CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Menekülők

2024. április 25. 00:03 - csú

kover_laszlo_es_kosa_lajos.jpgKósa Lajos miatt Ismét lesújtott Kövér László parlamenti házmester hivatala, munkájukat végző újságírókat tiltott ki az Országgyűlés épületéből, pusztán mert a munkájukat végezték.

A Népszava Kocsis Máté kijelentése kapcsán – miszerint Magyar Péter miniszter felesége révén jutott vezető pozícióba – a munkahelyén kérdezte Kósa Lajost, tudomása szerint hány ember lehet még a kormányzatban és környékén, aki protekcióval jutott jól fizető álláshoz. Kósát az általa elnökölt bizottsági ülés előtt és után kértük válaszadásra, s végül nagylelkűen egyetlen kérdést engedélyezett, amire kurtán válaszolt is („minimális” számban vannak protezsáltak), de visszakérdezésre (hányan vannak, kik ők) már nem adott lehetőséget.

Az Országgyűlés Hivatala szerint ezzel is szabályt szegtünk, mert

„a bizottsági ülésteremben interjú nem készíthető”. Ehhez képest jóformán hetente készülnek mozgóképes interjúk a bizottságok üléstermeiben, tavaly ősszel maga Kósa is itt adott interjút egy tv-s stábnak.

A fideszes hatalom ellehetetlenítette a tévés és videós újságírók munkáját azzal, hogy a parlament épületének 99 százalékában nem kérdezhetnek politikusokat. 

A Fidesz szempontjából persze érthető az intézkedés, tényleg megalázó látvány, amint a 133 legbátrabb magyar többsége fejvesztve menekül a nyilvánosságot képviselő újságírók elől. Pedig akár le is szerelhetnék a „kérdésekkel provokáló” sajtómunkásokat, mondjuk (ellen)érveléssel.

A hatalom szóhasználatában az újságírók „üldözik” a politikusokat, csakhogy üldözni azt lehet, aki menekül. Az „üldözés” annak a következménye, hogy az adófizetők által eltartott, milliókat kereső politikusok jó része arra sem képes, hogy megvédje a saját álláspontját, amiben elvileg hisz, ezért aztán marad az iszkolás. De a végtelenségig nem lehet futni, előbb-utóbb lesz egy krumpliosztás vagy egy földút­avatás, és akkor talán az is kiderülhet, hányan kerültek pozícióba a pereputtyuknak köszönhetően.

Forrás: Fekete Norbert (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6218373785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása