CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Százhúsz új lakás építését tervezik a Cirmos sétányra, a volt pedagógus szálló helyén

2023. augusztus 27. 00:05 - csú

cirmos_setanyi_tervezett_epitkezes_-2023-06_kormanyhivatali_engedelyezes.pngCirmos sétányi utcakép a benyújtott engedélyezési tervhez. A beruházásról, a lakásépítésről többszöri kérés ellenére sem volt hajlandó tájékoztatást adni a polgármester, aki ugyanúgy nem szólt erről semmit mint a telket az önkormányzattól megvásárló új tulajdonos

    A Cirmos sétány 4. alatti volt Pedagógus Szálló területére tervezett beruházással kapcsolatos dokumentumok egy része blogunk birtokába került.

Megtudtuk, hogy a Fővárosi Kormányhivatal illetékes főosztályához érkezett dokumentum szerint a tulajdonos hat darab több lakásos társasház (fszt+4 emelet) megépítésére nyújtott be kérelmet a hivatalhoz, 2023. június 6-án.

    A dokumentumok szerint a terveket hónapokkal korábban készítették el, miközben folyamatosan arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy nincs még eldöntve mit terveznek a területen. Semmibe vették a csepelieket, az ott lakókat, a közvéleményt, a fejlesztések után érdeklődő önkormányzati képviselőket.

Arról nem is beszélve, hogy

az egyébként is szűk Cirmos sétányon élők szinte lehetetlen helyzetbe kerülhetnek, a közlekedési, környezetvédelmi terhek jelentős növekedése miatt.

cirmos_setanyi_tervezett_epitkezes_tervrajz_-2023-06_kormanyhivatali_engedelyezes.pngA polgármester által favorizált tulajdonos tervei kb. 120 lakással számolnak, ami jelentős autóforgalmat generálhat az utcában, még akkor is, ha ~36 %-os beépítettséggel és teremgarázsokkal számolnak. 

    Közben Borbély Lénárd hetek óta azzal kampányol közösségi oldalán, a Csepeli Hírmondóban, az önkormányzati tömegrendezvényeken, hogy Nekünk Csepel az első. Igaz, a területet értékesítette az önkormányzat, így magántulajdoni fejlesztésről van szó. Ez azonban nem menti fel a polgármestert a felelősség alól.

A csepeliek.blog.hu birtokába került dokumentumok itt érhetők el:

https://www.etdr.gov.hu/Nyilvanos/202300037752?fbclid=IwAR1DKpwcqRqIQq3EIF85EDnNXwYIcWIKPNJh-ifkbkD9fbuYK3cjzvmvPiw 

 

Forrás: csepeliek.blog.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1118201753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2023.09.01. 22:52:50

Ez is Gerulus, mint minden más?
süti beállítások módosítása