CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hagyjuk!

2024. április 26. 00:03 - csú

sakk_sotet.jpgVan olyan sakkállás, amikor sötétnek már csak rossz lépései vannak. Világos akkor nyer, ha olyanokat lép, amelyekkel csupán fenntartja az állást, hagyja, hogy sötét elrontsa és veszítsen. Most talán ilyen helyzetben vagyunk.

Immáron két hónapja, de inkább régebb óta tart a politikai, morális, költségvetési, diplomáciai stb. válság, és el is leszünk így még darab ideig. Ha odakint, mint hallhattuk, szörnyek járnak, idebenn melegségnek, biztonságnak, bizakodásnak kell lennie. Pláne, mikor talál az ember a végtelen kibertérben egy ilyen lelkesítő anonim gondolatot:

Van olyan sakkállás, amikor sötétnek már csak rossz lépései vannak. Világos akkor nyer, ha olyanokat lép, amelyekkel csupán fenntartja az állást, hagyja, hogy sötét elrontsa és veszítsen. Most éppen ilyen helyzetben vagyunk. Hagyjuk hát tombolni a hatalom habzó szájú propagandistáit, a kormányhoz bekötött médiumokat, a Megafon verbális lincselőit, és élvezzük: szitkaikkal hogyan licitálnak egymásra. Ezenközben arra figyeljünk nagyon, hogy miről nem beszélnek. Hogy pont a lényegről nem esik szó! 

Forrás: ku-nc (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8218373275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása