, amit ők akarnak. Ne játszanak az adófizetőkkel, mert ebből még egyszer nagy baj lesz. Mi a jó büdös bánatos francért hergelik a tisztelt szülőket? Ha valaki tudja a választ, írjon!

kese 52 2016.04.16. 10:27:24

Számomra elég zavaros ez az ügy. Amennyiben a polgármester, ill, az apparátus jogellenesen járt el fel kell jelenteni őket. Amennyiben jogszerű, de morálisan, erkölcsileg kifogásolható, akkor ennek megfelelően kell eljárni. Az ellenzéki politikusok tartsanak lakóssági fórumokat és tájékoztassák a választó polgárokat arról, hogy a tiltakozásuk ellenére az önkormányzat trükkök bevetésével fogadta el az óvoda- összevonást. Kovácspanna kommentje többről szól mint amit a cikk közölt Mi az igazság ebben a kommentben?
süti beállítások módosítása