CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden az övék

2024. május 01. 00:03 - csú

tihany_balaton_panorama_1.pngSzokványos, mégsem megszokható hír, hogy Orbán Viktor rendszere egyre jobban érzékelhetően célként tűzte ki maga elé Tihany és az egész  Balaton elfoglalását.

Az elképzelés nem azonnal pattant ki a maga teljességében valaki vagy valakik fejéből, ahogy mondani szokás: a tulajdonszerzésnek ez a visszatetsző formája az eltelt években kapott egyre teljesebb és határozottabb körvonalakat.

A NER ilyen-olyan figurái az első időkben magáningatlanok sokaságát vették meg a Balaton legfelkapottabb településein, ami a vagyongazdálkodás sajátos és bizonyos mértékig racionális formája. A bankszámlákon, de inkább a magánszéfekben őrzött százmilliókat és milliárdokat

cseppet sem volt bölcs dolog ilyen módon parkoltatni. Befektették a „ne kérdezzük honnan és hogyan szerzett pénzt”, mert eljött az idő a Fidesz időszámításában, amikor már nem az volt a módi, hogy csöppet is szégyellnék saját gazdagságukat. Rogán nagyjából ebben az időben szokott rá a helikopterezésre.

Majd jöttek a nagyobb összegű üzletek. A Balaton-parti szálloda- és kempingvásárlások, megannyi nagyon, sőt túlságosan ismert névvel. És jöttek az erőteljes kormányzati háttérrel rendelkező alapítványok, amelyeknek egyetlen tollvonással adták tulajdonába a hazai viszonyok között hihetetlenül értékes ingatlanokat. Mások mellett egykori úttörő- és ifjúsági táborokat a Balaton partján. És itt jutunk el az elmúlt napok egyik botrányához, a fonyódligeti Erzsébet-táborhoz, amelynek gazdája, a Kárpát-medencei Gyerekekért Alapítvány a táboroztatott gyerekek biztonságára hivatkozva ezen a nyáron lezárja azt a másfél kilométeres fonyódi partszakaszt, amelyet eddig mindenki használhatott.

A terület az önkormányzaté, ahol a sajtóhírek szerint nem is tudnak a lezárásról, de a partszakasz átadása már megjelent a Magyar Közlönyben. Így megy ez manapság.

Forrás: Bod Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7918352321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása