CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi a különbség a két marakodó csepeli vezér között?

2024. június 03. 00:05 - csú

se_borbely_se_nemeth_it_most_dukan_nelkul_1.jpgA kudarc beismerése, a felelősség vállalása mindkettőnek gyenge oldala: irtóznak a nyílt vitától.

Csepel a bizonyíték rá, hogy milyen nagy igazság van egy-egy sok évszázados magyar szólásban. Szerintünk ugyanis igen találóan írja le a 2024-es kerületi helyzetet „az egyik kutya, a másik eb” kifejezés, ha a két botrányos kerületi fővezérről van szó. Németh Szilárd és Borbély Lénárd ugyanis csak habitusban és alkatban különbözik egymástól. Mindketten megszerették a hatalmat, a velejáró gazdasági, személyes előnyöket, s már nem tudnak élni nélküle, ezért mindent megtesznek megtartása érdekében.

A helyi közélet összes területén érzékelhető politikai vircsaftot is ők hozták létre, ők és segédjeik a felelősök a közbeszéd eldurvulásáért, melynek legnagyobb vesztese a csepeli lakosság.

Az elvek nem érdeklik sem Némethet, sem Borbélyt. Nézeteiket, felfogásukat, választási ígéreteiket szükség szerint változtatták/változtatják meg.

Egyedül Orbánhoz való hűségükben nem változtak. Sok éven át mindketten mindent elkövettek a

Csepeli Munkásotthon, vagy a Csepel SC Alapítvány tönkretételéért, majd megszerzéséért. Új kórházat, fedett uszodát, HÉV fejlesztést, gerincút folytatást, gyári útépítést ígértek – nem lett belőlük semmi, most hallgatnak róluk.

A kudarc beismerése, a felelősség vállalása mindkettőnek gyenge oldala: irtóznak a nyílt vitától.

A Borbély-Ábel duó a helyi közvélemény kisajátítása érdekében pártlapot csinált a Csepeli Hírmondóból, Németh a Fidesz országos pársajtóját használja fel a gyűlölködéshez. Másokkal üzengetnek egymásnak, amiből még a választás előtt nyilvános választási összeborulás, megegyezés is lehet – hiszen igazából mind a kettőjüknek a Fidesz érdeke az első.

    Közben a budapesti átlagnál gyorsabban fogyott a kerület létszáma, a városrész több lakhatási, megélhetési mutatóban a Főváros utolsó harmadába került. Ez idő alatt Németh, éppen Borbély segítségével, Csepel egyik jelentős ingatlantulajdonosa lett. A polgármester meg – a pártból valókirúgása után –, „átvette” a hatalmat egy civil szervezetben, kineveztette magát a szervezet elnökének, polgármesterjelöltjének, majd közpénzből tolta/tolja saját csapatának kampányszekerét: díjakat, krumplit, komposztálót, facsemetéket stb., osztogat, pozíciókat ígér, család-, gyerek- és nyugdíjas programok szervezésével foglalkozik. Tíz éves polgármesteresége alatt a kerület érdekében képtelen volt bármilyen együttműködésre, együttes gondolkodásra. Ennek egyik legutóbbi eredménye a költségvetési botrány is…

h.-r.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918363529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2024.06.03. 18:40:14

Lénárdnak is meg kéne köszönni, két ciklust kitöltött.
süti beállítások módosítása