CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem a mai mecénás véleménye a fontos. Az idő kirostálja a dilettánsokat

2024. április 20. 00:03 - csú

rakay_philip_vagva_2023-06_2.pngSzamárságok gyűjteményét állította össze hatmilliárd forintért.  Kell-e értenie Rákay Philipnek a történelemhez meg a filmezéshez? Nem ártana!

Érdemes tájékozódnia még akkor is, ha egy „filmes nem történész, a történész pedig nem filmes”.

Akkor nem követelik az ifjak Táncsics kiszabadulását, akit akkor még Stancsicsnak hívtak, és nem radikalizálódnak túlzottan, hogy a magyar az ország hivatalos nyelve legyen – mert már 1844 óta az.

Ha Rákayt ezekkel a bornírtságokkal szembesítik, akkor

nagyon megsértődik.

Kinek a nevében durcáskodik? 

Leni Riefenstahlnak imponált Hitler, a diktátor meg rajongott a filmes propagandáért, ezért születhetett meg Az akarat diadala. De a filmnyelvet megújító ötletei tananyaggá váltak. Az Aranybullát és a Most vagy soha!-t száz év múlva kizárólag mo­ti­vá­lat­lan egyetemistáknak okulásul vagy büntetésül fogják vetíteni a „mi történik, ha mindig mások ötleteit másolod” szekcióban.


Rákay Philip még nem érti, hogy nem a mai mecénás véleménye a fontos. Az idő mindig tévedhetetlenül rostálja ki a C kategóriás dilettánsokat.

Forrás: -n-a (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718375991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása