CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ver a vasút, vár a MÁV?

2015. április 20. 03:53 - csú

veress_jeno-nepszava.PNGtt valami nagyon nagy baj van!

Ami tényként kezelhető: négy vasúti őr elvert egy rákos fiatalembert a Nyugati pályaudvaron. Megrugdosták, kiverték a fogát, állítólag azért, mert hajléktalannak nézték, s ő hiába menekült volna a peronrendőrségre. Most elfogták az izomagyúakat.

Idézek egy régebbi hírt: 60 térfigyelő kamerát helyeztek üzembe a Nyugati pályaudvaron. „A rendszernek köszönhetően a jövőben könnyebb dolguk lesz a rendőrőrs munkatársainak és a MÁV vasútőreinek is: hatásosabban előzhetik meg, illetve nagyobb sikerrel deríthetik fel az esetleges bűneseteket, biztonságosabbá válik a pályaudvar.” Ezt meg a köztévé mondta be:

„a rendőrsön kialakított ministúdióban ülő szakemberek figyelmét semmi sem kerülheti el.” Mégis elkerülte volna valami? Esetleg az, hogy nem „szimpla hajléktalanverés” zajlott? A „büdös csövesek” elagyabugyálása láttán tilos állandóan zavarni a szomszéd szobában ücsörgő zsarukat?

Nem vagyok vérszomjas, de ha rajtam múlna, a következőket rúgnám ki (és állíttatnám törvény elé): a rendőrőrs parancsnokát, aki eltűri, hogy emberei szolgálatban bezárkózzanak. A bezárkózókat. A „szakembereket”, és főnöküket. Azt a MÁV „alvállalkozót”, aki verőlegényeket alkalmaz. Ha meg az is kiderül, hogy az „vasút öklei” feketén dolgoztak, akkor mehetne a NAV is a tolmácsával.

Ja, és mintha még egyetlen bocsánatkérést sem hallottam volna az ügyben…

Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr417379000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása