CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hatalomgyár most nem tud mást tenni, mint hogy felcsavarja a rettegés és a gyűlölet-potmétert.

2024. május 03. 00:03 - csú

rogan_antal_savanyu_gonosz_pofa_2024.jpgKedves választó, mit hazudjunk Önnek? - tette fel a kérdést a Rogán Antal igazgatta hatalomgyár a 444 által megszerzett kérdőíven.

Nem pont ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez. A kedves megkérdezett à la carte kiválaszthatja, hogy mitől kíván rettegni és mit kíván gyűlölni. Például eldöntheti, hogy a kampányban Karácsony Gergely patás ördög legyen-e vagy inkább hétfejű sárkány? Dúskáljon lopott aranyban, elárassza a belvárost muszlim terroristákkal, vagy átadja Soros Györgynek a budai várat?

Mint egy interaktív mexikói szappanopera, ahol emelt díjas telefonszámon lehet kérni, hogy Don Fernando a következő részben szerelembe essen-e Donna Aliciával, vagy

örök gyűlölet alakuljon ki bennük, esetleg vigye el mindkettejüket a lepra. Technikai érdekesség, hogy a kampány már régen elindult, ám a kormánypárt most sietősen babrálni kezdett a gyűlölet-gépezetén.

Ennek oka, hogy a Fidesz talpa alatt az év eleje óta lassan, de elkezdett erodálódni a talaj. És ennek annyi a köze van a kegyelmi botrányhoz, vagy a Fidesz nélküli Fideszt ígérő, a kormányzati gyűlöletkampányokra immunis Magyar Péter fellépéséhez, mint Borkai ülepének a 2019-es önkormányzati földinduláshoz.

A Fideszben a pánikot az okozza, hogy a talajvesztésnek sokkal mélyebb okai vannak. A rezsim az eddigi választásoknak a magyarság Kárpát-medencei történetének legnagyobb gazdasági fellendülését hozó EU-s támogatási időszakból indult neki. A fideszes gyűlöletkampány, a Megafon és a többi ilyen közpénzüzemű mesterséges unintelligencia-gépezet legfeljebb fűszere, ám nem alapanyaga volt a kétharmados sikerreceptnek. Az eddigi választásokon a jónép egy szerény, ám ténylegesen létező életszínvonal-emelkedés és egy gyenge, demoralizált és minimum varacskos disznónak lefestett ellenzék között választhatott. Mára alapvetőn változott a helyzet: a rendszer tápanyagát adó uniós pénzcsapot az orbáni korrupció miatt mára elzárták Brüsszelben, a versenyképtelenné tett magyar gazdaságban pedig lassan, de elkezdett újra nőni a munkanélküliség, az államadósság a plafont verdesi, az Európa-rekorder magyar infláció pedig csak időlegesen csillapodott, ám ugrásra készen áll, így nem lehet szó választás előtti pénzszórásról.

A végtelenségig korrupt, élősdi Orbán-pereputty immáron a tartós lemaradás garanciája és a jónépben kezd az is tudatosulni, hogy Brüsszel helyett immáron nekik kell majd finanszírozni a fideszes siserahad urizálását.

A hatalomgyár most nem tud mást tenni, mint hogy felcsavarja a rettegés és a gyűlölet-potmétert. A fideszes kormánysajtóban többet fenyegetőznek az atomháború lehetőségével, mint az orosz köztévében, a youtube-on immáron a mesefilmek előtt is egy olyan fizetett hirdetés megy le, amin minden ellenzéki komornyikruhás hazaáruló, az önálló politikusi szerepben látványosan esetlen Szentkirályi Alexandra pedig azzal próbálja az emancipált, liberális pestbudai polgárságot megszólítani, hogy Karácsony Gergely nem tud betekerni egy izzót és vécére menekül az éttermi számla elől.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4118395193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása