CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Veszélyérzet és lelkifurdalás nélkül süllyeszti(k) el ezt az országot

2015. április 27. 03:44 - csú

habony_orbannal.PNGOlvasok egy visszaemlékezést, amelyben egy zsebtolvaj elmondja, hogy mielőtt mély vízbe dobták volna a hatos villamoson, apja évekig tanította a fogásokra, a finom kézmunkára; lefekvés előtt még ma is megtornáztatja az ujjait.

Híreket is olvasok, hogy a késő esti járatokra öt-hat fős csapatok szállnak fel, s lerohanják az utasokat, kitépik a táskákat, retikülöket a kezükből, s aki nem adja, azt leütik. Semmi kifinomult technika, apáról fiúra szálló kultúra, szakmai önbecsülés, csak a puszta erő s hozzá a buta tekintet. Nemrég a Strasznov Ignácról szóló tévéfilmet adták a valaha élt egyik legnagyobb magyar szélhámosról, öröm volt nézni, mint beszél lyukat a rendőrfőnök meg az egész államapparátus hasába. Magyarország legnagyobb szélhámosai hosszú éveken át tanultak, s vették a fáradságot a hazugságaik elhitetésére, lobogott a fantáziájuk, s a szellem tüze égett a szemükben, amikor a csillagot is lehazudták az égről; ők még megadták a módját.

Nekünk meg ebből is csak a szar jutott. Rezzenéstelen arccal mondják a kamerába, hogy nem is ismerik a tanácsadójukat; hogy az unió miatt állt le az autópálya-építés; hogy az apjuktól kapták a hatszázmilliós házat; hogy azt se tudják,

mi az a brókerház. Miközben a saját honlapjukon pózolnak a tanácsadójukkal; miközben az unió épp előző nap igazolta papírokkal, hogy semmi köze az autópályához, vagy hogy polgármesterként épp ők adták kedvezményesen bérbe az önkormányzati irodát a brókerház vezetőjének; alig kisebb szélhámosok mindebből frenetikus történeteket kerekítenének, tízrészes sorozatra elegendő ötlettel és fordulattal, ám ezek még a hazugságaikban is igénytelenek és unalmasak.

Feleltél az iskolában? – kérdezte annak idején anyánk. – Nem – mondtuk, mire anyánk elővette intőkönyvünket, s rámutatott az elégtelenre. – Még most is azt mondod, hogy nem feleltél? – nézett mélyen a szemünkbe. – Most is – feleltük, és dacosan elfordítottuk a fejünket, de éreztük, hogy tüzel az arcunk, piros a fülünk, és hogy lefekvésig jobb, ha csöndben maradunk. Ezek meg bele a közepébe, és se pír, se szégyenérzet az arcukon, még csak arra se gondolnak, hogy de hiszen még ugyanabban a percben lelepleződhetnek, és akkor hazugságban maradnak.

Ezt irigylem tőlük, ezt a veszélyérzet és lelkifurdalás nélküli létet, azt a végtelenül egyszerű műveletsort, ahogyan odamennek, és elveszik, ami kell nekik, majd ugyanazzal a lendülettel letagadják. Igaz, ami igaz, mi magunk is ugyanígy viselkedtünk négyéves korunkban, míg apánk a seggünkre nem vert nevelő célzattal; azt most ne firtassuk, hogy mire mentünk vele.

FORRÁS: MEGYESI GUSZTÁV

Népszabadság és nol.hu

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr637397970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2015.04.27. 14:30:20

A válaszok
1 2 3 4

Válaszolva kérdésére, a 4Life Direct Kft. bejegyzett biztosítási függő közvetítőként működik, a PSZÁF engedélyével és szabályozásával. A cég része egy nagyobb európai csoportnak, a 4LifeDirect Internationalnek, és jelenleg is önálló cégként működik Lengyelországban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban. Cégünk megalapítása, vagyis 2009 óta Európa szerte ötszázezer ember vette fel velünk a kapcsolatot és kért tőlünk tanácsot biztosítási ügyeinek intézésében. Az a célunk, hogy könnyen érthető, kényelmes és megfizethető életbiztosítási termékeket kínáljunk; ezek közül az egyik az Időskori Biztonság életbiztosítás, mely 85 éves korig orvosi vizsgálatok és egészségügyi állapotfelmérés nélkül bárki számára elérhető. A 4Life Direct-nél büszkék vagyunk magas színvonalú ügyfélszolgálatunkra, és a tavalyi évben a telefonos ügyfélszolgálatunkat a világon az egyik legjobbnak választották ([link]) A 4Life Direct alapítói több mint 25 éve értékesítik az Időskori Biztonság biztosítást világszerte és a cég mára több mint kétmillió elégedett ügyfelet számlál olyan változatos helyeken, mint Ausztrália, Dél-Afrika, az Amerikai Egyesült Államok és Európa. Ha kérdése lenne velünk, vagy bármely termékünkkel kapcsolatban, hívjon minket bátran a 06-1-696-1400-ás telefonszámon, örömmel válaszolunk kérdéseire.

Üdvözlettel:
Kovács Barbara
ügyfélszolgálati munkatárs
4Life Direct Kft.

# 11/32 Időpont 2013-06-10 11:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Elárulok egy titkot! Magyarországon tisztességes életbiztosítás nics! Csak igéretek vannak. /egy biztosítási üzletkötő/

A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 12/32 Időpont 2013-06-10 14:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Anyám felhivta őket. Kiderült, h ami a tévében megy, az csak kamu, beetetés. Valójába egy egész komoly kérdőívet kapott kézhez.
Úgyhogy én ugyan nem mondom, hogy ez nem lehet jó biztosítási forma annak, akinek ilyen kell, de azt mondhatom, hogy ez a reklám, amit a tv-ben adnak, hamis.
Csúsztatás, hazugság, átverés. Pontosan ugyanaz, mint a csomagküldőszolgálatok és társaik. Óriáseper és hasonlók, gondolom, mindenki emlékszik.
Csak azt nem értem, hogy adhat le ilyet a köztévé (m1)?????

Utószó: Egyáltalán nem elegáns, mikor az adott cég képviselője egy ilyen, teljesen közösségi (sőt, szinte már "lakossági") oldalon teszi közzé a hozzászólását. Ez pontosan azt jelenti, hogy kamu az egész. Ha én akármilyen nyilvános fórumon az xyz vállalatot/céget/akármit szidom, az a cég/akármi nem fog reagálni.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 13/32 Időpont 2013-07-02 12:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ariadne70 nevű felhasználó válasza:

"Elárulok egy titkot! Magyarországon tisztességes életbiztosítás nics! Csak igéretek vannak. /egy biztosítási üzletkötő/"
Kedves Kolléga! Remélem, Ön már nem biztosítási üzletkötő.Lehet, sőt tiszta lelkiismerettel csak úgy lehet biztosítást eladni, ha korrekt módon tájékoztatjuk az ügyfelet és tudja, mit ír alá. Vannak, akiknek az üzletkötései nem átverésen, elhallgatáson, félretájékoztatáson alapulnak.
A témához: a 4 Life Direct egy réspiacra épült szolgáltatatás, a megszokott biztosítóknál nem igazán lehet 65-70 év felett életbiztosításhoz jutni, és talán érthető is, hogy miért. :-) Fiatalabb korban ezt valóban nem érdemes igazán kötni, maximum a halálos betegségek diagnózisa miatti előrehozott szolgáltatás okán. De bizonyos kor vagy egészségi állapot felett ez az egyetlen esély lehet. És korrektnek tűnik az is, hogy ha mégis két éven belül betegségben meghalna az ügyfél, legalább az addig befizetett pénz sem megy a vakok javára. Ne várja senki, hogy utolsó napjaiban köt egy biztosítást, befizet pár tízezer forintot, majd milliókat kap a kedvezményezett. Van rá példa normál biztosításoknál, ahol a megkötéskor gyakorlatilag azonnal beáll a kockázatviselés. Idősek biztosításánál pedig garantáltan csődbe menne a biztosító. Gondoljunk bele: apósom 68 éves, és elég beteg ember, havi 5500 Ft körüli befizetéssel lenne 400.000 Ft a biztosítási összege. 6 éven át gyűjthetné a pénzt, akkorra meglenne az az összeg. De ha pl. 2,5 év múlva bekövetkezik a baj, mekkorát bukik a biztosító? És a sok idős ember között sok lenne az ilyen veszteség. Mikorra húzhatná le a rolót a cég?!
De az jól fog esni a családnak, ha a temetési költséget úgy kaphatják meg, hogy fele sem lett igazából összegyűjtve ... Igaz, az is meglehet, hogy 8-10-20 év múlva lesz szükség erre a pénzre.. na ez a reckír. Ezért javasolt, hogy kezdjen gyűjteni erre a célra időben az ember, és esetleg csak addig fizessen biztosítást, amig a szükséges összeget amúgy meg nem szerezte. Egyébkét pedig forduljon (igazi) szakemberhez tanácsért, aki nem minősíti átverésnek a saját szakmáját, merthogy nem hazugsággal és csúsztatással, hanem valós és hiteles tanácsadással keresi a kenyerét. Higgyék el vannak ilyenek. :-)

A válasz 29%-ban hasznosnak tűnik.
# 14/32 Időpont 2013-

kvadrillio 2015.04.27. 14:33:55

@kvadrillio: Egy nagy szar az egész!!!Szégyellem magam Szilágyi János riporter "úr" helyett is,hogy ilyen átverésben részt vesz mint reklám ember.Napi 100 forinttól hirdeti a biztosítás árát,ami magyarul azt jelenti hogy fizessen a paraszt minimum évi 3200 forintot és kettő év után máris életbe lép hőn áhított életbiztosítása ami maximum 50.000-et fizet majd neki!!!Én a riporter "úr"helyett szégyellnék a nyilvánosság előtt megjelenni.

A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik.
# 15/32 Időpont 2013-09-02 15:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pont mint az előző hozzászóló.
Irritál Szilágyi Úr bennfentes, tudálékos, okoskodó stílusa is, meg hogy immár hónapok óta tolják a képembe a nyilánvaló hazugságaikat. Ahogy a képernyőn feltűnik, azonnal kapcsolok el.
Óriási öngólt lő a köztévé az ilyen fajta reklámokkal. És nagyon érdekes, hogy amúgy nagyon jó műsorai vannak, és azok arról szólnak zömmel, hogy ne engedjük átverni magunkat, közbe direkt átverős reklámoknak fekseznek le. Nyilván nagy pénzeket fizethetnek nekik ezekért a semmikért, vagy valaki onnan benne van a bizniszbe.
Olyan jó volna, ha egy csatorna végre menrtes lenne a soksoksok sz.rtól.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 16/32 Időpont 2013-09-27 18:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A 15-ös hozzászóláshoz: lehet, hogy nem jól számolok, de napi 100 Ft az havi kb. 3000 Ft, évesen kb. 36 000 Ft.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
# 17/32 Időpont 2013-10-15 14:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nagy Lulu nevű felhasználó válasza:

www.hu.redsands.gi ???
a .gi TLD Gibraltár hivatalos domain kiterjesztése.
Tehát a cég mögött lévő biztositó / alkusz társaság ott van bejegyezve. Valószínüleg egy elég nagy (szerintem csalásra épülő) Offshore cég.
a címe: Level 3, Ocean Village Business Centre,
23 Ocean Village Promenade, Gibraltar.
Egy ilyen nagy cégnek nem csak 1 irodára futja egy irodaház 3. emeletén
Ilyenkor mindig érdemes feltenni a kérdéseket:
- miért pont a keleti országok? Románia, Magyarország, stb...
- mikori a cég? a weboldal szerint 2012?

ha én csinálnám: begyüjtök egy valag pénzt és ha megvan (4-5 év alatt, addig relativ kevés kifizetés lehet) aztán meg miliárdosként csődöt jelentek és eltűnök.
- van még néhány ilyen kérdés

# 18/32 Időpont 2013-11-15 20:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nagy Lulu nevű felhasználó válasza:

az összeg is csalásra utal.
ad 1: olyan kicsi, hogy 1-5 év alatt befizetett összegért nem éri meg pereskedni, nyomozni/tatni.
ad 2: olyan kicsi, hogy föleg az öreg nyugdíjasok is képesek kifizetni (ők a célközönség)
igenám, de ha többezren bedőlnek akkor

napi nap/hó havi hónap éves díj
100,- 30 3000 12 36000

ügyfél éves bevétel
10 000 360 000 000,-
25 000 900 000 000,-

# 19/32 Időpont 2013-11-15 20:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nagy Lulu nevű felhasználó válasza:

a weboldalon:
"a member of the UK's Financial Services Compensation Scheme."

The FSCS is the UK's compensation fund of last resort for customers of authorised financial services firms.
[link] -> weboldal -> bejelentett cégkeresés-> 'Red Sands'
válasz: No record of default for "red sands"

SZILÁGYI JÁNOS NYUGDÍJAS VOLT TVRIPORTER ARCÁVAL HIRDETNEK AZ M1-EN.(AKINEK MÉG INASA ÉS KOMORNYIOKJA IS VAN OTTHONÁBAN ! :)..VAJH MENNYIVEL KORRUMPÁLTÁK ŐT ÉS AZ M1-ET ? ÉS MIÉRT NEM FIGYELNEK FÖL AZ ILLETÉKESEK ERRE A PILÓTAJÁTÉKRA ? MERT CSAK AZ ÖREGEKET, IDŐSEKET VERIK ÁT MEGINT ???????

kvadrillio 2015.04.27. 14:39:07

@kvadrillio: Időskori Biztonság a napokban figyeltem fel a tv-ben egy reklámra, amely azt hiszem az 1924-1966 között születetteknek ajánlja "termékét", nem tudom a részleteket, valaki talán tud segíteni ebben, hogy mi is ez ténylegesen?

...

kvadrillio 2015.04.27. 14:40:21

@kvadrillio: M1...A HÍRHEDT KÖZ-----SZOLGÁLATI TÉVÉCSATORNA..........PATKÁNY.

kvadrillio 2015.04.27. 14:42:51

Veszélyérzet és lelkifurdalás nélkül süllyeszti(k) el ezt az országot.....JAHHHHH.....ILYENEKRE CSAK VELEJÉIG MAFFIA-KORMÁNYOK KÉPESEK !!!

É2I 2015.04.27. 14:52:38

Jól elbeszélgetsz itt magaddal :D

lavór 2015.04.27. 15:07:11

Végül is nem történt más, mint learattuk hosszú, kitartó munkánk gyümölcsét.
Saját nevelésű politikusaink jól teljesítenek.

Netuddki. 2015.04.27. 15:16:10

Kibasznád ezt a floodoló, balfasz seggfejet? Köszönöm.

Netuddki. 2015.04.27. 15:21:21

A boghoz meg annyit, hogy gyakorlatilag ez a lényege ami miatt rühelljük az orbánt a kollégiumi haverjaival, és a hozzájuk törleszkedőkkel együtt.
Mellesleg személy szerint én már az I. orbán alatt felismertem bennük a gumicsimmás, városi paraszt tolvajt. Elég szomorú, hogy sokaknak csak most kezd derengeni...

tiItsál ki te gyökér 2015.04.27. 15:27:23

@kvadrillio: Te hülye barom! Már mindenki okád tőled, jobb és baloldalon egyaránt.

Netuddki. 2015.04.27. 15:33:49

@tapolcai evolúciós zsákutca: Tévecc! Én nem vagyok se jobb se baloldali. Főleg nem olyan oldali amilyen a fidesz, lobbik, maszop, elempé és a többi balfasz parlamenti párt.
Oldaltól függetlenül kibasznám az olyan trollokat akik a blogokba kopipésztelnek, és az okoz nekik örömet, hogy ezzel szétoffolják a blogokat.
Volt egyszer hajdanában, danában egy netikett nevű valami. A szerint figyelmeztetés nélküli kitiltás jár az ilyen viselkedésért. Persze a blog.hu meg a netikett? Muhaha!

Ma Baker 2015.04.27. 16:21:06

Milyen statisztikai adat alapján vízionálható a címben említett országsüllyesztés? A csökkenő szegénység és munkanélküliség vagy a növekvő reálbérek, fogyasztás és GDP adatok alapján?

savanyujóska 2015.04.27. 16:45:07

@Ma Baker: Jó, jó, értsük a viccet.

Matt Daemon 2015.04.27. 16:47:20

@Ma Baker: Talán nem a hamisított adatokat kellene olvasgatni nyanya.

2015.04.27. 16:47:57

@Ma Baker: Nekik ilyen nem kell. Ha ők egyszer azt mondják, hogy süllyedünk, akkor süllyedünk kéremszépen... Statisztika, meg tényszerű adatok, ugyanmár...

harcsapaprikás 2015.04.27. 16:53:05

@Ma Baker: Bizalom, beruházások, kivándorlás.

Matt Daemon 2015.04.27. 17:01:28

Mivan fizetésnap volt a fidesz istállóban?

Szelid sunmalac 2015.04.27. 17:02:33

@harcsapaprikás: Azok nem adatok, hanem libsibolsi fantazmagoria. A stadionok, meg az MNB altal vasarolt hegeduk, na AZ szamadat.

Tudományos libsizmus 2015.04.27. 18:59:18

Holnap elsüllyed az ország. Lemond Orbán. Putyin meghal. A forint összeomlik és jön a forradalom.

tobias2 2015.04.27. 19:19:17

@Ma Baker: "Milyen statisztikai adat alapján vízionálható a címben említett országsüllyesztés?" csú megkocogtatta a GPS-t és az süllyedést jelzett. A baromméter esőre áll...

videki gyerek 2015.04.27. 19:20:45

Az egesz blog libernyak hazudozas, csak mert a fidesz nem engedi a nemzetkozi bankvilagnak, hogy tovabb fosztogassak az orszagot.

LaMettrie 2015.04.27. 19:35:08

Látom errefelé Megyesi Gusztávtól lopni természetes. A poszt 90 százalékát a nol.hu-ról lopta a kis geci, és azt hiszi, hogy ezt szabad. Ember, hol az eredeti cikkre való hivatkozásod? Hallottál már arról, hogy magántulajdon? Ha nem, miért gondolod, hogy különbözöl a fideszesektől?

nol.hu/velemeny/beletort-a-zarba-1530187

samot 2015.04.27. 19:40:24

@kvadrillio
Maradjunk annyiban,hogy a Bankok és a Biztositok nem màsok mint egy legalizàlt maffia!Maga tàjékoztathatja korekten az ügyfelet,csak amikor fizetniük kell,mert az ügyfélnek kàra van,na akkor kezdödik a kimagyaràzkodàs kàrtérités helyett!Ez az esetek 90%-ba igy van!Gondolom,hogy magànak is van idöközi "tovàbbképzés"aminek a lényege ujjabb ügyfélàtvàgàs,persze bujtatott formàban.Az ugynevezett eladok "üzletkötök":D szisztémàja "a vak Tyuk is talàl szemet"

martineden 2015.04.27. 20:08:42

@videki gyerek: ,,Az egesz blog libernyak hazudozas, csak mert a fidesz nem engedi a nemzetkozi bankvilagnak, hogy tovabb fosztogassak az orszagot."...persze,mar 5 eve nem engedi,azota a fideszcsurhe fosztogatja profi modon a geci vezetesevel.

Andy73 2015.04.27. 22:31:37

Vörös Csepel? Ahol a szocik egymást gyilkolják?

Az országot egyébként nemrég minősítették fel.
A süllyedés a szocik idejében volt. Akkor csak az IMF- mentőcsomag tartotta fenn az országot, de főleg a szocikat 2010-ig.

Gyurcsányhoz képest pedig Orbán egy koldus, úgyhogy ez is gyenge érvelés.
Gyurcsány tényleg elvette, ami kell neki, jó sok milliárdot.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2015.05.06. 16:07:00

@Andy73: Te akkora hülye vagy öreg, hogy a fal adja a másikat.Milyen szocik gyilkolják egymást ,te baromarcú? Egy törleszkedő kis senki párttag lelőtt két embert-akiből az egyik volt szoci(egyébként a főnöke), a másik meg a kollégája.. De látom, még mindig ebből éltek...
süti beállítások módosítása