CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Akinek más gödröt ás kampány közben közpénzből, munkaidőben

2024. április 26. 00:05 - csú

borbely_lenard_fat_ultet_a_mas_altal_asott_godorbe_a_puli_setanynal_2024-0419.jpgHetek óta hirdette, végül egy hete, péntek délelőtt az Önkormányzat, együtt a polgármestert/pártelnököt jelölő civil egyesülettel elültette a Puli sétány melletti Sárkányos játszótér környékén a 40 db beígért fát. Valószínűleg mindannyian szabadságon voltak, mert állítólag munkaidőben nem szoktak kampányrendezvényeken részt venni.

Jelen voltak a Városgazda Zrt. teherautói, emberei, a polgármester és jelölő csapatának tagjai, mint civilek és mint képviselőjelölt jelöltek. Néhány civil érdeklődő viszont a partvonalról, meg a tér melletti házak ablakaiból figyelte a polgármesterjelölt és jelölttársai komoly vállalkozásának végrehajtását. 

    Borbély úr már régóta azt állítja, hogy nem közpénzből kampányol. Ezek szerint, mivel az akció az

önkormányzat és az őt jelölő szervezet közös rendezvénye volt, a teljes költség felét az egyesület gazdasági vezetője valószínűleg már be is fizette a Városgazda Zrt. pénztárába. Reméljük nem felejtették el, hogy még a faültetéskor nélkülözhetetlen, meghatározott méretű gödröket sem ők, hanem a Városgazda munkatársai ásták ki, ami nem kevés munkadíjat jelenthetett az egyesületnek.

Az eltelt egy év alatti rendezvényeiket figyelemmel kisérve nem lehetett gondjuk a fizetésnél, hiszen eddig is nekik kellett állniuk saját rendezvényeik nem egyszer sok tíz- vagy százezeres költségeit. Tényleg ők álltak? Bízunk benne, hogy az egyesületi törvény szerinti elszámoláskor ezt dokumentumokkal is alátámasztják.


    Csak érdekességként említjük meg, hogy a 2010-es választások előtt az MSZP-seknek is volt hasonló akciójuk. A Szent László utcai busz végállomásnál, 20 fát ültettek el. Nem csak az elültetett fák számában különböztek Borbély úr mostani csapatától, hanem abban is, hogy a gödröket is saját maguk ásták ki. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318388213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása