CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol tart a volt Csepel SC létesítményeinek felvirágoztatása rezsibiztosi módra?

2023. február 28. 00:02 - csú

kidolt_kapu_tocsaval_1.jpgRogyadozó tárt kapuk és tartós viharfelhők  a Béke téri stadionban. Emberi kapcsolatok zilálódtak szét az alkalmazkodási kényszer miatt. Edzőtermek zárultak be régi csepeli sportolók előtt. Mi történik a   stadionban és a csatolt részein?

Három éve Németh Szilárd rezsibiztos még azt ígérte, hogy „a Csepel SC felvirágoztatása a csepeli sportélet szereplőivel, vagyis a sportszervezetekkel és az önkormányzattal összefogva, csakis együtt sikerülhet.”

A felvirágzásnak egyelőre nem sok nyomát lehet látni, a hervadásénak viszont annál többet. Tiszta káosz lett a csepeli sport klubok környékén. Ember legyen a talpán, aki ma ki tud igazodni, hogy

melyik kihez, mihez tartozik. Emberi kapcsolatok zilálódtak szét az alkalmazkodási kényszer miatt. Edzőtermek zárultak be régi csepeli sportolók előtt. Egyelőre nincs egyetlen személy sem, aki tisztességesen tájékoztatna arról, hogy valójában mi történik a Béke téri stadionban és a csatolt részein. Ilyen körülmények között még az elvileg örömhírnek számító információt is kétségekkel fogadják a csepeliek. Pedig van ígéretes hír.

Miként korábban jeleztük, a hvg.hu közölte, hogy „Milliárdokkal többet kapnak a sportegyesületek az államtól, mint tavaly.” https://hvg.hu/gazdasag/20230203_sportegyesuletek_allami_tamogatas_deutsch_tamas?s=hk A megemelt közvetlen állami támogatással idén ~ 14,5 milliárd forintot kapnak a hazai sportklubok, aminek nagyobb részét, több, mint kétharmadát a fővárosban működő kiemelt egyesületek kapják.

A cikkben azt olvashattuk, hogy bekerült a budapesti kiemelt egyesületek közé a KSI és a Csepel SC. Ez utóbbi kapcsán a sporttal foglalkozó államtitkár a következőket mondta:

„A KSI szerepe megkérdőjelezhetetlen, egyértelmű volt az az álláspont, hogy bekerüljön, míg a Csepel komoly hagyományokkal bír, a jelenlegi állapotok azonban szürreálisak, így szeretnénk felzárkóztatni”. 

Nem csodálkozunk, egyetértünk azzal, ami a Csepel SC-vel kapcsolatban elhangzott. Kérdés, hogy a Csepel SC Alapítványa,” felvirágoztatása” mennyibe fog nekünk kerülni, illetve mit kíván tenni a Németh Szilárd alapítványa által megvásárolt klub vezetése az ígért fejlesztés érdekében. Három éve még azt ígérte, hogy „a Csepel SC felvirágoztatása a csepeli sportélet szereplőivel, vagyis a sportszervezetekkel és az önkormányzattal összefogva, csakis együtt sikerülhet.” 

https://www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/13151-nemeth-szilard-csak-egyutt-sikerulhet 

Közben azonban elérte, hogy a kormány elvette az önkormányzattól a beleszólás lehetőségét, így a döntés felelőssége az övé. Kíváncsian várjuk a kiemelt nyolcas közötti elosztást, a megígért fejlesztéseket, illetve, hogy mikor és hány tízmilliárdot kapnak Némethék az államtól, saját önrésze mellé, a klub és a stadion teljes felvirágoztatására. 

H.-R.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr418048468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2023.02.28. 06:15:33

Mar nem lehet csak ugy bemenni sportolni, le van zarva. 50-56 milliárd forintot kivannak beletolni es abbol sokat lecsapolni maguknak! Lehet ezen gondolkozni, ellopjak az utolso csepeli vagyont is.
süti beállítások módosítása